Boka består av korte fortellinger om en invasjon og hendelser i Guatemala med hjelp og støtte fra USA.

Det er sterke skildringer av de mange overgrep som bl. a. ble utført av ulike leiesoldater fra ulike land i Latin-Amerika. Angiverier og løgn var en del av hverdagen til en hardt prøvet befolkning.

Likte jeg boka? Vel, både og vil jeg si. Ikke alle fortellingene var like forståelige med henhold til hendelser o.l., men det er vel fordi jeg ikke har lest så mange bøker fra Latin Amerika.
Forfatteren fikk Nobelprisen i litteratur i 1967.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Dette er en av mine yndlingsnovellesamlinger, jeg liker den svært godt. Spesielt bussturen i novella boka er oppkalt etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg meiner å hugse at eg reagerte på den same måten då eg las boka for over førti år sidan. Elles kan eg varmt tipse deg om tekster av Asturias' landsmann Augusto Monterroso.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva du husker :) Har søkt litt på forfatteren Augusto Monterosso, kan ikke se at noen av bøkene hans er oversatt til norsk, har funnet de på svensk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flink til å hugse bøker, verre med andre ting. Men søk på nettet, så finn du litt på engelsk, sikkert. Kva med denne: "Cuando despertó, el dinosaurio todavía estaba allí."? ("Då han/ho vakna, var dinosauren der enno."). Litt av eit perspektiv på dikaturet i Guatemala - så pregnant, så fortetta. For ein talande meafor!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett