Det er utrolig hvor mye ny kunnskap en får av å lese bøker.
Jeg hadde sett meg ut boka før jul pga en bokanmeldelse i lokalavisa, det gjorde at jeg ønsket å vite mer.

Det har jeg sannelig også fått, for jeg visste ikke om denne "ørkenen Sur" som bl.a. mange nordnenn hadde som tilholdsted eller bosted.
Trist å lese hvilke umennesklige og uverdige forhold de levde under i perioden fra ca slutten på 1920 tallet til 1934. Depresjonen med arbeidsledighet og mangel på hyre på norske skip var noen av årsakene til at mange levde under slike kummerlige forhold. Lyspunktene kommer etterhvert når ildsjeler trådte til for å hjelpe de nødstilte.
Boka bidrar til mer kunnskap om det som skjedde og hvorfor. Noen var der frivillig men de fleste var der av helt andre grunner.
Boka er illustrert med unike fotografier og informasjon om nordmenn som ikke ble en del av det "gode liv i junaiten".
Jeg synest dette var en flott og interessant bok.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Er det noe jeg vet med 100 prosents sikkerhet, så er det at det er mye jeg ikke vet. Således fikk jeg helt ny kunnskap om noen av de norske utvandrerne som ikke opplevde den amerikanske drømmen. Det var i høyeste grad interessant. Jeg må imidlertid si meg enig med Lillevi under her når det gjelder språket. Den var ikke godt skrevet, og det trakk den totale opplevelsen noe ned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en utrolig god bok. Den forteller den andre historien om utvandringen til Amerika, nemlig historiene om de som ikke lyktes. Jeg likte boka godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Ørkenen Sur" stod på ønskelisten min fra før av - men jeg fikk enda mer lyst til å lese den etter å ha lest din omtale, Karin. Anbefaler deg å ta en titt på Gotaas' bok om norske tatere, også veldig interessant og lærerik!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker så mye for anbefalingen, den fikk jeg lyst til å lese, så derfor hopper den nå rett inn på lista over "ønskebøker".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er en av de få jeg avbrøt.
Er enig med deg i at bokens tema er interessant og viktig. Men - dessverre skjemmes den av et kronglete og upresist språk. Virker språklig uferdig. Jeg måtte ha så stort forkus på hva forfatterne egentlig ønsker å formidle, at jeg til slutt ikke orket mer av dette.
Synd å ødelegge et godt tema på denne måten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff da, det var leit. Forfatteren er en veldig kunnskapsrik og hyggelig fyr, - men veldig travel;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han burde nok ta seg mer tid med bøkene, i hvert fall denne, som er den eneste jeg har lest av han. Kunne enkelt ha blitt så mye bedre.
Kjenner du han; det høres sånn ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har "Ørkenen Sur" på ønskelisten, så den kan jeg ikke uttale meg om - men jeg fikk lyst til å anbefale deg Gotaas' bok om norske tatere: Taterne - livskampen og eventyret. Den er uhyre interessant, velskrevet og fengslende. Og Gotaas har lagt åpenbart drevet grundig research for å kunne skrive denne tykke boken om taternes historie i Norge!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha. Jeg skal notere meg den, men må innrømme at jeg er blitt litt skeptisk til Gotaas ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror kanskje du bør la tvilen komme tiltalte til gode - gi ham i alle fall en sjanse til! Jeg kjenner på ingen måte Gotaas selv, men av det jeg har hørt om ham fremstår han som en dyktig og seriøs historiker (boken om taterne bygger på avhandlingen han leverte til historie hovedfag) som er opptatt blant annet av å belyse situasjonen til folk som har havnet "på siden av" storsamfunnet. Høyst prisverdig - og i den ene boken jeg har lest så langt, synes jeg han har gjort en meget bra innsats!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hans bok om taterne står nå, etter din anbefaling, på min ønskeliste :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da må jeg jo bare krysse fingrene og håpe på det inderligste at du ikke vil bli skuffet av den også! Nesten nervepirrende, sånt der.... :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har mange på ønskeliste ...
Din entusiasme gjør meg spent, kanskje Gotaas likevel sniker i køen :-)
Følg med!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Will do!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner ham bare litt, på hils og småprat:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud