Vet det er noen som samler og har signerte bøker i sine bokhyller, er du som bokelsker en av de? Det hadde vært interessant å høre hvilke forfattere og hvilken bøker du har. For å begynne selv, så har jeg disse:

"Fotball den alvorlige leken", signert Richard Herrmann.
"Mennesker og politikk", signert Einar Gerhardsen.
"Og derr! var sommeren i gang", signert Jo Nesbø.
"Aldebaran", signert Jan Fongen.
"I medgang og motgang" signert Einar Gerhardsen
"Fra synagoge til løvebakken signert Jo Benkow
"Folkevalgt" signert Jo Benkow
"Sjetlands-Larsen signert Leif Larsen
"Ivar Nimme" signert Arne Hjeltnes
"Før jeg brenner ned" signert Gaute Heivoll
"Kongens hjerte" signert Gaute Heivoll
"Over det kinesiske hav" signert Gaute Heivoll
"Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede" signert Jan Wiese
"Zoom" signert Arne Hestenes
"Min Islandsferd" signert Kjell Arild Pollestad
"Ines og det elskede landet" signert Reiulf Steen
"Ja, nå skriver også jeg bok" signert Rolv Wesenlund
"Sørgekåpen" signert Unni Lindell
"Hvem var Henry Rinnan" signert Per Hansson
"Gro - mitt liv" signert Gro Harlem Brundtland
"Martin Tranmæl - et bål av vilje" signert Haakon Lie

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 129 svar.

Jeg har : Livet er ikke bare en lek, det er også en dans på roser. Rolv Wesenlund skrev en personlig hilsen da han var hos bokhandleren på mitt hjemsted.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Foreløbig har jeg
The name of the wind - av Patrick Rothfuss
The lies of Locke Lamora - av Scott Lynch
Og sist men ikke minst, Heir og Fire - av Sarah J.Maas :)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri samlet på slikt, men i lyrikkhylla mi står Meditasjonar over Georges de La Tour med personlig hilsen fra Paal-Helge Haugen, som er en poet jeg har beundret i flere tiår.

Og i min farmors bokskap, som ellers stort sett inneholdt Bibelen og diverse religiøse bøker, sto også Markens grøde, med personlig hilsen fra Knut Hamsun til min farfar, som hadde vært en av domsmennene i navnesaken om Nørholm. Farmor hadde mange barn og enda flere barnebarn, så hvem dette klenodiet tilfalt da arven ble fordelt, har jeg ingen anelse om. (Skulle gjerne hatt den sjøl!)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er ikke egentlig en spesielt bevisst samler, men noen har det da blitt:

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jeg bare har en bok som er signert av forfatteren. Det er Fangen på celle nr 17 av Ida S. Skjelbakken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppdaga at Deilig er jorden av Stein Østbø har hilsen - fra Elias Akselsen. Boka handler om han, og han signerte den etter en konsert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Norskbrukte marineblankvåpen" Arne J. Melsæter
"How Not to be a Professional Footballer" Paul Merson
"Frelseren" Jo Nebø
"Hodejegerne" Jo Nesbø

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden siste har jeg også fått signert Sterk/ svak av Finn Skårderud :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har tre signerte bøker, dog to av samme forfatter, men det er "Genesisgåtene" av Kåre Skuland og "I morgen var jeg alltid en løve" og "Unyttig som en rose" av Arnhild Lauveng. Den førstenevnte bestilte jeg av han da han han gav den ut, og de to andre fikk jeg signert da jeg var og så på skuespillet "I morgen var jeg alltid en løve" med protrettintervju av henne etter på. Er veldig glad i de bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom på vi hadde ei av Arnfinn Clemetsen og. Men den er vel mest min mann sin da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag når jeg strenet inn på bokandelen der jeg bor for og kjøpe en almanakk oppdaget jeg en dame som satt ved et bord ved inngangen. Det var Cecilia Samartin sto det på plakaten over hodet hennes. Det var bare å forandre retning og gå frem til henne. Ettersom alle hennes bøker alt finnes i huset visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre, men fant en kokebok hun skrevet. Den tog jeg og stilte meg opp foran henne.
Hun var da utrolig trivelig, vi fikk ca 5 minutter med småprat og signering sammen. Hun fortalte hun var veldig stolt av akkurat den boken jeg valgt og sa videre hun var kommet til Oslo i dag. Jeg fortalte jeg skulle til Cuba i påsken og lurte på om hun hadde noen tips. Gå inn på smågaten i sentrale Havanna var det tipset jeg fikk. Cubanene elsker å snakke med utlendinger om hvordan livet er i andre lender. Vi avsluttet med å ønske hverandre god jul og et langt liv, tog hverandre i hånd og jeg ble nesten forelsket.
Nok et minne som skal formidles til fremtidige barnebarn.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Trivelig historie. "BokANDelen", er det ei medviten omskriving som på ein humoristisk måte viser til profilbiletet ditt? Eg tykte uansett det var vittig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns det er stas med signerte bøker, men har nesten ingen.. enn så lenge ;)
De jeg har er:
"Stryk meg over håret" av Agnes L. Matre
"Under en hvite bro" av Natalie Normann
"Bølgeskvulp i dusjen" av Ann-Christin Johansen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har Life's That Way signert av Jim Beaver. Det er jeg veldig veldig fornøyd med, det eneste som kunne gjort det bedre er en signert Harry Potter bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde elsket å hatt signert bøker av noen få utvalgt. F.eks. Dostojevskijs i Forbrytelse og straff, Knut Hamsun i Sult og Dickens i Oliver Twist. Men inntil de tar en Jesusmanøver er det dessverre praktisk umulig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fikk signert «Petals Of Blood» av Ngugi wa Thiong'o da han besøkte Litteraturhuset i Oslo for noen måneder siden. Gode greier.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har "The Casual Vacancy", signert J.K. Rowling, også ga jeg "Pengemannen" signert av Anne Holt til moren min til jul for en del år siden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bare signerte bøker av Johan Arnt Strøm, jeg, som han signerte for mange mange år siden!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har tre stk signerte bøker av Margit Sandemo i serien Isfolket. Hun var innom bokhandelerne i Levanger på 80-tallet. Ellers så er det to stk bøker av Jan Bojer Vindheim om mystikk og mysteireier osv, samt en bok skrevet av Erik Tandberg om Mars, men som er signert av Knut -jørgen Rød Ødegård.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsom tråd! Sjekka i hylla og fant Tyskeren mot Stretermish og 10 sportsgærninger, begge med hilsen fra Tron Øgrim.
Flammer i snø, Sannhet til salgs, Giftige løgner og Døden på Oslo S, alle med hilsen fra Ingvar Ambjørnsen.
Den siste er fra Andrew Vachss: Hard Looks.
Bra bøker, men ganske forskjellige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom til å huske denne tråden igjen siden en av de siste bøkene jeg fikk i posten var signert, Monsters in the Movies av John Landis. Siden jeg elsker skrekkfilm er dette en bok jeg skal spare på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har noen fra før, men har akkurat lagt til Vaffelhjarte og Tonje Glimmerdal av Maria Parr. Hun var i Trondheim på lørdag og leste fra førstnevnte. Egentlig hadde jeg tenkt å få hilsen til meg i en og til datteren i den andre, men det ble til at jeg kjøpte ett sett til, så nå har vi begge hver vår signerte kopi.

(Jeg mener, hun skal jo flytte hjemmefra en dag, da må hun jo få med seg bøker som er signert til henne og så skulle jeg liksom sitte der UTEN en av dem. Uhørt.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Jeg samler ikke på signerte bøker", sier jeg til meg selv. - Og tenker tilbake på den dagen i 1973, da jeg solgte en førsteutgave av "Den Afrikanske Farm" av Isak Dinesen, med Karen Blixens signatur, fordi jeg var blakk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Si heller at det var bra du hadde den den gang!! Det er ikke alltid vi kan beholde våre kjære bøker, enkelte ganger er de faktisk en skattekiste og en hjelp ut av/gjennom et uføre. Se det positive i det, og nyt dagen i dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var ironisk ment. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ja, ser jo det nå. ;))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var dengang det, Ava, ikke noe mer å si om det. Er en blakk, så er en blakk....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Erobreren + Svermeren av Ingar Sletten Kolloen.
Store Mote-konger av Ferdinand Finne
Samlede dikt av Kolbein Falkeid

Er de jeg kommer på i farten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bor selv temmelig øde til, men har fått Joralf Gjerstads bok "Den gode kraften" signert, og siden han skrev en veldig fin, personlig hilsen til meg, så betyr den ganske mye. Utrolig sjalu på dere meg signatur av Bjerke, jeg liker diktene, men krimbøkene, de ELSKER jeg ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tok en kikk i bokhyllen min og fant disse signerte bøkene:

The Carpet People signert Terry Pratchett Snuff signert Terry Pratchett Lord of the Isles signert David Drake Servant of the Dragon signert David Drake Redliners signert David Drake The Tide of Victory signert David Drake Through the Breach signert David Drake Magi'i of Cyador signert L. E. Modesitt Jr. Darksong Rising signert L. E. Modesitt Jr. Enders Shadow signert Orson Scott Card Deja Dead signert Kathy Reichs Aliens: Tribes signert Steve Bissette og Dave Dorman Conan of Venarium signert Harry Turtledove CSI: Thicker Than Blood signert Jeff Mariotte The Rising signert Tim Lahaye og Jerry B. Jenkins Armageddons Children signert Terry Brooks Flashfire signert David Sherman og Dan Cragg Lazarus Rising signert David Sherman og Dan Cragg X-Files: Ground Zero signert Kevin J. Anderson Star Trek: Servant of the Crown signert Howard Weinstein Star Trek: Deep Domain signert Howard Weinstein Star Trek: The Better Man signert Howard Weinstein Star Trek: Sarek signert Ann C. Crispin Star Trek: Shadows of the Sun signert Michael Jan Friedman Star Trek: The Captains Daughter signert Peter David Star Trek: One Small Step signert Susan Wright Star Trek: What Lay Beyond signert Susan Wright, Peter David, Keith R. A. DeCandido og Robert Greenberger Star Trek: Tales from the Captain's Table signert Keith R. A. DeCandido og Michael Jan Friedman Star Trek: A Call to Darkness signert Michael Jan Friedman Star Trek: Doomsday World signert Michael Jan Friedman, Peter David og Robert Greenberger Star Trek: I, Q signert Peter David Star Trek: Q-Space signert Greg Cox Star Trek: Sins of Commission signert Susan Wright Star Trek: The Eyes of the Beholders signert A. C. Crispin Star Trek: The Valiant signert Michael Jan Friedman Star Trek: To Storm Heaven signert Esther M. Friesner Star Trek: Death of a Neutron Star signert Eric Kotani

Jøss, det var mange flere enn jeg hadde trodd. Har ikke fått noen signert personlig, dessverre. Kjøpt via esigning eller på auksjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har fått tak i noen flere signerte bøker siden jeg skrev her sist. Har laget meg en skryteliste her på bokelskere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du verden, så bra da. En signert bok, er en signert bok. Artig å ha i samlingen.
Bravo!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man skulle ikke tro at det var mulig, men jeg glemte jo den aller beste: På min bursdag, da jeg ble 20, fant jeg et håndskrevet brev fra Robin Hobb (en av mine favorittforfattere) i postkassen, hvor hun gratulerte meg med dagen. Min søster hadde fortalt henne at jeg var en fan. Vedlagt var det et klistremerke hvor hun hadde skrevet "To Anders, best wishes from Robin Hobb". Jeg limte det inn i The Golden Fool, så den er også signert. Det var den beste bursdagspresangen jeg noen gang har fått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne stjernen må du dele med din søster, skjønner det må ha vært en hyggelig overraskelse :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har tre signerte eksemplarar, trur eg (eg hugsar ikkje heilt, heh). Dei er Snuff av Sir Terry Pratchett, Lord Loss av Darren Shan, og Drakeguten av Asbjørn Rydland. Eg har, derimot, aldri møtt nokon av dei. Snufs, grin.

Snuff og Lord Loss var gåver frå snille folk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kommer en vits: En mann åpnet med stigende forundring, stadig mer imponert, bøker i en venninnes bokhylle: "Til Alice fra forfatteren" og det var både den ene og den andre. Full av bange anelser åpnet han så Bibelen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har absolutt ikke den store samlingen av signerte bøker i bokhylla, men er så heldig å ha fått signert en av mine favorittbøker av en av mine favorittforfattere. "En bønn for Owen Meany", av John Irving.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har en signert bok om Sunnmøre av Oddgeir 'Der ingen skulle tru...' Bruraset, erhvervet under et arrangement på Ivar Åsen-tunet for et par år tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har Noveller i Samling signert Frode Grytten, Min kamp 1 signert Karl Ove Knausgård, Imot kunsten signert Thomas Espedal og Før jeg brenner ned signert Gaute Heivoll. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Var en tur i Seriebutikken i Sarpsborg idag da Arild Midthun signerte boka si i Hall of Fame og det nye Donald Duck julealbumet hans Donald med hammeren og kjøpte begge med personlig tegning og signatur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ble en fin fin lørdagstur for deg, morsomt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk med en ny signert bok i posten idag, Robert Harris - Pompeii for bare kr 55 porto inkludert fra England

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En av de siste bøkene jeg fikk i posten fra England var signert, I Came Alone.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er heller ingen samler av signerte bøker, men noen har da funnet plass i hyllene allikevel:

"Stjerneskudd" av Eva Gustavson "Milton Berle's Private Joke Book" av Milton Berle "Adams Dagbok" av Knut Faldbakken "84 Charing Cross Road" er ikke signert, men inni ligger to håndskrevne kort fra Helene Hanff. Det samme med "Arms and Hunger" av Willy Brandt. Den er ikke signert, men jeg har hans autograf som ligger først i boken. Og stort flere blir det vel ikke.......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For et par år siden fikk jeg Tore Renberg sin Kompani Orheim til jul av ei venninne. Inni den sto det en hilsen som jeg antok var fra henne; "Her er romanen om en liten familie som gjorde så godt de kunne. God jul!!! fra (utydelig signatur)". Det slo meg virkelig ikke at det kunne være fra forfatteren selv, så selv om noen av bokstavene i navnet ikke stemte, så kobla jeg ikke i det hele tatt! Ett år senere hadde jeg fått lest boka, og fortalte det tilfeldigvis til venninna mi som spurte om jeg hadde oppdaget hilsenen fra Tore Renberg. Jeg fikk meg en hyggelig overraskelse da :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har to bøker som er signert, Gulldronning,perledronning av Margaret Skjelbred og Kjærlighet i integreringens tidsalder av Tore Stubberud. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

18.12.03 satt en ensom forfatter i bokhandelen for å signere boken sin. Slik fikk jeg signert "Ut å stjæle hester" og en hyggelig prat med Per Pettterson. Julen 6 år senere var det Karl Ove Knausgård. Orhan Pamuk var i bokteltet på Karl Johan. Han signerte "Mitt navn er Karmosin" (selvfølgelig med rødt) Interessen var liten blandt publikum. Dette var før Nobelprisen. Margaret Atwood "Oryx og Crake" har jeg også. (Men ikke lest)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har Fury signert av Salman Rushdie! og "Ekstremt høyt, utrolig nært" av Safran foer:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Se det, se det, her har du to go'biter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så hyggelig Toril, at du forteller om du og din venninnes møte med denne forfatteren. Jeg synest det er så morsomt å høre slike historier og at du har fott en signatur og en hilsen i boka di.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I går skaffet jeg meg en juvel i samlingen jeg tror jeg skal slite med å overgå: "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping", signert av Haruki Murakami!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gratulerer! Din heldiggris, ja nå er vi nok flere her inne som er misunnelige.
Du har fått en skatt som må få en fortjent plass i bokhylla di.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har aldri vært bevist på det med signerte bøker. Nå bor jeg jo i en avkrok av en småby så noen boksignering har det ikke vært her.

Til tross for det har jeg en signert bok som jeg er stolt av. Ikke på grunn av boken eller forfatteren, men fordi signaturen ble avlevert på en spesiell måte.

Jeg hadde en beundrer som ville gi meg en gave. Han var i Oslo og viste at jeg likte bøker så han kjøpte boken Sommer 2005 av Tove Nilsen. Han reiste hjem til henne og ringte på og forklarte situasjonen. Forfatteren var hyggelig og skrev en hilsen i boken og signerte den.
Så jeg har altså en signert bok :-)

Jeg ble utrolig glad for gaven og boken betyr noe spesielt for meg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du verden for en historie Hedvig. Kreditt til Tove Nilsen som var så raus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en bevisstgjørende tråd. Jeg har ikke tenkt over det med signatur i bøker.

Jeg har en fin kokebok "Grønn gourmet" av Bente Westergaard som jeg har hatt dusinvis av anledninger til å få signert. Men gjorde jeg det? Nei.

Jeg har "Balansenøkler" signert av min venn og tidligere nabo Merete Sparre, og så har jeg Ild fra Asker OM Berit Ås, signert av Berit Ås.( Inger Johanne, vær modig, skrev hun.)

Og i kjellerboden ligger ei bok som er signert av oversetteren.Det var vel også noe, man bør ikek undervurdere oversetterne. Hm... Gå og hente den opp, da, kanskje?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synest at du skal gå i kjellerboden din å hente den opp. Den fortjener en bedre skjebne enn å ligge der i mørket aleine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til interesserte i signerte bøker av norske forfattere, besøk Bokbuffeen: http://www.bokbuffeen.no/content/fakta-om-bokbuffeen

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Heldige du!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg samler ikke akkurat på signerte bøker, men en gang for ca 10 år siden når Neil Gaiman var i Oslo og signerte bøker på Tronsmo, så troppet jeg opp og fikk signert mitt eks. av Sandman no 1. Det var jo litt stas, han tegnet tilogmed noen stilige effekter med sølvtusj på fjeset på coveret.

Jeg fant også på å gi bort en signert bok i gave engang. Det var en kollega og god venn som fyllte et veldig rundt tall. Vi snakker (bl.a.) masse litteratur sammen, og han hadde fortalt meg at 'Ut og stjæle hester' av Per Petterson var en spesiell bok for ham, og han leser den omtrent en gang i året. Så jeg fant ut jeg skulle gi ham en illustrert praktutgave av den boka. Også tenkte jeg at det hadde vært kult å få den signert også. Og etter å ha kontaktet Oktober forlag så lot det seg gjøre. Jeg ble imponert av service instilligen hos både forlag og forfatter. Og det lot til at jubilanten ble rørt av gaven også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Snill gutt!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bare en signert bok:

"Super" signert av Endre Lund Eriksen

(Og jeg har møtt hun som har oversatt alle Twilight-bøkene, utenom første boken. <-- Bare følte for å nevne det)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg samler ikke aktivt på signerte bøker. Jeg har et par og vil gjerne ha flere! De jeg har er:

McMorbid-boka av Maria/Rimfrost (Traff henne på Raptus i fjor) Arthas - Rise of the Lich King av Christie Golden (Nummerert og signert utgave som en slags Collectors Edition-ting som jeg fikk i julegave)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo Nesbø - Panserhjerte Helene Uri - Den rettferdige Linn T. Sunne - Luna Ola Thune - Rammet av vold

Også møtte jeg Unni Lindell i Grimstad for et par uker siden, men jeg turte ikke å stoppe henne å spørre etter autograf...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

For noen år siden fikk jeg i gave tre signerte bøker av to av mine favorittlyrikere, Andre Bjerke og Gunnar Reiss - Andersen. Disse bøkene skrev seg fra den etterlatte boksamlingen til en av deres felles venner, nemlig den danske fofatteren, maleren og antroposofen Johannes Hohlenberg og hans kone Eli. Andre Bjerkes diktsamling Sol, måne og elleve stjerner har følgende hilsen: "Til Eli Hohlenberg med lys fra solen, månen og stjernene - og fra André Bjerke" Gunnar Reiss-Andersen hilser i sin diktsamling Sensommerdagene: "Johannes Hohlenberg og frue, vennligst fra Gunnar Reiss-Andersen, Tjøme nov. 1940" og i diktsamlingen Dikt fra krigstiden skriver han: "Til Eli og Johannes Hohlenberg, mine gode venner fra hine tider. Gunnar Reiss-Andersen"

Disse bøkene er blant mine skatter, - uten at jeg kan sies å være noen samler av signerte bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Jon. Hyggelig at du fikk fars diktsamling signert i gave. Han var veldig flink til å signere. Til folk han ikke kjente, skrev han som regel kort, bare med navnetrekket og en alminnelig enkel hilsen. Men til venner, nære slektninger og kolleger skrev han virkelig morsomme dedikasjoner. Han la sin sjel i dem. Til sin mor, Karin, skrev han en nydelig dedikasjon i sin første diktsamling "Syngende jord". Det var jo hun som hadde hjulpet ham med å få utgitt denne boken, etter at boken var blitt refusert 3 eller 4 ganger. André hadde nesten gitt opp, da hun bestemte seg for at boken SKULLE ut. Hun gikk personlig til gamle Mads Wiel Nygaard på Aschehoug og sa at de måtte gi denne vakre diktsamlingen en chanse. Det endte med at Øverland fikk i oppdrag å være konsulent på denne diktsamlingen. Og han konkluderte med at boken absolutt burde utgis, med følgende anbefaling: "Som dikt- og versekunstner er han allerede suverén." Derav fulgte Andrés vakre dedikasjon til sin mor i "Syngende jord": Kjære mor - uten din ild, var syngende jord aldri blitt til! André."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjære Vilde. Takk for nydelige historier. Jeg elsker anekdoter og disse glimtene fra dikternes hånd og ånd vil jeg gjemme i min skattkiste. Hilsen Jon

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter at pappa var død, fant jeg en diktsamling av Arnulf Øverland i pappas bokhylle hvor Arnulf hadde dedisert en hilsen til André - hans gamle venn, kollega og kampfelle. (Jeg tar sitatet fra hukommelsen, men jeg mener å huske at det var akkurat slik): Kjære André, takk for kylling og stjerner - men skal me frista eit framsteg? Arnulf (tørrvittig i ekte Øverlandsk ånd).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har en signert diktsamling ett eller annet sted. Hvem og hva er en privatsak :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig, og ingen er da nysgjerrig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På mitt hjemsted vet jeg det finnes en fransk bok signert av Trotskij, usikker på om det er en bok han selv har skrevet, men vil vel tro det. Det letes desperat i låven:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

HVA!! På låven!! Den roper på deg så reis å hent den med en gang. Det er mus på låven, hjelp stakkars bok!!Når du har berget den fra skarpe musetenner hadde det vært fint om du kunne fortelle om boka.
Tenk på låven, for en skjebne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

SNOW av Caroline Olsen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Se det, så bra da og nå ser det ut til at flere ser i bokhyllene sine, morro dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg samler ikke akkurat, men har fått noen etterhvert. Her er mine: Brit Bildøen - Alt som er (vunnet på Bok i Sentrum) Synnøve Skeie Fosse - Et løp for livet (jeg jobba sammen med henne) Johan Harstad - Hässelby (kjenner forfatteren) Tormod Haugen - Synnadrøm (kjøpt brukt, signert til noen andre) Levi Henriksen - Like østenfor regnet (feilsignert eksemplar, he he) Jørn Lier Horst - Når havet stilner (kjenner forfatteren) Herbjørg Wassmo - Et glass melk, takk (kjenner forfatteren, personlig hilsen) Kate Mosse - Gravkammer (traff forfatteren) Herbjørg Wassmo - Lite grønt bilde i stor ramme Robert Wilson - De forsvunne hendene

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en utrolig flott samling du har, veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det meste kommer med jobben :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Noen av de jeg fikk i posten igår var signerte.

Peter Ackroyd - Albion og noen av bøkene av Carole Lawrence

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja da var du heldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For min del er det nok Revolt in 2010 som står høyest, Signert av Robert Anson Heinlein.. Jeg liker signerte bøker, og tor grunnen er at jeg a en eller annen grunn føler jeg kommer nærmere forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wow! Nå ble jeg litt misunnelig, kjenner jeg. Heinlein er en av mine yndlingsforfattere! Skjønt jeg har lest på nettet et sted at Heinleins bøker er nesten mer verdt usignerte - han er visst fryktelig glad i å signere bøkene sine, har jeg skjønt. Men det må nok være i USA, tenker jeg... Jeg ville i hvert fall tatt godt vare på en signert Heinlein, ja!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nja.. Han var kjapp på pennen i starten av sin karriere, men på slutten var signaturer bare til blodgivere.. Å gi blod var en av R.A.H`s hjertesaker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har helt rett. For øvrig tar jeg fullstendig feil! Det var ikke Heinlein jeg tenkte på, men Bradbury - min feil! Misunnelig er jeg okke som... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange som går inn for å samle på signerte bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg trodde ikke jeg samlet på signerte bøker, men i løpet av det siste året har det dukket opp noen i bokhylla. Det morsomste er jo når man har fått disse signaturene gjennom å treffe forfatteren ansikt til ansikt. I hylla har jeg nå to klenodier jeg setter spesielt pris på:

  • En utgave av 17. roman med personlig hilsen fra min store helt Dag Solstad. Hadde aldri trodd jeg kom til å få hilse på ham.

  • En spesialutgave av Lars Fiske og Steffens Kvernelands tegneserie "Kanon" om Knut Hamsun, med personlige hilsner og tegninger av både Fiske og Kverneland. Sistnevnte hadde jeg en lengre prat med (til de bak meg i køen sin store irritasjon). Han virket som en kjernekar.

I tillegg har jeg hilst på den amerikanske tegneserieforfatteren Brian Wood og fått en stilig signatur av han i første bind av serien DMZ.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i at det er spesielt stas å få en bok signert etter å ha møtt forfatteren ansikt til ansikt. De legger da ofte på en liten "personlig" hilsen også. Lise Myhre tegnet til og med en liten Nemi-tegning mens hun satt der, det var veldig koselig. I tillegg til Nemi-tegningen er mine favoritter:

"Lucifers Evangelium" signert Tom Egeland

"The Murder Room" signert PD James

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner godt at du er fornøyd. Jeg har ikke stått face to face med noen forfatter enda. Som du ser har jeg boksignaturer fra noen avdøde forfattere, jeg synest nå det er litt stas å plutselig finne slike bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Den må du selvfølgelig passe på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har en signert "Lifting Shadows (Limited Edition)" av Rich Wilson, men den er "samlebåndssignert", så det betyr ikke så voldsomt mye for meg... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En signert bok, er en signert bok, uansett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det, men det er vel ikke helt det samme som å be om signaturen selv og kanskje få en liten hilsen i tillegg. Tror jeg da, jeg har jo aldri fått bøker signert på den måten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samler ikke og har få, men synes det er moro å få signert gode bøker av forfattere som betyr noe for meg, særlig hvis det er litt fine utgaver også.Benytter ofte sjansen på forfattermøter eller boksigneringer, da får man jo hilst på forfatteren også. Har:

Ambulanse av Johan Harstad
Lunar Park av Bret Easton Ellis
Genanse og verdighet, Århundrets bibliotek-utgaven, av Dag Solstad

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om du ikke samler på signerte bøker er du jo oppmerksom på det og har glede av å eie en.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har noen få signerte bøker - og den som henger høyest er den første som jeg fikk da jeg sammen med 2 venninner på begynnelsen av 80-tallet dukket opp på galleri-åpning der Arild Nyqvist hadde dikt og tekster til tegninger. Han skulle lese på åpninga - det var trekkplasteret for 3 unge kvinner. Etter opplesning var det oss dikter Arild kom og snakket med - og passet på at vi fikk litt vin. Vi avsluttet seansen med at han dro fram de bøkene han hadde med seg, skrev personlige hilsninger og ga oss bøkene. Jeg fikk Kollvikabrev - ei bok jeg leser i med stor glede med jevne mellomrom - og er særlig glad i skjeggbulbulen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var en utrolig flott historie du forteller, veldig hyggelig at du ville dele den med oss her på bokelskere. Skjønner godt at du setter stor pris på den boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom tråd! Jeg har noen signerte bøker, jeg også, men jeg samler egentlig ikke. Likevel har det blitt noen titler etterhvert...

Svendsens catering av Kyrre Andreassen

de fem siste titlene til Brit Bildøen

Blenda av Eldbjørg Brekke

Røff guide til samtidslitteraturen av Marta Norheim

Døde menn går på ski av Knut Nærum

La stå av Ingvild Rishøi

to-tre titler av Margaret Skjelbred

fire-fem titler av Kjersti Scheen

en tittel av Arve Kleiva

Johannespasjonen av Hans-Tarjei Skaare

har også en haug barne- og ungdomsbøker signert av Lise Knudsen, Jon Ewo, Jostein Gaarder, Klaus Hagerup, Harald Rosenløw Eeg, Kari Sverdrup, Anne-Berit Aspås, Øistein Hølleland m.fl.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du verden, du har jammen litt av en samling signerte bøker, og de kan du være stolt av. Du kan til og med lage deg en egen hylle til de.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal dere på Bokklubbens Bokfest i operaen helgen 18.-19. september? Der blir det store muligheter for å få signerte bøker - jeg tror det er nærmere 50 forfattere som skal signere - inkludert Cecilia Samartin!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja da har du og vi andre en gyllen mulighet til å få signaturer. Takk for tipset, jeg har notert det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ei bok som er signert og der er Kokeboken- naturlig slank av Fedon Lindberg. Har igrunnen adri tenkt så mye på det, men har faktisk vært situasoner der jeg kunne bedt om å få signatur, men er ikke så god til å spørre om det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Neste gang må du spørre. Det er jo litt morro å ha de bøkene da, kanskje betyr litt mer for meg, fordi de er signert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm...jeg har ingen virkelige signeringer, uff uff. Men som liten hadde jeg en yndlingsbok i mormor sin bokhylle, "Peter og skøyestrekene hans." Og til min bursdag fikk jeg boka av mormor, og hun hadde signert den. Til Stine fra Mormor. Og det er min mest fantastiske signerte bok <3

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er et flott minne å ha en slik bok. Flere av mine barn og ungdomsbøker står det en hilsen i, enten gratulerer med x dagen eller god jul fra ulike familiemedlemmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri vært noen samler av signeringer, men jeg vant Trist som faen med Ari Behn signering i en konkurranse. Hadde aldri hørt om ham da, for det var en god stund før han ble forbundet med Martha. Men artig i ettertid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, se det, går ut fra at du ikke er "trist som faen" nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, nei jeg er ikke det nå. Men likevel så liker jeg den tittelen. Den er snerten :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du har vært utrolig heldig, det er jammen ikke mange som tilfeldigvis treffer forfattere og får en bok-signatur. Gode minner må det være for deg, gratulerer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare to, men kanskje det kommer til flere etterhvert?

"Naiv.Super" - Erlend Loe

"Når Skaldyret Vaknar" - Arne Hjeltnes

:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Bare to" er flere enn ingen. Hvis du ønsker samle på signerte bøker er det en flott begynnelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg må no seie at ein signatur i frå Gerhardsen står meget høgt, av rimleg nok grunn kan eg aldri oppnå den. Men takk takk, eg var meget nær å få Andre Brink sin signatur men hadde ikkje ei bok av han tilgjengeleg.. Helsing; "prøver igjen"..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja her er mine signerte bøker, berre norske forfatterar, men det er ikkje forseint!

Jon Fosse - Stengd Gitar, Melancholia I og II, Prosa frå ein oppvekst, Det er Ales, Gnostiske essays Ragnar Hovland - 1964 Rolf Sagen - Samuel Eydes siste tid Einar Økland - Skrivefrukter, I staden for roman eller humor, I tilfelle nokon spør Øystein Hauge - Grønt!, Fotografi av to som dansar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er aldri forseint å få signert bøker fra utenlandske forfattere men mye vanskeligere tror jeg. Fin samling du har.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er morsomt med signerte bøker. Jeg husker at jeg en gang i barndommen samlet på autografer og var mektig stolt da jeg fikk Ivar Formoe sin. I voksen alder jobbet jeg sammen med Formoe, og da var det liksom ikke så stas lenger. Jeg liker å knytte en historie til at jeg evt. har signerte bøker. Jeg har Per Pettersons Ut å stjæle signert fordi vi har felles venner. Jeg har Jo Nesbøs Rødstrupe signert fordi vi delte taxi fra et nachspiel en gang og han overlot betalinga til meg. Jeg har Alnæs sin Felttoget signert fordi han var norsklæreren min på Gymnaset og Kjærstads Speil fordi vi spilte blues sammen på en fest en gang. Selv skulle jeg gjerne ha signert hver eneste bok jeg selger, fordi jeg ser det som en ære at noen vil kjøpe mine ord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så morsomme historier du har rundt de signerte bøkene dine, du er heldig du som har det. Takk for at du deler det med oss.

Jeg må innrømme at de bøkene jeg har, har jeg kommet over ved en tilfeldighet, unntatt din bok da. Men jeg har de nå, og setter stor pris på de. Det er i grunnen i de seinere år jeg har fått blikket opp for signerte bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Inlegget ditt fikk meg å huske på noe. Så jeg måtte ned i kjelleren og rote i hyllene, og joda jeg fant det. En bok som på forsettsbladet har følgende håndskrevne hilsen.

"Till skolminister Jiri Hasek. Denna historiska roman som numera läses i grundskolans högre avdelning och i gymasierna - och som är översatt till slovakiska - från vikingatiden.

Med välgångsönskan till hela Tjeckoslovakien.

Jan Fridegård

Stockholm 4/4 1967."

Boken dette står i er Trägudars land av densamme Fridegård. Hvor jeg fått boka fra husker jeg ikke, men er utrolig glad for å ha den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den kan du være stolt av, veldig bra. La nå boka få en fin plass den fortjener såpass.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempemisunnelig på Richard Hermann boken din! Har signerte bøker av - Ken Follett: White-Out - Ian Rankin - Alexander McCall Smith - Val McDermid - Elizabeth George: Write Away - Cecilia Samartin: Senor Peregrino og Salvadorena - Martina Cole - Harlan Coban Cassandra Clark: Hangman Blind og Minette Walters: Devil's Feather (?) Jeg husker ikke hvilke bøker på noen av dem, siden de (bøkene altså) ligger pent pakket ned i en kasse på loftet. De burde selvsagt ha stått i en skrytehylle, men det er litt for trangt i leiligheten for tiden. Uansett veldig morsomt å ha!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, det må jeg si, du har jammen noen flotte signerte bøker. Grattis! Hm, de hadde vel fortjent en annen plass men plassmangel det vel et velkjent problem hos mange.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har dessverre ingen. men skal prøve å få sneket meg til en autograf av tore renberg på hovefestivalen i år!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sååå misunnelig! Jeg bor ved Arendal og pleier å være på Hovefestivalen hvert år uansett, men i år skal jeg på skrivecamp i Trondheim i festivaltida. Tore Renberg skriver helt fantastisk! Og han kan lese også. Skulle likt å høre det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R