Jeg har ikke kommet så langt, nesten 2 timer ut. Jeg tror jeg liker den godt. Dette er en ny forfatter for meg som jeg har fått øynene opp for. Likte veldig godt Underliv på lydbok :D Nullingen er på lista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her, latt bøkene ligge lenge nå pga andre ting som okkuperer hodet.
Jeg startet på Min Kamp bind 3 av Knaugsgård for flere uker siden, men det er ikke boka sin feil at ukene går. Denne helgen skal jeg vie tid til lesing igjen.
På øret har jeg Bjørn Vatnes "Død og oppstandelse".

God lesehelg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg holder på meg siste innspurt av Kompani Orheim av Tore Renberg. Gjennom hele boka har jeg flere ganger spurt meg selv om hvorfor jeg ikke har lese denne før?! Jeg har 60 sider igjen, og de skal jeg spare godt på, lese seint og omsider la synke skikkelig inn før jeg starter på noe nytt. Noen bøker må man la ligge og godgjøre seg litt i hodet før man kan slippe en inn en ny.
Ellers, så ligger jo resten av bøkene til Renberg klar til å bli lest. Jeg vet bare ikke om jeg skal fortsette med Jarle Klepp eller om jeg skal starte på Texas-gjengen. Kanskje Tollak til Ingeborg. Nei jeg vet ikke.

God lesehelg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et lite liv har jeg i hylla, og har alltid planer om å lese den. Den er tykk og den har vekslende anmeldelser. Derfor blir den liksom alltid liggende i køen. Denne helgen hører jeg Du skal være tro av Jan P. Solberg. En depressiv bonde som kanskje er på vei ut av skapet etter at familien forlot han.
I fysisk bokformat har jeg funnet frem Mora mi av Trond Bredesen. En illustrert fortelling om moren som flytter inn på sykehjem. Denne boka fikk jeg av mannen min til jul som virkelig traff blink hos sykepleierkona si :D

God lesehelg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det går treigt med lesingen for tia. Jeg har hatt noen leseropplevelser som har vært litt kjedelige, så det ødelegger litt for motivasjonen videre. Nå leser jeg Parissyndromet av Heidi Furre. Hennes debutroman. Den har fått strålende anmeldelser her inne på Bokelskere og terningkast 6 av mange, men for meg så går den litt tregt altså.
Målet for året var 52 bøker, og jeg har lest 56. Parissyndromet parkerer nok antallet på 57 bøker tenker jeg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har startet på Min kamp 2 av Knausgård. Bok nr 1 tok pusten fra meg, og jeg har forventninger om at det ikke blir annerledes denne gang heller.
Jeg har ingenting på øret denne helgen, og det er lenge siden jeg har hørt lydbok i det hele tatt.
Interessant dette du skriver om Ønsk meg heller god tur. Selv har jeg bare lest Elling-bøkene, men jeg har store deler av samlingen hans stående i biblioteket. Boka om mannen selv kunne jeg virkelig tenkt meg å lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg begynne på Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Korsgaard. Jeg satt meg opp på en 5 uker venteliste på biblioteket, men plutselig ble det min tur. Har ikke bygd opp så mye forventninger egentlig, men ønsker å lese den siden den er en stor snakkis.

På øret har jeg Hver natt dør jeg av Helle Haugsgjerd. En bok hvor en skilsmisse skildres gjennom barns øyne. Liker den godt, og har ca 1 1/2 time igjen.

Jeg har også lest Søsterklokkene. Syntes den var ok minus. Derfor har jeg ikke startet på Hekneveven enda, men kanskje jeg burde gjøre det snart.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ble jo såpass overrasket av Aubert forrige helg, så derfor har jeg nå begynt på Voksne Mennesker. Denne gang i fysisk format. Den lover godt. Jeg har også lest debuten hennes for to år siden, denne likte jeg veldig godt også. Jeg vet ikke hvorfor jeg var så fordomsfull ovenfor Jeg er egentlig ikke sånn.. Som sagt forrige gang, det var en podcast som fargela alt svart for meg.
Utenom Aubert har jeg nå Løgnene du fortalte av Harriet Tyce på øret. En thriller, men jeg må si at her går det treigt. Det er litt mye sidespor og det går seint fremover.

Så deilig! God tur, og kos deg masse! Ken Follett har jeg snust litt borti, men har ennå ikke noe i samlingen min. Interessant å høre hvordan du liker den.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ble ferdig med den i går kveld :D Da jeg hørte at handlingen sirklet rundt en kommende konfirmasjon tenkte jeg umiddelbart at det hørtes platt ut. Hverdagsroman med lite guff. Likevel satt jeg den i gang da jeg fant den som lydbok. Det jeg likte best var kapitlene om Hanne. Måten perspektivet hennes skildres, og hvordan fortiden alltid vil holde henne fanget. Og så Bård da. Hvordan man har en greie i hodet om hvordan det skal bli vs virkeligheten. Jeg likte delene om Linnea minst. Syntes det faktisk var litt platt.
Alt i alt så likte jeg boka veldig godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter på Landsbyen av Juli Zeh. Det ble lite lesing denne uken etter at jeg er tilbake på jobb. På øret har jeg Marie Aubert med Jeg er egentlig ikke sånn. En bok jeg hadde litt fordommer mot etter en podcast jeg hørte for et års tid siden. Siden jeg trengte noe å høre på mens jeg skulle gå tur med hunden igår, ble det likevel denne. Jeg er 4 timer ute i boken, og jeg digger den :D

God lesehelg :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ferie ut denne uken. Vi skal på en dagstur til Bergen i dag, og kanskje klemmer jeg til med litt lesing på ferja :) Jeg mener det beste leseværet er når det regner. På solskinnsdager har jeg ikke ro i kroppen. Noen ganger må klokken også ha passert 18.00 før jeg kan lese. Eller så kan det skje mens jeg spiser frokost. Jeg nekter å tro at jeg er alene om slike ting :D

Nå leser jeg Landsbyen av Juli Zeh. En tysk roman om ulike karakterer fra et utgangsstrøk en times tid fra Berlin. Jeg kom over blant annet denne da jeg lette etter romaner som skildrer bygdedyret. Jeg er ca 100 sider uti og jeg liker den godt. Hvert kapittel omhandler en av karakterene i tur og orden, og nå begynner det å dannes relasjoner. På øret har jeg Egne barn av Trude Marstein. Jeg liker skildringen av dagens samfunn ved at man har mange relasjoner på kryss og tvers av samboerskap, og hvor mange barn det kan bli av det. Synes også det er fint/trist å lese om hvordan steforeldre (bonusforeldre som det nå heter) bare forsvinner brått ut av livene våre når forhold tar slutt.

God lesehelg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har begynt på noveller av Frode Grytten. Først ut er Garasjeland. Jeg har bare lest første novelle, men det lover godt :)
Ferien starter 14.juli, og da tar vi turen til Danmark og København. Når vi kommer tilbake til Norge og er på vei hjem, tenker vi og ta noen besøk i bruktbuer for å finne noen nye litterære skatter :D
God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En svært realistisk fremstilling av en grusom hendelse hvor offeret fryser fast i situasjonen og hverdagen etterpå går som tilnærmet normalt. Liker måten Matre skildrer bygdedyrets mørke. Etter flere års krimtørke var det endelig en bok i sjangeren som fenget meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter med Kledd naken av Agnes Lovise Matre. Det har blitt lite lesing denne uken pga finværet og prosjekter i hagen. Innimellom blir det lesepause på terrassen :) På øret har jeg Przewalskis hest av Maja Lunde. Den fenger meg lite nå etter 2 timer, men jeg håper at den tar seg opp etterhvert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser ikke noe annerledes enn resten av året. Alt er alltid tilfeldig. Aldri planlagt.
Forrige helg skulle jeg begynne på Pappa har fest av Ingebjørg Liland, men det drøyde til i dag. Til gjengjeld ble den konsumert på få timer.
Fant Kledd naken av Agnes Lovise Matre på en brukthandel i går, så den har jeg startet på nå ikveld. Ser den har gode omtaler, så nå håper jeg at den får meg tilbake på krimbølga igjen etter lang tids tørke.
Håper du hadde en fin lesehelg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne var fin altså! Artig historie, og noen ganger ubehagelig når Karin bare graver seg dypere og dypere ned i løgnene. Hørte denne på lydbok mens jeg klippet plenen i går. Jeg har stor plen, men disse 4 timene fløy avgårde :D
Kunne tenkt meg å se filmen en gang :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg må si meg ganske fornøyd så langt. Målet er 52 bøker, og så langt har jeg lagt bak meg 34. Jeg har vært ivrig, og til dels latt det gå utover eksamenslesing. Nå er skolelivet forbi, med godt resultat tross alt (!), så nå skal jeg kose meg videre med bøkene uten dårlig samvittighet :D
Jeg har hatt mange gode leseopplevelser, den beste var nok Knausgård sin Min Kamp bind 1, den traff meg som et lynnedslag! Synd du ikke har hatt bedre leseopplevelser, håper de dukker opp fort!
Denne helgen har jeg hørt to lydbøker. Hør her'a av Gulraiz Sharif og Gjestene av Agnes Ravatn. Den første syntes jeg var medium minus. Den har gode leseromtaler, men jeg syntes den var en enkel versjon av Tante Ulrikkes vei, som igjen er en av de beste jeg har lest. Gjestene overrasket meg totalt! Den var skikkelig artig!
I bokform ligger novellesamlingen Pappa har fest av Ingebjørg Liland klar. Jeg begynner nok på den i dag når vi tar oss en pause fra hagearbeidet senere :)

Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Oi! En ungdomsroman som treffer rett i hjertet! Identitetsproblematikken som oppstår i ungdomstiden, utfordres av bygdemonsteret hvor tiden alltid står stille. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hatt en ubehagelig lang lesepause de siste månedene pga eksamen. Nå er jeg i gang igjen, og gleder meg over alle bøkene som står for tur!
Nå leser jeg Felefeber av Elin Hansson, en ungdomsroman jeg ble oppmerksom på inne på Goodreads. På øret har jeg nettopp fullført Oppløsningstendenser av Nina Lykke. Boka forsøkte jeg å lese en gang i vinter, men jeg syntes den var dryg og jeg sleit å henge med. Nå har jeg hørt den mens jeg har gått tur, og du verden så deilig det er å høre på alt spetakkelet som foregår hos hovedkarakteren Liv.
Studielivet er historie, og nå ser jeg frem til å lese daglig igjen!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Nei!
Denne synes jeg var flat og lite interessant. Korte kapitler og stor skrift gjorde at jeg så syn på å fullføre den, men det gjelder å henge med! På den ene siden er Kajsa i vest, på den andre siden er hun i øst. Dette her med Munch da...
Ikke min cup of tea dette her. Kanskje det bare er meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudPiippokattaKirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth Svee