Ved et uhell sølte jeg masse sausegreier på boken min. (den lå i vesken på jobben og der lå en boks med mat hvor lokket falt av). Jeg ble skikkelig lei meg, veska og alt det andre er det det samme med , men derimot boken, det stakk skikkelig i meg. Nå ligger den til tørk,og er leselig som bare det, men ikke pen. Hva gjør dere ? Kaster den og kjøper ny, setter den sammen med de andre bøkene i hyllen , eller vil du ikke ha stygge bøker der.? Jeg hadde nok kjøpt ny for noen år siden, den gang alle skulle se ubrukte og perfekte ut i hyllen. Også sølte min mann kaffe på Snømannen av Jo Nesbø, noe han nok ikke glemmer så lett. Han lovte den gang å kjøpe ny, men han glemte det . Nå står den boken i hyllen , med et tileggsminne......om den gang mor i huset gikk opp i fistel og gråt over en bok.!!! Et minne som er en del av hverdagen, og som vi nå humrer og ler litt av, i allefall min mann!. Når det gjelder boken som er full av saus ( Herbjørg Wassmos ; hundre år, den havner vel i hyllen sammen med de andre , bare den blir tørr. Hva med dere.? Tåler dere en flekk på boken.?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Ei bok kan godt ha en flekk eller tre for min del. Det gjør meg ikke noe. Men om boka detter i en vannpytt og blir ordentlig ødelagt, så kaster jeg den. Nå prøver jeg å være forsiktig med bøkene mine, men det har jo hendt at det har gått galt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må si meg enig med noen av kommentarere her. Noen flekker er gode minner, når jeg leser boka om igjen og ser flekken kan jeg huske hvor jeg var og mye av den dagen jeg sølte på boka mi, det er veldig hyggelig! Har f.eks en bok jeg mista i bunnen av en båt når vi var på ferie, noen av sidene er litt bølgete ennå, og jeg tenker alltid på feriene med familien da jeg var liten jente :D

Sjokolademelk flekker derimot! Da er det bare å kaste boka, jeg vil si det anbefales..! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja da. så lenge det går an å lese den går det helt greit for meg. jeg tror til å med at jeg liker at den for eks har vannsøl på den. det gjør også at man husker boka lenger. for hvis den for eks falt ned i bade vannet kam man huske det av bare å se på den

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så lenge det er mine flekker, eller i det minste flekkene til noen jeg er glad i, gjør det meg ingen verdens ting. Det tilfører heller en liten dæsj (en liten flekk, om du vil) sjarme :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg både spiser og drikker sammen med bøkene mine, men det er ytterst sjelden jeg søler noe på dem. Jeg liker at bøkene mine er pene, og om de ikke ser leste ute, så spiller det ingen rolle for meg. Jeg vet.

Ikke alle er like forsiktige og det er en av grunnene til at jeg ikke liker å låne bøker på biblioteket.

Den siste boka jeg lånte hadde fettflekker på annen hver side, jeg overdriver ikke. Helt skammelig.

Spørsmålet ditt har jeg ikke svart på. Jeg kan ikke huske at jeg har ødelagt en bok på den måten. Det har sikkert skjedd, men hukommelsen min strekker seg ikke så langt.

Hvis uhellet skulle være ute og boken betydde mye for meg, ville jeg kjøpt et nytt eksemplar, så sant det lot seg gjøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg var atten, brant leiligheten min ned. Under gjennomsøking av ruinene fant jeg en eneste ting: En utgave av Mio min Mio som hadde ligget under en madrass med stålramme. Den var svartsvidd, men leselig. Det er den fineste boka jeg har.

Bøker er ikke prydgjenstander, heller. De er egne universer, og noen universer har kaffeflekker på.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

For en fantastisk historie!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har noen ekstremt flotte praktutgaver av noen bøker: Shakespeares samlede, Brontës samlede, og Asbjørnsen og Moe, blant annet... alle skinninnbunnet, med bladgull og nydelige illustrasjoner. Skulle det bli søl på dem hadde jeg blitt ordentlig lei meg. Særlig Brontë-boka. Den har blitt med meg fra Brontë-museet i Haworth, bar ryggen av meg og den var altfor tung til at jeg egentlig hadde lov til å ta den med på flyet (den er stooor). Når det gjelder de andre bøkene mine, kan de godt få litt flekker og slitasje. Det er jo meningen at de skal leses. Og jeg er en type person som koser meg med te, kaffe eller rødvin når jeg leser (må jo ha det koselig under lesinga), eller så leser jeg når jeg spiser middag alene, og jeg har alltid en bok med meg i veska når jeg går ut. Jeg ville aldri funnet på å kaste en bok bare fordi de bærer preg av å ha blitt lest. Og kaffeflekker o.l. blir aldri så tydelige som man skulle tro.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg prøver å være så forsiktig som mulig, men av og til er man bare uheldig. Jeg tåler en flekk her og der, men hvis det blir slik at det ikke går an å lese, da vurderer jeg hvor bra boken er og om den er verdt å erstatte. Som enkelte andre her, så har jeg hatt med meg en bok eller to i badekaret, men det ble det sluttet med den dagen jeg mistet en ned i skummet..og rett i bunnen... Midt i et kjempespennende kapittel. Stod i det som føltes som en evighet å fønet den tørr, til ingen nytte. Boken var ødelagt. Heldigvis hadde bokhandelen den så jeg fikk lest den ut før jeg mistet tråden :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes flekker på bøker kan gi morsomme minner jeg da.

En gang sølte jeg en kopp te over en bok, det ble riktignok ikke så tydelige flekker, så jeg tror det må ha vært grønn te. Den står uansett i hyllen.

En gang i vinter klarte jeg å helle et glass vann over en fin innbundet bok. Det var midt på natten, jeg var forkjølet og skulle bare lete på nattbordet etter noe. Da klarte jeg å velte vannglasset. Jeg var både for trøtt og syk til å orke å gjøre noe med det da, men det ble fart i meg morgenen etter. Da sto jeg med føner og forsøkte så godt jeg kunne å få sidene fra hverandre. Nå er ikke sidene rette, men boken går helt fint å lese, og den står i hyllen.

Noe riktig ekkelt har jeg aldri sølt på bøkene mine, så vet ikke hvordan jeg hadde reagert da, men det er mulig jeg hadde kastet en billig pocketbok og helle gjort så godt jeg kunne for å redde en innbundet bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Strykejernet er god ha ikke bare til klær har jeg erfart. Sidene ble slette og fine - anbefales når et slikt uhell skjer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg merker at jeg irriterer meg veldig over at jeg ikke kom på å bruke strykejernet, spesielt etter å ha lest innlegget ditt lenger ned. Jeg får skylde på forkjølelsen, tenker jeg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er aldri for sent å bruke faktisk. Bare sørg for å ha annet papir mellom den aktuelle og neste til alle sidene er blitt behandlet. Tørkepapir kan også benyttes som "trekkpapir".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så det er fortsatt håp for boken min altså. Da må jeg forsøke meg på strykejern-trikset en eller annen gang. Det blir ikke i kveld, dog...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom du bruker tørkepapir så er det best om det er bare hvit (kan farge av). Jeg bare strøk over sidene - var egentlig mest bekymret over bøkene fra biblioteket (heldigvis fikk jeg vekk kaffefargen og boken ble fin igjen).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg behandler bøkene mine forsiktig så det er er sjelden jeg griser dem til.

Skulle uhellet allikevel være ute så vurderer jeg aldri å kaste boken. Bøkene mine er bruksgjenstander og da må jeg tåle at det kan skje uhell med dem :) Flekker og rifter viser jo bare at bøkene er brukt og lest :) Det kan ha sin sjarm det også :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har veldig respekt for bøkene mine så det er sjelden jeg søler på de. Spiser ikke sammen med bøkene og holder de unna om jeg drikker. Skulle jeg få en flekk i de innbundne ville jeg nok bare tørket av så godt det lar seg gjøre og sette de i bokhylla med resten. Pocket derimot, de hadde nok gått i søpla..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv måtte jeg bare sagt ”beklager” når jeg leverte boken tilbake på biblioteket. Til dere som ikke har den muligheten, ville jeg foreslå å opprette en egen avdeling i bokhylla for bøker som har vært utsatt for mindre uhell. Da er de jo også lettere å finne igjen når de skal tas fram for å mimre eller fortelle venn(inn)ene om episoden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he , jepp. Da man forteller og snakker om sine medbeboere.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hendt meg for noen år siden. Sørget for å tørke av sidene med oppvridd fille. Sørget for å ikke lukke boken i tillfelle sidene ville lime seg sammen. Da sidene var tørre brukte jeg strykejern slik at sidene ble slette. De bøkene kommer jeg ikke til å ha fremme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri opplevd å søle noe virkelig ekkelt på en bok, så jeg vet ikke. Kaffi og nuddelvann går bra. Sånn er livet. Da jeg var liten hadde vi badekar og jeg leste alltid i badekaret, så alle bøkene mine bar preg av det. Det syntes jeg ikke gjorde noe i det hele tatt.

Jeg tenker hardnakket om alt jeg eier at det er BRUKSGJENSTANDER og da er det slik at de blir utsatt for BRUK. Samtidig er jeg glad i "fiiinedyreting!". Dermed har jeg endt opp med mange fine ting i elendig stand: ripete, flekkete og generelt på halv tolv, for de skal jo tåle at jeg bruker dem! Samme med bøkene, tenker jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He, he. Kjenner meg igjen. Jeg søler på bøker hele tiden; kaffe, brus, vann, syltetøy eller saus - skikkelig klønete. Men med mindre boken er totalt ødelagt og uleselig så bryr jeg meg ikke om det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene mine ser lest ut, så nei, jeg hadde ikke brydd meg.. ;))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louisemay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen