Helt enig med deg! Jeg leste biografien for mange år sida, da jeg var inne i en intens Bjørneboe-periode. Jeg leste Sven Kærup Bjørneboe sin også, som ga et mer privat portrett. Til sammen opplevde jeg at jeg fikk et veldig helt inntrykk av mennesket Jens Bjørneboe. Etter endt lesing blei min fascinasjon enda mer intens (og vemodig), og jeg besøkte blant anna Kråkeslottet og den lille, nesten bortgjemte grava hans på Veierland.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg slutter meg til den fine omtalen av Wandrups Bjørneboe-biografi.

I all beskjedenhet kan jeg nevne at jeg har skrevet et lite kapittel om Bjørneboe selv, om hans siste år på Veierland. Stoffet er å finne i min bok "Veierland forteller". Se www.lillevi.no

Min kritikk av Wandrup er hans dramatisering av veierlendingenes møte med Bjørneboe. Kystens folk har sett det meste og lar seg ikke så lett hverken sjokkere eller imponere. Noen veierlendinger tok godt imot Bjørneboe, enkelte var redd han eller opplevde han som en plage, men de fleste merket rett og slett ikke noe særlig til han. I boken min forteller enkelte av dem litt om sitt møte med Bjørneboe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synest det var interessant å lese hvor og hvordan han fant og brukte bakgrunnstoff til bøkene sine, og hvor mye det kostet han å skrive om at det onde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det synes jeg også var interessant. Og ikke minst var det ille å lese om! Jeg synes synd på han som virkelig følte at dette var noe han måtte gjøre, han måtte skrive om "den ondes problem". Jeg tror han visste at det kom til å ødelegge han. For meg er Bjørneboe en sjelden kombinasjon av et veldig følsomt og et utrolig sterkt menneske.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

cathySynnøve H HoelgretemorDolly DuckIngunn SBjørn SturødJoakimCtinaTonesen81JakobTorill Elisabeth RevheimHarald KHanne MidtsundØystein LTonje SivertsenLars Johann Miljeleser42Øyvind BjørnerudLeseaaseJenny Dahl Bakkenenrique bærfjordHarald ErfjordEster SPirelliVebjørn FagernesVannflaskeLaila StenbrendenNina M. Haugan FinnsonIdaTheresemoirakntschjrldritaolinePia Lise SelnesRune U. FurbergAnne Lise JohannessenKirjalabyrinttiKarin  JensenTheaTone Maria Jonassen