Kulturkonakt opnar dører. Her har Martin Nag skrive om om russisk og norsk litteratur: Om mottakinga av den russiske realismen i Noreg og om mottakinga av den norske realismen i Russland. Så fint - tittelen, "Gjenklang" slår an tonen, for her er slektskap, her er gjensidig inspirasjon. Hamsun og Dostojevkskij, Ibsen og Turgenjev - og fleire: Tolstoj, Tsjekhov, Gorkij, Blok o.a. av dei russiske, og alle våre eigne, frå Elster til Falkberget. Realismen i dei to landa har utvikla seg i dialog! Nag viser oss eit utdrag frå ei dagbok her og frå eit brev der - ja, t.o.m. artiklar skreiv dei om einannan, nordmennene og russarane. Hamsun er eit kapittel for seg, her som andre stader.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har fått meldig om at den boka får jeg , så nå er den bestilt!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Martin Nag er fra hjemstedet mitt og på denne tiden dette heftet kom ut jobbet jeg på kulturkontoret(det er lite innbundet fra den godeste Nag). Nag er opprinnelig litteraturforsker, statsstipendiat (1986)og omdiskutert både for sine politiske standpunkt og for at utgivelsene hans ikke alltid har gått gjennom "god" korrekturlesing. Dette gjelder både innhold og ortografi. Men han har god kjennskap til slavisk litteratur og har nok prøvd å være en brobygger mellom norsk og slavisk litteratur. Han har utgitt mange ulike hefter som han har bekostet selv, - og solgt videre til kulturkontor og andre som har tatt i mot hans verk de siste årene. Hvorvidt man kan stole på Nags forskningsresultater er også omdiskutert, - han er en mann som blir fort engasjert og da følger han slett ikke forskningens regler for validitet eller kvalitetssikrer verkene sine. Her går det mer på engasjement og overbevisning enn på støtte i forskning. Men han er en fargeklatt og går sine egne veier. Er en stund siden jeg har truffet han på sykkelen med sykkelveska full av hefter - i velourdressen og hatten:-). Men mannen er 83 år gammel så det sier vel sitt. Fikk ikke helt tak i hva du KjellG egentlig mener om Gjenklang, men blir spennende å høre Karin Jensen sin vurdering.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har kjent Martin i snart førti år. Eg har mange bøker av forfattarar som eg kjenner, og i slike tilfelle går eg ikkje alltid så detaljert ut om kva eg synest (og ofte har eg ikkje tid til å vere grundig overfor forfattarar eg ikkje kjenner, heller). Elles oppfattar eg ikkje bokelskere.no som den staden der ein treng å omtale verka så veldig grundig dersom ein ikkje ønskjer det. Som regel skriv eg inn dei tankane som eg hugsar at eg sat att med då eg var ferdig med ei bok. Denne boka her lider under mangelen på ei samanhengjande framstilling; det blir, som så ofte elles hos forfattaren, glimt. Så den som er ute etter grundigare forsking på området, lyt finne andre kjelder. Likevel er her meir enn nok ¨å ta av av sitat frå norske og russiske forfattarar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boka ønsker jeg meg! Kort og godt! Denne boka vil jeg eie!
Jeg har vært snill jente i hele år, så nå håper jeg julenissen leser dette! :)
En "julestjerne" fra meg for dette flotte boktipset!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolAkima MontgomeryRoger MartinsenKirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindus