Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 115 sitater

Narsissisme kan sies å ha blitt en egen amerikansk forskningstradisjon, slit britene forsker på Shakespeare og nordmenn forsker på laks.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg trur kanskje du bare er hardt ramma av oppvekst.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun synker sammen i setet. Kanskje ikke rent fysisk, men inni seg føler hun seg tråkka på. Hun ville spist en kakerlakk for å kunne holde ham i hånda. Avstanden til ham er fengslende og grusom. Han prøver å få kontroll over seg selv og lykkes med det, og hun føler, intenst, at sterk selvkontroll kan være stygt mot den som er glad i deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lina vet at den mest tro oversettelsen av Jeg vil ikke såre deg, er jeg vil gjerne ha sex med deg, men jeg elsker deg ikke. Innerst inne forstår Lina det, men hun kan ikke helt tro det. Hun har vært død i så mange år, dødd langsomt, og nå har hun endelig våknet til liv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Problemet er, begynner hun å forstå, at en mann vil aldri la deg falle helt ned i helvete. Han feier deg opp rett før du nesten når bunnen, så du ikke kan klandre ham for å ha sendt deg dit. Isteden holder han deg i en slags diner-skjærsild hvor du venter og håper og tar imot bestilling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

At han kysset henne først, før hun kysset ham, gir henne følelsen av å ha vunnet noe. Selv kjærligheten er en konkurranse, det skjønner Lina -en hysterisk trang til å være den som blir minst såret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Midt oppi denne skjønnheten skjelver hun, for hun kjenner til sannheten selv om hun prøver å stenge den ute: Han er forferdelig mot henne. Han er egentlig ikke direkte ondskapsfull, men han tar nesten aldri hjertet hennes med i beregningen. Han lever livet sitt fylt av huskestativer og sperreporter og plikt mot kona. Lina er en gaupe i skogen; når den skriker, blir man trist et øyeblikk, men snart setter man seg til middagsbordet, holder om et barn, plukker en bruskbit ut av tennene. Man ser en kamp, glemmer å svare på en tekstmelding. Sovner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Foraktelige uttrykk som man fikk høre i barndommen, ungdommen -gjøre seg til latter, sprade rundt. Den verste fordømmelse en kvinne kunne utsette en annen kvinne for. Sprade rundt som om hun eier stedet.
Det var beskyldningen mot jenter som viste seg fram: kroppen deres. Særlig om kroppen ikke var perfekt på åpenbare måter -for tjukk. Å vise seg offentlig når de burde skamme seg over hvordan de så ut, eller i alle fall var klar over hvordan de så ut. Klar over hvordan nådeløse blikk ville henge ved dem og anta ting. Menn eller gutter ble aldri utsatt for en slik beskyldning. Det lot ikke til å være noen mannlig ekvivalent for det å gjøre seg til latter ved å sprade rundt.
Slik det, som du kommer til å finne ut, ikke var noen mannlig ekvivalent for tispe, hore.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å dø er en ensom affære, men de som står igjen, blir overlesset med forpliktelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ingen aning om hvem jeg har vært. Sant å si skjønner jeg ingenting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og da sto det for ham at man aldri må ta lett på folks grunnleggende ensomhet, at valgene de tar for å holde seg unna det gapende mørket, er valg som fordrer respekt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og så sa Olive: "Vet du, Cindy, hvis du nå kommer til å dø, hvis du faktisk dør -er sannheten den at vi kommer rett bak deg, alle sammen. Tjue minutter bak deg, det er et faktum."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kayley kjente en liten bølge av smerte fare gjennom brystet noen ganger, og da tenke hun: Det er derfor man snakker om sårete følelser, fordi de faktisk verker som et sår.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes en spesiell sanselighet i en seng man ikke deler med noen, iallfall en stund, helt til det å sove alene begynner å anta en egen stille tristhet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke første gang Marianne tenker at slemhet ikke bare sårer offeret, men også gjerningsmannen, og kanskje på en dypere og mer permanent måte. Man lærer ikke noe veldig dypt om seg selv bare ved å bli mobbet; men dersom man mobber andre, lærer man noe man aldri kan glemme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I det store og hele misliker bokhandlere bibliotekarer. For en bok må være i god stand for å tjene gode penger på den, og det er ingenting bibliotekarer liker bedre enn å dekke en utmerket utseende bok med stempler og klistremerker før -og totalt uten ironi- de legger et plastomslag over papiromslaget for å beskytte det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det som i dag særpreger science fiction er at det ikke er en litteratur om bestemte emner, men en måte å behandle et hvilket som helst emne . Science fiction er ikke innhold, men metode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg trives best blant myter som har kuttet fortøyningene til Det hellige. Nå driver de fritt omkring på fantasiens himmel...lik digre luftskip. Fremmedartede -men likevel underlig kjente. Mens de tålmodig venter på å bli til eventyr.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På tre områder er det tydeligvis opplest og vedtatt at ikke bare skal alle ha den samme soleklare rett til å uttale seg, men man mener også i fullt alvor at nettopp her -om ikke ellers- bør Gud og hvermanns oppfatning ha omtrent den samme tyngde. Det dreier seg om: kultur, skole og religion.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LeseaaseKjetil Klakegg BergheimEster Singar hRandiHanne MidtsundHarald Kandreas h. o.Synnøve H HoelVannflaskeMcHempettToveCarine OlsrødTone Maria Jonassenanniken sandvikLillevileser42Bjørg L.Trygve JakobsenIdaRisRosOgKlagingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudsiljehusmorTheaEgil StangelandMette-MJon RyeJakobReidun SvensliAkima MontgomeryTanteMamieSigrid NygaardDolly DuckMereteNeda AlaeiRuteressritaolineMonaBLVigdis VoldAlice Nordli