Likte denne lille boka basert på historiske hendelser fra Japan som ble skrevet i 1929.
Handlingen forgår på en rustholk av en båt der det var brutale arbeidsforhold der de fisket og hermetiserte krabber.
Boka ble forbudt av myndighetene, inntil den ble utgitt i sterkt sensurert form i 1947.
Det eneste jeg reagerte litt på og som jeg ikke synest passet inn var bruken av tromsdialekten i boka.
Her var det mange krimbøker, og jeg har ikke lest noen av disse bøkene og tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller.
Krim, er den sjangeren som selger mest ser jeg, hm.
Hva skjer? :)
Leser nå boka til Bergliot Ibsen "De tre". Den er fin å lese parallelt med "Catilina" som jeg har begynt å lese.
Jeg ser at Hans Heiberg har hentet stoff fra "De tre" for bruk i sin biografi om Henrik Ibsen. Her er også en del opplysninger om Ibsens mer private side og hans reaksjoner på kritikk av sine ulike skuespill, og det blir gjengitt mange brev.
Fint å lese hennes egne ord om forholdet i familien Ibsen, og nå begynner jeg å bli "kjent" med de og det tror jeg hjelper meg når jeg skal prøve meg på hans verker.
En historisk roman med selvbiografiske elementer fra første halvdel av 1930 tallet under Josef Stalin.
Boka handler om Sasja Panratov, en ung student som vokser opp i Arbat gaten i Moskva. Uten en spesiell årsak blir han brakt inn av myndighetene anklaget for statsfientlig virksomhet.
Forfatteren tar oss med på en reise der vi får et innblikk i forholdene til befolkningen i Sovjetsamveldet på denne tiden. Om Stalins intrigespill og om en håpløs kamp mot dette terrorvelde. Uhyggelig og troverdig er det når forfatteren Anatolij Rybakov tegner et portrett av tyrannen som både var slu , mistenksom og hensynsløs.
Boka ble skrevet i 1966, ble forbudt pga innholdet og den ble ikke trykt før 1987
Kom tilfeldig over denne boka på Fretex og forsto at her hadde jeg over 600 sider historie av en nær fortid i Sovjet. Utrolig interessant lesning.
Ja, nå er det snart slutt på det gamle "bokåret", men snart begynner et nytt med nye bøker som står i kø for å bli lest, jippi. Godt nyttår til deg og alle andre bokelskere :)
Nå er det nyttår og tiden inne for svaret på hvem som laget dette diktet. Diktet heter "Eld og is" av Olav H Hauge, fra diktboka "På ørnetuva".
Tiden hadde ikke forandret Stalins standpunkt, tiden hadde forandret Stalin selv. Nå var han mer enn noensinne overbevist om sin ufeilbarlighet.
Jeg har sendt deg noen tanker på melding, men er usikker på om det var slik du mente det. Spennende ide er det i allefall.
Det er faktisk ganske mange bøker som nå har over 20 tråder og det ser ut som det stadig kommer nye tråder til, jevnlig.
Det hadde vært fint om f.eks André som steller med dette fabelaktige nettstedet kunne gi en oss et lite hint om det er meningen det skal fortsette å være slik, eller om det er andre løsninger på trappene.
Ingenting er galt, det er bare et ønske om forbedring.
Helt enig med deg.
Håper også det er noen som har gode ideer til forbedringer.
Noen bøker har nå veldig mange tråder og da blir det etterhvert håpløst å kommentere.
Går det an å begynne med å samle/redigere alle nåværende kommentarene om f. eks. om en bok under 1 tråd? Er det bedre enn å måtte åpne og lese alle trådene?
Vil det bli slik etterhvert at mange ikke orker å kommenter bøker enda en gang da de allerede har kommentert kanskje opptil flere ganger, men i forskjellige tråder?
Jeg bare lurer.
Skjønner at denne boka bør jeg også lese. Den settes øyeblikkelig opp på lista av bøker jeg ønsker meg.
Takk for flott omtale av boka, det blir med en gang interessant når du formidler noe av essensen som du gjør her.
Hva du husker :) Har søkt litt på forfatteren Augusto Monterosso, kan ikke se at noen av bøkene hans er oversatt til norsk, har funnet de på svensk.
Boka består av korte fortellinger om en invasjon og hendelser i Guatemala med hjelp og støtte fra USA.
Det er sterke skildringer av de mange overgrep som bl. a. ble utført av ulike leiesoldater fra ulike land i Latin-Amerika. Angiverier og løgn var en del av hverdagen til en hardt prøvet befolkning.
Likte jeg boka? Vel, både og vil jeg si. Ikke alle fortellingene var like forståelige med henhold til hendelser o.l., men det er vel fordi jeg ikke har lest så mange bøker fra Latin Amerika.
Forfatteren fikk Nobelprisen i litteratur i 1967.
Så bra å høre at boka fenger, den er en kulturhistorisk skatt om livet, smerten, slitet, osv.
Jeg har faktisk begynt å kjøpe bruktbøker av Bojer når jeg kommer over de. Han beskriver mennesker og miljø på en fremragende måte.
Vi er et par stykker her inne som har "slått et slag" for hans forfatterskap og ønsker at han skal "bli kjent på nytt" med mer enn hovedverket "Den siste viking". Han har skrevet mange bøker så det er ikke så vanskelig å finne de i diverse bruktbutikker.
Den som leter den finner.
På Finn.no selges nå Henrik Ibsen samlede verker i to bind for 100 kr.
Jeg fant den faktisk i høst på et loppemarked, men har ikke lest i den enda.
Nylig var jeg ferdig med boka "Født til kunstner - et Ibsen portrett" av Hans Heiberg.
Dette var min førske bok om Ibsen og jeg synest den var interessant, noe som biografier ofte er. Boka beskriver mennesket Ibsen, hans liv og forfatterskap fra begynnelse til slutt på en grei måte. Skuespillene er viet mye plass og er beskrevet og forklart på en troverdig måte.
Likte boka om denne begavede Telemarkingen.
Viten kan man meddele, men ikke visdom. Man kan finne den, man kan leve den, man kan bæres av den, man kan gjøre undere med den, men man kan ikke si den videre og lære den fra seg.
Skottene drikker, waliserne lyver, irene både drikker og lyver. Engelskemennene tier stille og tar det som er å få tak i, både, hjemme og ute.
Irene spiller teater, skottene spiller sekkepipe og waliserne synger. Engelskmennene tier fremdeles stille og ser om det er enda noe mer å hale.
Det er utrolig hvor mye ny kunnskap en får av å lese bøker.
Jeg hadde sett meg ut boka før jul pga en bokanmeldelse i lokalavisa, det gjorde at jeg ønsket å vite mer.
Det har jeg sannelig også fått, for jeg visste ikke om denne "ørkenen Sur" som bl.a. mange nordnenn hadde som tilholdsted eller bosted.
Trist å lese hvilke umennesklige og uverdige forhold de levde under i perioden fra ca slutten på 1920 tallet til 1934. Depresjonen med arbeidsledighet og mangel på hyre på norske skip var noen av årsakene til at mange levde under slike kummerlige forhold.
Lyspunktene kommer etterhvert når ildsjeler trådte til for å hjelpe de nødstilte.
Boka bidrar til mer kunnskap om det som skjedde og hvorfor. Noen var der frivillig men de fleste var der av helt andre grunner.
Boka er illustrert med unike fotografier og informasjon om nordmenn som ikke ble en del av det "gode liv i junaiten".
Jeg synest dette var en flott og interessant bok.