Det regnet fugler

av (forfatter) og Gøril Eldøen (oversetter).

Cappelen Damm 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (52 terningkast.)

110 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Frøydis Tiltnes' eksemplar av Det regnet fugler

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

STU

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788202627171

EAN 9788202627171

Omtalt sted Canada

Språk Bokmål

Sider 186

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 24 14 1 1 0

Bokomtaler

Om å vere fri...

Åttiåringane Tom og Charlie bur djupt inne i ein skog i Canada - dei bur kvar for seg og er fornøgde med det. Utan band og ansvar kjenner dei seg fri! No og då er dei i kontakt med eit par karar som dyrkar hasj og skaffar dei nødvendige ting, Livet her og no er viktig-døden fryktar dei ikkje - den er ein del av livet.....

Så kjem ein kvinneleg fotograf og ei psykisk sjuk kvinne til dei. Den siste har rømt frå ein psykiatrisk institusjon som ho ikkje vil tilbake til! Einstøingane må gjere val.

Boka er spesiell både i form og språk. Forfattaren brukar språket meisterleg etter mi meining.

Romanen er original, uvanleg og gjorde inntrykk på denne lesaren
Natur, alderdom, kjærleik og framfor alt: Fridom!
Gamlingane er i livet så lenge dei lever!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ble besnæret av baksideteksten og tok boka med meg hjem og etter min smak så innfridde den til fulle! Litt forvirrende en liten stund, men ellers gikk den rett i hjertet på meg! Historien om Charlie og Marie-Desneige var så vakkert og vart beskrevet og jeg leste hele boken i en jafs. For den som liker barske menn, villmark, kjærlighet og dramatikk er denne lille boka midt i blinken!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tidlig på 1900-tallet, herjet en rekke kraftige skogbranner i Ontario. Mange døde, og nå er en kvinnelig fotograf på jakt etter de som ennå lever. Et navn går nemlig igjen i alle fortellingene hun har hørt så langt; Ted/Ed/Edward Boychuck. Hun må dypt inn i de veldige skogene i Canada for å finne spor etter ham. På et avsidesliggende hotell, får hun en veibeskrivelse, og havner i hytta til Charlie. Han og naboen, Tom, kan fortelle at han hun søker er død. De har allerede gravlagt ham.

Bruno, som dyrker marihuana på tomta til Boychuck, kommer til hotellet med en gammel dame. Han forteller bestyreren, Steve, at hun er tanten hans. Tydeligvis har hun vært sperret inne ved en psykiatrisk institusjon i over 60 år. Alt tyder på at hun er frisk som en fisk, og aldri har vært noe annet. Nå vil Bruno ta henne med til de jevnaldrende eneboerne Charlie og Tom. Det lille samfunnet vil aldri bli det samme igjen.

Nydelig og annerledes historie, hvor den eldre garde har hovedrollen. Lettlest og rørende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En aldeles nydelig bok. Jeg er glad i bøker som ikke bruker side opp og side ned for å forklare noe som kan sies i en setning eller to. I denne boka sløses det ikke med ordene, her beskrives mange historier, nesten uten at jeg merker at de blir presentert for meg. Nydelig om minner, frihet, kjærlighet, livet og døden, og ikke minst om vennskap til mennesker og hunder (og en katt). .
Leter du etter en fin bok i påsken, er du som meg lite glad i krim, så anbefaler jeg denne. Den finnes som e-bok på BookBites (biblioteket).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Det regnet fugler" av Jocelyne Saucier er en vakker roman. Den handler om Charlie og Tom, som bor dypt inn i Cannadas skoger. De to er i 80 årene og har bestemt seg for å leve resten av sine liv etter egne regler. Men idyllen blir fort forstyrret av to kvinner. Den ene kvinnen er en fotograf, som er på jakt etter historier fra overlevende etter storbrannene som herjet og raserte Ontario 80 år tilbake. Den andre er en kvinne i 80-årene, som har rømt fra en psykiatrisk klinikk. Denne romanen er en hyllest til naturen, friheten og det dypt menneskelige, kjærligheten, alderdommen og det å få nye sjanser mot slutten av livet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ilden har luner vi ikke kan forstå. Den klatrer opp på de høyeste topper, river det blå ut av himmelen, sprer seg i et rødlig skjær, svulmer opp, hveser, som en allmektig gud kaster den seg over alt levende, hopper fra bredd til bredd, trenger seg inn i kløfter fulle av vann og sluker myrer, men lar en ku beite i fred på sin grønne flekk. Hvordan skal vi kunne forstå det? Når ilden har fått slike krefter, lystrer den bare seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Skjønnlitteratur som hovedsakelig handler om alderdommen.

Kom gjerne med tips!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2021.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mange mil før mørket faller" av Jocelyne Saucier
 • "Pakk - roman" av Monika Helfer
 • "Enkepalasset" av Anne Nyheim
 • "Tre dager senere var hun borte" av Christian White
 • "Historien om Arthur Truluv" av Elizabeth Berg
 • "Ulvens lykke" av Paolo Cognetti
 • "Når sola vender tilbake, vil vi vite" av Leif Enger
 • "Ingen anger - vandringsroman" av Tommi Kinnunen
 • "Våre sjeler om natten" av Kent Haruf
 • "Og til slutt kom Paulette" av Barbara Constantine
 • "Tabita" av Iben Mondrup
 • "Sanger om våpen" av Jennifer Clement
Alle bokanbefalinger for dette verket