Denne helgen skal jeg lese Aldri av Ken Follett og ta med noen bøker til flyturen. I morgen går nemlig turen Rhodes for en uke tid. Så spent om jeg får lest en del og hørt litt lydbok. Været lover godt vær så gleder meg til finere vær.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Er veldig fornøyd med sommeren og den tidlige høstens leseopplevelser. Har brukt mye av tida mellom to permer på fjorårets norske romaner. Elling, Arvola, Seljestad, Jacobsen - flotte bøker, som sammen med Faldbakken (Ligger ulest foreløpig. Men ikke lenge!) gjorde 2022 til et gullår i min verden. Som en brytning valgte jeg den franske kometen Louis. Ikke et feil valg det heller.

Som politiker har jeg siden jeg oppdaga korrupsjonsjeger (og mye mer) Eva Joly, vært mer enn gjennomsnittlig interessert i skatteparadiser, korrupsjon, gråsoner, omgåelse av lovverk mv. Boka jeg har begynt på heter Det Blåøyde Riket, med undertittel Norske tillitspatologier. Den er skrevet av nettopp Joly pluss professor Nina Witoszek. Hovedspørsmålet i boka er om vi kan ha tillit til de store lederne i store selskaper, eller for den sak skyld, politikerne som omgås disse. I en tidligere bok spør Joly om hvor langt ned i det politiske systemet dette gjelder. Blir vi på lokalt nivå lurt? Er vi naive? Blåøyde? Jeg mener ja! Vi kneler når investorer lokker med en drøss arbeidsplasser - som det ofte ikke er hold i. Hvor kommer pengene fra? Fond i skatteparadiser... - skatteunndragelser er den rette betegnelsen.

Ønsker dere alle ei ny god leseuke :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Kjekt med gode leseopplevelser :). Spennende med nye romaner. Håper du hadde/har god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble jo såpass overrasket av Aubert forrige helg, så derfor har jeg nå begynt på Voksne Mennesker. Denne gang i fysisk format. Den lover godt. Jeg har også lest debuten hennes for to år siden, denne likte jeg veldig godt også. Jeg vet ikke hvorfor jeg var så fordomsfull ovenfor Jeg er egentlig ikke sånn.. Som sagt forrige gang, det var en podcast som fargela alt svart for meg.
Utenom Aubert har jeg nå Løgnene du fortalte av Harriet Tyce på øret. En thriller, men jeg må si at her går det treigt. Det er litt mye sidespor og det går seint fremover.

Så deilig! God tur, og kos deg masse! Ken Follett har jeg snust litt borti, men har ennå ikke noe i samlingen min. Interessant å høre hvordan du liker den.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så kjekt at du har fått oppdaget en forfatter. Jeg likte aldri greit, men synes Follett har tidligere skrevet bedre. Dette var litt spennende, men samtidig platte karakter og ikke særlig overraskende. Håper du hadde en god lesning :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB