Denne helgen skal jeg lese videre i Svanesangen av Nikolaj Frobenius, som jeg vet har oppfølger, så blir spennende og interresant. Så langt liker jeg den ganske godt, så får se hvordan den blir videre.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en fin helg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Jeg begynte på en roman i går kveld som nå etter jeg leste Ntothea sitt svar til deg, Readninggirl kan kalle Hverdagsroman uten guff! Etter 40 sider liker jeg denne særdeles godt. Boka er «Sommerstykke» av Christa Wolf, en av de store fra gamle DDR. Tysk litteratur har jeg fått stor interesse for, har alltid trodd de skrev så tungt og omstendig men må ta det til revurdering!
God helg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser nå på din anbefaling Sommerstykke av Christina Wolf (har kommet til side 55, her må man gå langsomt frem.) Uten helt å vite hva du (og Ntothea) legger i uttrykket «hverdagsroman uten guff» stiller jeg meg tvilende 😊 I romanen fanger jeg opp en ubestemmelig undertone – av lengsel, ubehag, undertrykte følelser, noe uforløst. Denne tonen setter seg i kroppen og gir meg fysiske reaksjoner. Kan den karakteriseres som «guff»?

Uansett, bøker som setter seg i kroppen på denne måten, er for meg svært gode bøker. Er enig med deg i at den hverken er tung eller omstendelig, men krever konsentrasjon.
Tusen takk igjen for at du trakk frem denne, TanteMamie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spennende å høre din opplevelse av innholdet. Jeg begynte også på denne, men har bare kommet til kapittel 8. Får gi det litt flere sider for å se om jeg kjenner på noe fornuftig å si om innholdet. Foreløpig undres jeg mest over hvorfor teksten oppleves som krevende, som om teksten ikke går i takt med fornuften. Jeg leser sakte og om igjen, kanskje jeg mangler konsentrasjon!? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var i spontan morgenhumor jeg skrev det med guff, syntes å mene Ntothea henviste til drama av en eller annen sort mellom mennesker som denne boken ikke er selvom det er menneskelige relasjoner her og.
Glad du liker den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En tilleggsopplysning: Slutt å tolk, la det flyte! :)
Jeg har faktisk vært i det landskapet sommeren etter gjenforeningen ( vi måtte ta en provisorisk pram over Elben, ingen broer var bygget opp) Mellom Ludwigslust og Rostock tok vi en shortcut. Ikke et skilt, ingen stedsnavn, fullstendig fremmed: heldigvis hadde vi et kompass liggende i hanskerommet som vi navigerte etter. Ytterst sjeldent et håndskrevet pappskilt.
Slik oppleves denne boken også! En bok jeg har opplevd, en bok jeg vil eie…

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror du har helt rett, TanteMamie; bare la deg flyte med i teksten.

Jeg har nok hengt meg litt for mye opp i tidsperspektivene, de nesten umerkelige sprangene i tid, og hvem som hører sammen med hvem. Dette er en bok som er båret oppe av stemningene. Takk for påminnelsen og for din morsomme sammenligning mellom din reise i Mecklenburg og opplevelse av boken. En fin formulering: «en bok jeg har opplevd».

Jeg leser en bibliotekbok, og har som deg tenkt at denne vil jeg prøve å få tak i. Jeg prøver å begrense vår altfor store boksamling, men «Sommerstykke» hører hjemme der.

Takk til deg også, Pippokatta for din tilbakemelding.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Sommerstykke" er lagt til egen ønskeliste og til listen Bokelskeres tyske favoritter (listene som ingen ende vil ta :-)
Hjertelig takk, TanteMamie!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Romaner trenger ikke nødvendigvis å ha en guff. Så lenge de forteller noe som klarer å holde på leseinterresen, gi en ny innsikt, få en til å reflektere over det skrevet eller handlingen så er det mer en godt nok. Hørtes ut som interresant bok. Håper du hadde en god helg og ønsker deg en fin uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fin oppdagelse. Var det utelukkende det tyske aspektet som fikk deg til å velge denne boken, var det en anbefaling eller var det noe annet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok Lillevi sin igangsettelse av tema tyske forfattere som gjorde at jeg ville utvide mitt «repertoar» innen tysk litteratur…Harald K nevnte henne som en av favorittene sine og nysgjerrigheten min var vakt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, de er gode inspiratorer her inne. Kanskje jeg skal ta inspirasjonen videre fra deg, og sjekke ut denne boken. Har ikke lest så mye tysk, men tidligere i år leste jeg Hermann Hesse sin Narsiss og Gullmunn og det har så langt vært årets høydepunkt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det må leses sakte…er mye tankestrømmer som jeg både klarer og ikke klarer å følge med på men stemningsvâr og nydelig, gode observasjoner av menneskene som lever i denne trakten (Mecklenburg) og landskapet er så godt fremstilt…en idyllisk elegi som det står bak på boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk :-)
Nå har jeg lagt Hesses "Narsiss og Gullmunn" både til listen over bokelskeres tyske favoritter og min egen ønskeliste. Takk for tipset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter på Landsbyen av Juli Zeh. Det ble lite lesing denne uken etter at jeg er tilbake på jobb. På øret har jeg Marie Aubert med Jeg er egentlig ikke sånn. En bok jeg hadde litt fordommer mot etter en podcast jeg hørte for et års tid siden. Siden jeg trengte noe å høre på mens jeg skulle gå tur med hunden igår, ble det likevel denne. Jeg er 4 timer ute i boken, og jeg digger den :D

God lesehelg :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Juli Zeh er en spennende forfatter, liker godt hennes skrivestill og synes hun skriver bra. Jeg er egentlig ikke sånn har jeg faktisk også lest ferdig denne uken. Hva liker du best ved boken? Og hvilke fordommer mot denne hadde du? Hadde vært interresant å høre. Håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med den i går kveld :D Da jeg hørte at handlingen sirklet rundt en kommende konfirmasjon tenkte jeg umiddelbart at det hørtes platt ut. Hverdagsroman med lite guff. Likevel satt jeg den i gang da jeg fant den som lydbok. Det jeg likte best var kapitlene om Hanne. Måten perspektivet hennes skildres, og hvordan fortiden alltid vil holde henne fanget. Og så Bård da. Hvordan man har en greie i hodet om hvordan det skal bli vs virkeligheten. Jeg likte delene om Linnea minst. Syntes det faktisk var litt platt.
Alt i alt så likte jeg boka veldig godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser ut til at du får en spennende helg. Jeg prøver meg også på en norsk forfatter og en sjanger jeg ikke er så ofte i berøring med, nemlig krim. Ingar Johnsrud sin Wienerbrorskapet står for tur.
God helg til deg og alle andre bokelskere :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja det var en spennende bok. Kjekt med krim og lese noe som er interresant. Håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollHarald KHilde Merete GjessingGodemineEvaBjørn SturødDemeterHilde H HelsethPirelliLars Johann MiljeelmeRaymonLars MæhlumBeathe SolbergEivind  VaksvikKarin BergStig TIvar SandKirsten LundMettekntschjrldLinda NyrudHanne Kvernmo RyeTonje SivertsenBenedicteJan Arne NygaardGrete AastorpGladleserCeciliePiippokattaAkima MontgomeryTine SundalConnieEgil StangelandHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise Selnes