Dette er en fortelling som vokste for meg mens jeg leste. I begynnelsen var den helt grei, men så ble den mer og mer medrivende og berørende utover i boka. Drømmelandskapet er dystert og merkelig forbundet med virkeligheten, men det hele gir mening til slutt. Spent på å lese hvordan han tar det videre i neste bok.
Denne slår an hos 1.trinn! Hadde den med i bokkasse først og tre gutter kastet seg over den. Så leste jeg høyt for neste klasse og viste bildene, og de satt knyst og lyttet.
Supergøyal lettlest-bok. Det er ikke lett å skrive en morsom bok med bare en setning per side, å skrive lettlest-bøker er en egen kunst.
Denne fikk jeg anbefalt av en låner på biblioteket der jeg jobber. Hun hadde lest den for begge barna sine og de likte den så godt, så jeg måtte sjekke den ut. Og jeg ble ikke skuffet. Festlig historie som vrir på eventyrene og leker med stereotypene.
Nydelig fantasy-tegneserie med en verden man bare kan forsvinne inn i.
Å jeg bare elsker denne! Akkurat en slik barnebok av "klassisk" type som man bare kan forsvinne i, og som bokstavelig talt nettopp handler om å forsvinne i bøker. Ikke bare handler den om magiske bokhandler og biblioteker og bøker og lesing, den handler også om en av mine absolutt favoritter gjennom barndommen og mye av mitt voksne liv, nemlig Anne fra Bjørkely, som kommer ut av boka og snakker med Tilly, hovedpersonen i boka, og drar henne med seg til Avonlea. For magi- og bokelskere i alle aldere.
Veldig kul ide, men ble ikke helt overbevist av logikken og karakterene. Selv om det skal være lettbeint og morsomt, bør det henge på greip ellers glipper engasjementet.
Hypno-soveterapi for barn, hørte den som lydbok og sovnet, så den virker (også for voksne). Med suggererende søvndyssende setninger om hvor trøtte alle er, og til slutt forsvinner man inn i søvnens rike selv. Jeg fikk naturlig nok ikke med meg slutten, da var jeg i drømmeland.
Å så kul! En helt egen vri på dagbok-sjangeren når Nansi fra Uganda må skrive dagbok for å forbedre norsken sin. Skrivefeilene blir en del av uttrykket og gir mange friske og morsomme vrier på ord og bilder som fikk meg til å le høyt. I tillegg er det en rørende feelgood historie i bunn, som også fikk frem tårene.
Skikkelig søt og morsom historie jeg ikke klarte å legge fra meg. Levende og gjenkjennelig, sår og rørende, fikk flashback til min egen barndom.
Jeg syns denne serien var overraskende søt og morsom. Lettlest også, så den tar jeg nok med når jeg skal ut til 4.trinn denne høsten.
To aseksuelle homoromantiske bok-nerder finner hverandre i denne australske feelgood-boka. Jeg hørte den som lydbok og lo høyt på tog og busser, og ble rett og slett litt lykkelig av den.
Jeg syns dette er en skikkelig fin serie (etter tre bøker). Karakterer man blir glad i, spennende elementer av norrøn mytologi og annen folketro, og medrivende handling. En glimrende miks. Fin også som lydbok (selvom man går glipp av tegningene som også er en viktig del av karakterskildringene).
For en nydelig fantasy-tegneserie med alver, drager og ulver. Spent på fortsettelsen!
Det er lett å forstå at denne vant bokslukerprisen. Det er en bok jeg koste meg veldig med. For meg ble det en slags feelgood-grøsser, med en koselig forelskelse midt blant fortærende monstre. Mord og forsvinninger ble kanskje tatt litt lett på, men for meg som egentlig ikke har nerver for grøsser-sjangeren, gjorde lettheten at dette også var en bok for meg.
Denne boka krever en viss tålmodighet. Forfatteren tar seg god tid på å skildre en verden med hardt arbeid, fattigdom, men også et liv nær naturen og med naturen. Leseren får fordype seg i en helt annen måte å leve på i en annen tid, der gode avlinger betyr alt. Psykologiske spenninger i et lokalsamfunn, undertrykking og kjærlighet er blant ingrediensene. Og ikke minst gudinnens natur-magi som gjennomsyrer det hele.
I motsetning til moderne fantasy-ungdomsbøker flest, er ikke denne bygget på drivende spenning og hyppige cliffhangere. Siden jeg var så begeistret for den første boka i serien "Maresi", tok jeg meg tiden og lot meg berøre av skjebnene og forvandlingene, og ikke minst gudinne-kreftene og kvinneperspektivet. Langsomheten og detaljrikdommen gjorde at disse bøkene om Maresi satt sitt avtrykk og ikke minst satte mitt eget moderne liv i perspektiv. Stemningen fra bøkene sitter fortsatt i etter bok 1 og 3 i serien om det røde klosteret, og jeg gleder meg til bok 2 Naondel (som foregår lenge før bok 1 og 3) kan hentes på biblioteket.
Det er sjelden jeg kommer over relativt nye bøker som dette. En bok som gir en rolig glede, fyller meg med håpefullhet samtidig som jeg bare vil lese videre. En bok som ikke er basert på at den pumper adrenalin rundt i kroppen, men som stille inspirerer og strekker seg lenge før den bygger seg opp mot det dramatiske høydepunktet. Ingredienser som også hører til min private vidunderlighets-liste: Gudinnekult, kvinnefellesskap og et førindustrielt samfunn med en ro det er balsamisk å lese om.
Barne- og ungdomsbøker som har elementer av norrøn mytologi i seg, i alle sjangere.