Isak

av (forfatter).

Nidhogg forl. 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (24 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Christines eksemplar av Isak

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fabelprosa

Lesedato

2017

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

HVA VILLE DU GJORT HVIS DU VAR DET SISTE MENNESKET PÅ JORDEN?

Etter å ha ligget bevisstløs med feber våkner Isak til en verden full av døde mennesker, tomme gater og ville hunder. Lenge tror han at han er den eneste overlevende. Hadde det bare vært så vel...
ISAK er en post-apokalyptisk beretning om et Europa i ruiner, om ensomhet, vennskap og savn - og om å finne noe som er verdt å kjempe for.

Med ISAK leverer dystopiens mester Bjørn Andreas Bull-Hansen sin sekstende roman - og kanskje den beste hittil.

Likte du Cormac McCarthy's "The Road"? Da er dette boken for deg.

ISAK er:
- en spennende fortelling som vil fenge både gamle og unge lesere av begge kjønn.
- brennende aktuell
- en vakker kjærlighetshistorie

Fra bokomslaget:
I et Norge preget av sosial nød og etniske motsetninger møter vi den unge læreren Isak. Skjeløyd og foraktet av sine elever, og med en lengsel etter et annet og bedre liv, observerer han hvordan samfunnet sakte, men sikkert faller fra hverandre. Vi følger Isak gjennom møtet med Elise, hans store kjærlighet, og inn i tragedie og alkoholisme, helt til han en dag våkner opp til en fullstendig taus by. Gatene er dekket av snø, og det er verken bilspor eller fotavtrykk å se ...

"Isak" er historien om en ung mann som overlever en pandemi og som bygger opp en tilværelse i fullstendig isolasjon. Det er historien om en aldrende manns møte med en ny tid og en ny samfunnsorden, men også en fortelling om livsvilje, kjærlighet og savn.

"Isak" skildrer et Europa preget av sosial uro og folkevandring. Det er en brennende aktuell roman.

Bokdetaljer

Forlag Nidhogg forl.

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788269012705

EAN 9788269012705

Genre Dystopier

Språk Bokmål

Sider 414

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 15 4 0 1 0

Bokomtaler

Heit sidan serien "Horngudens tale" og seinare dei tre Anubis-bøkene har eg vore ein svoren fan av B. Andreas Bull-Hansen. Etter mi meining er han absolutt i klasse med internasjonale namn innan genren fantasy og sci-fi. Boka av året, "Isak", skuffar heller ikkje - tvert om. Det skal noko til å skriva bøker på 400-500 sider og få lesaren til å hengja med - og det er noko Bull-Hansen fint klarar. Som i Anubis-serien er handlinga lagt til Oslo-området etter ein nær katastrofe, i dette tilfellet er mesteparten av Noregs befolkning døde av ein pest i løpet av ei natt eller to, og Isak vaknar opp som det siste mennesket på jorda. Men etter 30 års einsemd skal det visa seg at det er han ikkje. Nokre få menneske dukkar opp - og inne i Oslo og andre stader lever det også menneske. Sivilisasjonen har brote saman, det er ein kamp på liv og død for å overleva.

På kontinentet har eit stammesamfunn av muslimar danna seg. På nett dette punktet bryt Bull-Hansen med det politisk korrekte - men kvifor ikkje? Det er slett ikkje utenkjeleg at noko slikt kan skje, og også ein forfattar og hans lesarar må tillata seg den tanken om kva som kan skje i eit nedbrote Europa dersom fundamentalistiske samfunn av typen IS vinn fram.

Hovudpersonen har ikkje fått namnet sitt utan grunn - eg oppfattar det slik at dette er Isak frå Hamsuns univers, mannen som ryddar seg ein gard og eit liv i audemarka. Det er nett det Isak i denne boka gjer. Frå kaos ryddar han og venen John ein gard sør for Oslo og tek opp kampen mot kalifen i Berlin sine utsendingar då dei ein dag dukkar opp for å avkrevja Isak for skatt.

Som sagt, Bull-Hansen kan dette. Fleire burde få med seg denne boka og den øvrige forfattarskapen hans. Dette er genrelitteratur av stort format.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var vanskelig å legge fra seg denne boka. Isak fortjener status som en norsk klassiker! Dette er på høyde med The Martian, og mye mer troverdig. Det er norsk litteratur på sitt aller beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er SÅ glad for at jeg ble tipsa om å lese Jomsviking av denne forfatteren. Jeg oppdaga med det en forfatter som er gått rett opp som en favoritt hos meg! Og etter å ha lest «Isak» nå, kan jeg ikke begripe at ikke fler har hørt om og snakker om Bull-Hansens forfatterskap. Desverre er mange av hans tidligere bøker ikke mulig å få tak i. Det håper jeg det blir en endring på!

«Isak» er en utrolig spennende fortelling. Den er fin, forferdelig, brutal, bra, rå. Aldri et kjedelig øyeblikk. Bull-Hansen skriver svært levende og godt! Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (50) Varsle Svar

Her er en liste over dystopier som man i utgangspunktet tror er en «vanlig» roman


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Norge om våren - roman" av Morten Øen
 • "Mørkets fyrstinne - og andre historier" av Elin Brodin
 • "Uhyrlig - sjømonstre i kart og litteratur 1491-1895" av Erling Sandmo
 • "Jesus - en mytisk biografi" av Tor Åge Bringsværd
 • "Den hvite veien" av John Connolly
 • "Overnaturlige og underjordiske vesener fra folketro" av Johan Egerkrans
 • "Metro 2034" av Dmitrij Glukhovskij
 • "Og himmelens krefter skal rokkes" av Petter Fergestad
 • "Støv" av Hugh Howey
 • "Vi som er døde - dikt" av Karin Fossum
 • "Den røde oksen" av Bjørn Andreas Bull-Hansen
 • "Oppdagelsen av Babylon" av Rannfrid Thelle
Alle bokanbefalinger for dette verket