Sånn umiddelbart? Neverwhere (Neal Gaiman). For ett London å se!
He, he. Spørsmålet er vel heller: Hva er for mange bøker? Finnes det en grense? Jeg tror ikke det.
Ta en titt på Norske romanserier og Norske series sider - der finnes serier fra hele perioden. Du får den første boken gratis så kan du se hva du liker!
Og han var jo en dyktig forfatter. Jeg skulle gjerne ha lest alt han har skrevet.
Synes noe av problemet er at å fortsette en annen forfatters verk i utgangspunktet er umulig. Om du ga den samme ideen til ti forfattere ville du sitte igjen med ti vidt forskjellige historier. Så uansett om noen fortsatte Larssons bøker, ville det ikke bli hans bøker fordi det ikke kommer fra hans hode, selv om han skulle ha lagt igjen synopsis og planer for bøkene. Når Eric Lustbader skriver en bok som heter: Robert Ludlum's The Bourne legacy, så er ikke det en Ludlum bok - det blir å seile under falskt flagg. Jeg hadde ikke våget ...
Det er litt annerleds i og med at serien i utgangspunktet hadde forskjellige forfattere - det er ikke egentlig en fortsettelse på en bok. Enig i at det mye bra også!
Jeg avbryter å lese en bok enten fordi den er dårlig skrevet eller kjedelig, og det har ingen dårlig samvittighet for. Det er altfor mange gode bøker der ute så hvorfor kaste bort tid på de dårlige?
He, he. Kjenner meg igjen. Jeg søler på bøker hele tiden; kaffe, brus, vann, syltetøy eller saus - skikkelig klønete. Men med mindre boken er totalt ødelagt og uleselig så bryr jeg meg ikke om det.
Jeg liker Rebecca veldig godt, så det kan bli spennende. Takk :D
Som regel blir oppfølgere skrevet av andre forfattere en heller sørgelig og blek affære. Det samme gjelder i grunnen spin-off der andre forfattere skriver om historien, eller lager en ny historie med de samme personene. Scarlett som oppfølger til Tatt av Vinden er et godt eksempel. Det blir ikke det samme. Men finnes det unntak? Finnes det oppfølgere skrevet av andre forfattere som er bra, eller kanskje til og med bedre (gulp) enn originalen?
I never promised you a rose garden av Hannah Green. Gammel, men veldig god.
Bernard Cornwell og Terry Pratchett. Da har du noen å gå på ...
Stephen King har også skrevet The Cell, som fikk meg til å se på mobiltelefonen min med noe skepsis en stund. Dean Koontz skrev Begynnelsen på slutten som også var spennende.
Jeg kjøper meg alltid en Nora Roberts bok når jeg er i det lune.
Jeg er helt enig med deg. Uansett hvor god forfatteren er så er det ikke en historie som har kommet fra vedkommende - det blir å forsøke å kopiere en annen forfatters stil og tanker. Som regel blir sånne "oppfølgere" laget på bestilling av et forlag - med andre ord bare for å tjene penger - og da må det jo bli feil. Det magiske i en bok som Tatt av vinden kommer fra Margaret Mitchell og det kan ikke kopieres.
Seks riktige etter vill gjetning på flere. Norsk samtidslitteratur og dikt er ikke min forte,akkurat.
Prøv biblioteket eller Wikipedia. De har som regel en kort beskrivelse av bøker der. Si fra hvis du finner den!
Muligens en bok av enten Evelyn Anthony eller Clare Francis. Uten at jeg skal si det for sikkert, men begge har kommet ut på Hjemmet, og begge skrev historier fra krigen.
Min første reaksjon er å si nei, men jeg - som ellers aldri bryr meg om fotball - så Maradona i VM 1986 mot England, hvor han driblet britene av banen, synes jo det var perfomance art på høyt nivå!
Det hadde Jodie helt rett i også. Jeg synes det var litt synd. Harris er en god forfatter, han trenger ikke å drukne manuset i voldsdetaljer av den mest groteske sorten. Historien holder mål alldeles uten.