Kom i diskusjon om apokalypselitteratur i en annen tråd, og vel.... vi fant vel ut at temaet var verdt en egen diskusjon. Har folk noen gode forslag til bøker om temaet?

Har lest Year of the Flood, av Margaret Atwood, som jeg synes var kjempebra. Stephen Kings bok the Stand er også verdt å lese, men boka er en solid murstein, og første halvdelen er definitivt bedre enn siste halvdelen. Begge bøkene handler om opptakten til og ettervirkningene av menneskeskapte virus, som utsletter store deler av befolkningen. Men der Kings bok er satt til nåtid, er Atwoods bok satt til en kanskje ikke altfor fjern (og skremmende reel) fremtid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Jeg synes Feed høres veldig bra ut. Den har visst også blitt nominert til noen priser. Den starter i 2035 slik jeg forstår det, med korte tilbakeblikk på hva som skjedde i 2014, da alt starta. Vi snakker zombies.Den står på ønskelista mi. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elsker zombier! Det er kjempegøy! Har sett jeg veit ikke hvor mange zombiefilmer, men zombier innen litteraturen er fremdeles relativt upløyd land for meg. Foreløpig har jeg vel mest forhold til bokzombiene til Ajvide Lindqvist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som er spesielt med denne i forhold til det jeg har vært borti før (mest filmer), er at det foregår så lenge etter at zombiene har gjort sitt inntog. Men etter at jeg begynnte å lete aktivt på amazon etter zombie-litteratur skjønner jeg jo at det er mange varianter ute å går. Har starta å lese en smaksprøve nå, er ikke helt sikker på om jeg vil kjøpe den. Vet mer når prøven er ferdiglest antar jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ajvide Lindqvist kan sine saker.
Jeg har hatt et grøssende frydefullt forhold til zombier siden jeg møtte på den hvithårede afrikanske zombien i Donald Duck & Co for mange år siden (tilbakeblikk til onkel Skrues eventyr jorden rundt før han slo seg ned i Andeby). Husker jeg synes han var tegnet så skummelt, hehe, var bare en liten jente. Fortsatt synes jeg zombier er ekle, og det er vel en av få ting som fortsatt greier å skremme meg og få meg til å føle ubehag den dag i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, zombien i Skrues liv og levnet var tøff! Det var den som fulgte etter Skrue på Titanic, ikke sant?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, det stemmer! Jeg er nødt til å få tak i den historien og få lest den om igjen snart. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stephen King har også skrevet The Cell, som fikk meg til å se på mobiltelefonen min med noe skepsis en stund. Dean Koontz skrev Begynnelsen på slutten som også var spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ser sånn ut, ja. Takk for tipset, den skal sjekkes ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en 13 sider lang tråd om emnet fra et annet forum :-) Elsker denne sjangeren selv! Holder på med the stand av stephen king selv nå...

http://www.kindleboards.com/index.php/topic,3776.0.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende! La meg vite hva du synes om the Stand når du er ferdig, jeg har selv sjelden hatt et så ambivalent forhold til en bok: synes den er både veldig bra og veldig kjip.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har akkurat skaffet meg Oryx and Crake av Atwood til Kindlen min. Er ikke helt sikker på hvordan den forholder seg til Year of the Flood, lurer på om de er mer eller mindre parallelle i tid. Flere av de samme personene går igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gert Nygårdshaugs "Mino"-trilogi, spesielt de to siste bøkene Himmelblomsttreet og Afrodites basseng.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lyst til å henlede oppmerksomheten mot en bok jeg nettopp har kost meg med, Jern av Torgrim Eggen. Boka kan vel betegnes som en pre-apokalypse bok. De forbereder seg på det som skal komme, og så foregår det avsluttende kapittelet i 2012. I det siste kapittelet forstår vi at ting holder på å skje... Vil ikke si det er det aller beste jeg har lest av Eggen, men jeg likte den godt. Handlingen sees fra mange forskjellige synsvinkler (personer), og de ulike personlighetene kommer godt fram. Noe annet jeg liker med boka er at den foregår i Norge, noe som gjør alt ekstra nært.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende. Hvis det er slik at den slutter akkurat i det ting er iferd med å starte er jo det spennende variant over temaet. Det ble gjort noe lignende i filmen "Siste natt" fra 1998, og filmen gjorde inntrykk mye pga slutten, og fordi man møtte so mange personer å se hendelsene gjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Skal definitivt sjekke ut, takk. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Leste boken "Lushons plater" som er 2. bok i en trilogi av B. Andreas Bull-Hansen. Jeg likte denne godt, og lurer nå veldig på hvorfor jeg bare har lest 2. boka trilogien.. Handlingen er satt til Norge og Europa noe som gjør den veldig spennende. Tror jeg akkurat fikk meg nok et leseprosjekt selv!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da må du lese resten! Alle er veldig bra synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, blir helt nødt til det! Blir fint når vinteren kommer tror jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har kikket litt rundt og tror det må være en del av den typen lesestoff. Her er noe av det jeg fant.

Bjørn Gabrielsen----"Veien ut"

Sigmund Jensen---"Gammastråler"

Justin Cronin---"The Passage".Første bok av tre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nevil Shute: Den siste bredd (On the beach) - Australia er siste utpost i en verden lagt øde av atomkrig.

John Wyndham: I triffidenes dager (Day of the triffids) - skumle planter overtar verden.

Daphne duMaurier: Fuglene (The Birds) - en novelle, de fleste kjenner vel filmen - skumle saker.

Robert O'Brien: Z for Zachariah - om de siste mennesker på jorda, husker ikke helt om dette også var atomkrig...

Raymond Briggs: Når vinden blåser (When the wind blows) - tegneserieroman, igjen om verden etter en atomkrig, med et hjerteskjærende naivt eldre par i hovedrollene.

Cormac McCarthy: Veien (The Road) - denne orket jeg ikke å lese ferdig, men den skal være god - det ble bare for sterkt for meg.

Leste mye av dette da jeg var ung, og ble vettskremt! - Nå oppsøker jeg vel egentlig ikke slik litteratur lenger...men de jeg nevner over har alle gjort dypt inntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

On The Beach hadde jeg aldri hørt om før, høres interessant ut. Wyndhams bok høres ut som noe jeg leste for leeenge siden. Keep 'em coming! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og "I triffidenes dager" var et hørespill på NRK - meget skummelt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje det er der jeg har det fra? Jeg har uansett hørt referert til boken utallige ganger. Noen ganger hender det jeg tror jeg har lest ting som jeg "alltid" har visst om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Day of the Triffids er også filmet i 1962 med Howard Keel, laget som mini-serie i 1981 og 2009. Jeg ble først kjent med den som hørespill på NRK i sin tid, og jeg husker at vi hørte deler av den som hørespill på engelsk på ungdomsskolen/videregående som del av pensum.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal definitivt sjekke ut boka, er ikke så veldig fan av hørespill - jeg mister fort konsentrasjonen da. Men en god og spennende bok kan holde meg engasjert i timesvis av gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I USA i 1938 sendte Orson Welles et hørespill på radio (klodenes kamp)som skapte stor panikk i gatene. Mange trodde det var ekte.Boken kom på Norsk i 2005.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, synes historien om hørespillet er ganske artig. Et sant eksempel på hvor stor makt media har, og hvor mye folk tror på det som blir presentert som sannhet. Sier mye om hvor lurt det kan være å inneha en viss kritisk sans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

On the beach er filmatisert også, med Gregory Peck har jeg en følelse av....? Boka er veldig god, bedre enn filmen vil jeg tro - men filmen gjorde sterkt inntrykk da jeg så den som tenåring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk :) Veien har jeg jo lest, flott flott bok. Og filmatiseringen av Fuglene har jeg vel sett sånn hundre ganger i mitt liv. Har ofte tenkt på å lese novellen, har bare aldri kommet så langt, men nå må jeg snart få gjort det. Takk for andre fine tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke sett filmen ennå, selv om jeg har veldig lyst. Men tror ikke boka står tilbake et sekund i forhold til filmen. Tror filmen er en svært trofast adapsjon. Og ja, det er mye fælt som skjer i boka - er på en måte glad for at jeg ikke har sett filmen ennå, det skrevne ord gjorde sterkt nok inntrykk, jeg veit ikke om jeg egentlig har lyst til å se det visuelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenChristoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale