Sorry Are Kalvø, men denne var ikke morsom i det hele tatt, langt i fra på høyde med hyttebok fra helvete som virkelig var morsom. Hadde forventa meg morsomme beskrivelser av hvor lei kinamat du var etter 50 dager (jeg synes kinamat er godt 1 dag, men blir lei etter 2 dager) I stedet får vi stadige digresjoner om fotball og ting som ikke har med temaet å gjøre. Og fritert banan, og fritert innbakt sjømat er jo det beste maten man får på kinarestauranter, ikke et ord om det, bare at du ikke liker innbakt banan. Så gjenkjennelseseffekten er lik 0.
Virker som du har skrevet denne boka i full fart, mye repetisjoner, og når du flere ganger skriver at "man må kjøpe boka" og ikke høre den på lydbok fordi det er bilder i boka, og jeg må kjøpe boka for å finne ut om alle de navnene du ramser opp er reelle eller noe du har funnet opp.
Kjære Are Kalvø: Jeg kjøper ikke ei bok jeg har hørt på lydbok, for at du skal tjene mere penger, og jeg har ingen interesse av å se bildene dine av kinarestauranter, og hvilke av dine navn på steder som er oppdiktet eller reelle.
Den eneste gangen jeg lo i boka er av han som satte fingeren på tårnet av mat på Bølgen & Moi, da hadde jeg fortsatt tro på at boka kunne bli morsom, men dessverre ble med det ene gangen. En god ide, som kunne blitt en god og morsom bok, men dessverre klarer du ikke å skrive en god historie omkring temaet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En sterk og god roman basert på apacheindianernes store høvding og krigssjaman Geronimos liv, og apacheindianernes skjebne. En sterk historie av apacheindianernes kanskje siste kriger, som nektet å overgi seg til de hvite, og fortsetter sin kamp mot blåjakker og mexicanere med sine finurlige knep og metoder, som lurer de hvite trill rundt. Ikke like trist som Begrav mitt hjerte ved Wounded knee av Dee Brown, selv om det er mange triste hendelser i i denne boka også, så forteller denne boka mer om apachenes hevn, og Geronimo som vinner mange av kampene sine mot de hvite.

Dee Brown skrev om boka: "Forrest Carter har sannsynligvis kommet så nær som noen forfatter vil komme til å mane frem den virkelige Geronimo."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

grunne??? Det vel kanskje blant de mest dyppløyende bøkene i norsk krigshistorie jeg har lest....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god avslutning på serien om krigsseilerne. Serien har vært både informativ, spennende og underholdende. Basert på historiske fakta og fiksjon; Halvor Skramstad er ikke en virkelig person men man har blitt glad i Halvor gjennom denne serien. Sjokkerende hvordan krigsseilerne ble behandlet etter krigen, men imponerende at Michelet klarte å fullføre serien en uke før han døde. Anbefales for alle som er interessert i krigshistorie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når var det du skifta underbukse sist Elling?
Hvabehager? Når jeg sist skifta underbukse? Hva i himmelens navn har det med saken å gjøre?
Par dager siden, kanskje?
Jeg skiftet i dag morges! sa jeg hissig. Og det gjør jeg alltid!
Få låne`n da
... Kjell Bjarnes underbukse var gått så langt over datoen at vi ble enige om at den bare måtte graves ned i sanden

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den beste av de tre første bøkene synes jeg. I denne boka får Elling og Kjell Bjarne prøve seg alene i en kommunal leilighet, godt oppfulgt av Frank. Kjell Bjarne møter Reidun Nordsletten og Elling møter Alfonso Jørgensen og de fire drar på hytta til Alfonso etter at Kjell Bjarne har fiksa den gamle bilen til Alfonso. Noen år siden jeg sist så filmene nå, så et hyggelig gjensyn og artige øyeblikk å humre over....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En treårig gutt funnes drept på et fjell... slik starter boka. Prøver å ikke lese bokomtaler før jeg har lest ei bok, og det kan være lurt også med denne.... men kan røpe så mye at det handler om islamfobi - og at den nok er skrevet rett i etterkant av 22 juli. Spennende nok i starten, men dessverre blir den kompliserte og innviklete saken raskt nøstet opp, og man finner raskt ut hvem som står bak handlingene - det er ikke så mange å velge i mellom her. Den mystiske kvinnen er også lett å spore opp - det er bare 2-3 å velge i mellom her.... så når plottet blir så enkelt tross interessant tema, så blir det dessverre bare et middels inntrykk her.... Det store overraskelseselementet ved gode krimbøker uteblir....

Har hørt boka i lydbokformat på fabel, opplest av Torgeir Reiten. Synes det var en fryktelig irriterende opplesning, så anbefaler å lese boka sjøl.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stort sett enig - men uenig at å blande inn Jens Stoltenberg i plottet var et godt grep....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig er det lett å være etterpåklok når man går igjennom dokumenter og opplysninger som burde vært tatt alvorlig i etterpåkloksakens lys - synes likevel boka setter fokus på mye vi ikke lærte om på skolen om at "krigen kom plutselig og uventet" - den kunnskapen bør være foreldet nå....

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et hyggelig gjensyn med Elling og Kjell Bjarne, med mange gode minner fra filmene Elling og Mors Elling som man humrer godt av. Men har man sett filmene så er det dessverre lite nytt i denne boka, det meste er tatt med i filmene. Men skal lese hele serien på nytt før jeg leser den nye boka, så da får man bare nyte en god repetisjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja den August den August... Han er nå en oppfinnsom fyr.. :-) I denne boka skal han forvandle lille Polden til en by... Han skal bygge posthus og bank. Og fabrikk. Synes denne boka som første bok i trilogien - Landstrykere - er en fornøyelig bok som jeg koser meg med :-) Disse bøkene er nesten bedre enn Markens grøde som var min favoritt av Hamsuns bøker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fin avslutning på serien om Julie. Har hørt denne boka på lydbok, nydelig opplest av Merete Moen. Denne boka er lysere og lettere enn den forrige, Lenker, som ble mer mørk og dyster, preget av krigen men også av dramatiske hendelser i Julies liv. Men det er jo som vanlig nok av dramatikk i denne boka også, og "bekymringsministeren" Julie har nok å henge fingrene i av bekymring for barn og barnebarn. Tror nok de fleste kvinner kan kjenne seg igjen i denne boka/serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes denne tredje boka var den dårligste i serien. Har gjespa meg igjennom boka, mens tankene har vandret fra alt fra husarbeid til hva jeg skal ha til middag i morgen. Men måtte jo bare finne ut hvordan det gikk med gutten og Jens - og det fikk jeg jo svar på etter nesten å ha sovna mens jeg hørte på lydboka... Kunne jo bare bladd til de siste sidene, og ikke kjempa meg igjennom hele boka... Fra spøk til alvor: Det blir for springende fra en setting til en annen, plutselig er man i et brev, plutselig i en bar, så tilbake igjen uten noen overgang. Hvor er jeg nå? må jeg spørre meg selv mange ganger i løpet av boka? Mulig mitt dårlige inntrykk av boka til dels handler om en dårlig lydbokoppleser, som ikke tar pauser mellom ulike deler av boka, men det blir for mange ord, og for mange filosofiske betraktninger som gjør at selv slutten av boka mister sin virkning på meg, på grunn av så mange digresjoner og filosofiske betrakninger, så alt i alt er jeg glad jeg er ferdig med boka, så da blir jo inntrykket av boka sånn middels...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En vakker og velskrevet roman om livet til husmannsjenta og den senere kjente kloke kona Anne Brandfjell, nydelig opplest i lydbokformat av Anne Ryg. Vi befinner oss på 1800 tallet. Anne har hele tiden visst at hun har spesielle evner men prøver å skjule disse for omverdenen sin på grunn av skam og at hun føler seg annerledes. Av en klok kone i bygda lærer hun å bruke planter og urter for å helbrede forskjellig sykdom, og blir fortalt at hun er født med en gave. Hun føler et kall til å dra til Christiania for å bruke sine evner. Det tar litt tid før hun får tillit nok til å få tatt sine evner i bruk. Forfatteren er Annes tipp tippoldebarn og hun er tydelig på at dette er en roman og ikke en biografi. De fleste personer og historiske hendelser er reelle, men forfatteren har tatt seg frihet til å dikte omkring hendelsene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor folk gidder å lese disse bøkene.... denne skulle være den beste av de fire.... den tok seg opp halvveis, og jeg trodde endelig at det skulle bli en god bok, men datt ned igjen på slutten.... Jeg vil kalle denne serien ungdomsbøker

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blodige strender er en skuffende oppfølger etter 3 gode bøker. Her blir det for mye prat og for lite handling. For lite tid på sjøen, og for mange lange brev til Kvammen, isteden for å beskrive hva som virkelig skjer i Halvors liv. For mange repetisjoner fra tidligere bøker, ja nok et torpedotreff, men det har vi lest om før. Spenningen tar seg opp de siste 15 minuttene i boka, men da er boka slutt, og fortsetter i neste bok. Etter å ha kjeda seg igjennom 700 sider føler man seg snytt da ja.

700 sider kan oppsummeres på 5 linjer. Dette er for dårlig ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En virkelig god og underholdende roman av Hamsun. Denne synes jeg er på høyde med min favorittbok av Hamsun, Markens grøde, selv om dette er en helt annerledes bok. Den rastløse eventyreren August og hans venn Edvard tar oss med på reiser rundt om i landet, med deres stadige nye prosjekter om å skape store penger. Det er langt i mellom kjedelige øyeblikk i denne boka, det skjer noe hele tiden,og det er ikke langt i mellom at jeg må humre og le av Augusts stadige nye påfunn.

Har hørt boka som lydbok på fabel. Tror dette må være en gammel lydbokversjon, med innlesing på kassett med treigt bånd. Måtte skru opp lesehastigheten for å få normal lesehastighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor interessant er det å lese side opp og ned om gaver gitt til og fra familien Enger? Jeg hadde trodd denne boka handla mer om Alzheimer, og mindre om gaver, men nei da. Bare en liten brøkdel av boka handler om Alzheimer. Synes boka tar seg opp halvveis med historien om Johannes, og morens engasjement for autistiske barn. Men alt i alt en temmelig middels god bok, med mye lite interessant innhold, så skjønner ikke helt at denne fikk bokhandlerprisen....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir litt vel mye poesi og for lite fremdrift i boka for min del, så har et blandet inntrykk. Starten gjespet jeg meg igjennom, men når gutten og postmannen Jens drar på sin strabasiøse postmannsreise over hav og fjell tar boka seg opp, og man må jo bare følge med på hva som skjer med dem. Det er jo utrolig at de ikke har pådratt seg lungebetennelse under første tur, men kjemper seg videre igjennom snøen.... gang på gang.... Slutten blir litt vel makaber.... og denne boka er bare en transportetappe til neste bok...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Vivian M.HegeBabynemiIngunn SMarit HåverstadJulie StensethDolly DuckLesevimsaKristin HolvikKristin F. JørgensenEirik RøkkumCtinaLibraritas vRisRosOgKlagingGrete AastorpSimen "Boktimmy" IngemundsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTone SundlandAtmanMette-MMarteMaria Festli EriksenHallgrim BarlaupMerethe SolstadVannflaskeTone Maria JonassenElin SkjerengBjørn SturødSynnøve H HoelFrisk NordvestEli HagelundRandi Annie FramnesHilde H  HelsethHanne MidtsundLisbeth Kingsrud KvistenInger-LiseLinda RastenGro Anita MyrvangErika NTine Sundal