Jeg har lest "Blandt de troende", en islamsk reise, av samme forfatter og Nobelprisvinner. Har skrevet en liten kommentar om boka.
Jeg ønsker gjerne å lese flere av hans bøker for så bra var den jeg leste.
Richard Herrmann har bøker som de fleste liker. Om du ikke finner nye kan du kanskje finne de som bruktbøker. Hans historier er fornøyelige og interessante.
Denne flotte islandske kvinnen Ólafia Jóhannsdóttir hjalp utallige ulykkelige unge kvinner som hadde kommet på kant med samfunnet fra 1904 og utover. Hun var med å stifte og bestyre herberger for "de ulykkeligste" i Kristiania. Disse gatejentene prøvde hun å hjelpe og plukket de opp ved å vandre rundt i Vaterland og steder der de hadde tilhold. Alle hadde store alkoholproblemer og plaget av sykdom. Hun hjalp til med sykehusinnleggelser og ofte bar det til Ullevål 4de avdeling der kvinner og barn med syfilis var innlagt, de fleste døde av sykdommen.
Her i boka skildrer hun flere tragiske kvinneskjebner og hvordan hun med varsomhet klarte å nå inn til dem men det var også de som ikke ville ha hjelp.
En sterk bok som jeg tilfeldig kom over i en bruktbutikk i høst.
Er du også heldig og finner den, ikke nøl, kjøp den. Herved er boka anbefalt :)
Det står en statue av henne ved Vaterland bru. Olafiaklinikken i Oslo, et senter for forebygging av seksuelt overførbare sykdommer, er oppkalt etter henne. (Store norske leksikon)
Altid taltes der om "falne kvinder", men ingen talte om "falne mænd" - kanskje manden ingen ære hadde at miste?
Etterhvert har jeg lest og blitt kjent med endel av den eldre russiske litteraturen, men jeg vil ha mer,mye mer.
Det er fascinerende lesning, det gjør at jeg blir bergtatt og forført. En del av de teoriene og definisjonene de kommer fram til på deres tid, gjør at noe av det også kan brukes som rettledning i samfunnet vi er en del av i dag.
Nok en god bok fra en av de "store" russerne. Som tittelen på boka sier er vi blandt adelen og som beskriver kurtiseringer og lidenskap på russisk vis. Her er karakterene i boka beskrevet stillferdige og står fram som litt naive og ubesluttsomme.
Turgenjev lar historien rusle å gå i et rolig tempo, og det passer fortellingen.
Jeg synest det var interessant å lese hvor og hvordan han fant og brukte bakgrunnstoff til bøkene sine, og hvor mye det kostet han å skrive om at det onde.
" Det hele var bare trist og til å gråte blodige tårer over. Men det forteller en del om hvor stor fallhøyden var".
Dette skriver Fredrik Wandrup på slutten av sin biografi om Jens Bjørneboe. Ja, det var sørgelig å lese hvordan han hadde det på slutten av livet.
Biografien skildrer hans barn og ungdomstid og ikke minst forfatterskapet fram til hans bortgang. Jeg synest forfatteren skriver forklarende og med respekt for mennesket Bjørneboe, Wandrup har levert en solid biografi.
Han har utelatt "familieproblemene" men ikke hans psykiske og fysiske tilstand gjennom hele livet, hverken forfatteren eller Bjørneboe selv legger sjul på at han levde et ustabilt liv som fikk følger.
Men du verden som Bjørneboe kunne skrive og bite fra seg ovenfor "øvrigheta" og andre som pratet han midt imot, han var kjent for å være kjapp i replikken.
Jeg synest dette var en flott biografi, her fikk jeg innsyn i hvordan han jobbet med bøkene sine, hva han vektla, hvorfor han ønsket å skrive om spesielle temaer, bakgrunnsstoff, osv osv. Det er som jeg nesten får lyst til å lese Bjørneboe igjen.
Jeg har fått meldig om at den boka får jeg , så nå er den bestilt!!
Den boka ønsker jeg meg! Kort og godt! Denne boka vil jeg eie!
Jeg har vært snill jente i hele år, så nå håper jeg julenissen leser dette! :)
En "julestjerne" fra meg for dette flotte boktipset!
Trykk 2 ganger på mellomromstasten og så enter, da får du linjeskift. Hvis det er andre ting du lurer på, klikk "hjelp" oppe til høyre, der er mer info :)
Det er juni måned, i året 1966 og jeg er i rettsal 9 i Oslo tinghus. Der sitter Jens Bjørneboe sammen med sin forsvarer Alf Nordhus. For lukkede dører blir det lest utdrag fra billig porno.
Bjørneboe forklarer, "Visse fotografer anvender sprøyter for å unngå ereksjon på sine modeller"
Statsadvokat Dorenfeldt skyter ironisk inn:
"Utrolig hva Bjørneboe vet"!
"Vi har alle våre fagområder", svarer Bjørneboe
Jeg leser biografien om Jens Bjørneboe av Fredrik Wandrup.
Her er et vinterdikt av Hans Børli hentet fra boka "Jeg vil male med oker, sot og blod".
Nidstang
Jeg reiser ei nidstang
mot frost og snø
og gråbein-vinter.
Egil Skallagrimson hengte
et grinende hestehodet
øvst på stanga si,
men jeg kroner verket mitt med
den klaka skrotten til
en ihjefrossen tertitt.
Den var ikke stor, sangen min,
vesle venn-bare et lite
nysølvblink i stillheten,
men vinteren er en streng sensor:
Den lukket det tapre nebbet ditt med
en bannbulle av is.
Det var ikke greit å være Nagel med sine sinnstemninger og når ingen forsto han.
Nu var han også gåt totalt træt av sine skuffelser, sine mange feilslagne håp, av humbugen overalt, dette fine daglige bedra fra alle menneskers side.
Disse linjer sier ikke så lite om den figuren som Hamsun lar oss bli kjent med. En utrolig bra bok.
Det ble en fin fin lørdagstur for deg, morsomt!
Uten tvil, jeg synest "Før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll er den beste boka i år.
Vi får rope på André, kanskje han kan forklare om det er meningen det skal være slik med noen bøker her inne.
Det beste hadde vært å samle de ulike utgivelsene under ett som en del bøker gjør i dag, og at en selv kan velge det være seg som cd, bok med ulike bokomslag/ utgivelsesår. Om en har lyttet eller leser så har alle den samme boka og da blir kommentarene/sitatene samlet. Eller hur?
Jeg er noe "a la Daffy" bare at jeg ikke har begynt å samle førsteutgaver, huff, det kan fort komme det også, hehe :)
Mange år siden jeg meldte meg ut av bokklubber og da mistet jeg nok noe info om nye bøker. Jeg gjorde det fordi jeg hadde størst interesse for eldre bøker, det har jeg ennå, men nå tar jeg det igjen ang. nye bøker ved å være her inne.
Her får jeg daglig tips om bøker som pirrer min nysgjerrighet og du verden hvor mange bøker jeg til nå har hatt gleden av å lese og som venter på meg . Samtidig som jeg leser bokanmeldelser, får tips fra venner og bekjente.
Handler mange brukte bøker i bruktbutikker eller på nettet, låner på bibliotek, kjøper i bokhandel, i grunnen det de fleste gjør.
Har vært heldig og plukket opp eldre bøker fra loppis uten egentlig å vite noe om boka, når det ikke er bokomslag er det med en gang vanskeligere. Da har tittelen mye å si om du går for den eller ei.
Bare flaks gjorde at jeg kjøpte boka "Moulin Rouge", det viste seg å være en skatt for meg.
Nagel lå stille og iagttok bonden. Der hadde vi ham! Der var setesdølen, nordmanden, hehe, jo der var den indfødte, med kaka under armen og kua i hælene! Å, det var et syn. Hehehehe. Gud hjelpe dig., du gjæve Norges viking, om du løste litt på skjærfet og slapp lusa ut! Du kunde ikke leve, du vilde få frisk luft av det og dø.
Jeg har funnet ut at boka "Pesten" av Albert Camus ligger her inne som 2 ulike utgaver og med forskjellig antall eier osv.
Det er jo de samme bøkene bare forskjellige utgivelser. Er det mulig å samle de under ett? Det hadde vært greit pga sitater og kommentarer.