Var nettopp inne. Jeg har mobilbredbånd, men måtte vente bitte grand før bilde kom. Takker den som kom med linken. Det er bare her at slike snop legges ut. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vegvisarane viser folk leid og veg, dei stend og peikar mangarma på vegskilti. Mange folkeforførarar viser óg vegen og leidi for folk, men dei gjeng ikkje sjølve, dei heller.
Olav H. Hauge

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar. Da må en person ha slettet sin side her, for både "de jeg følger" og "de som følger" meg - har det samme antall som tidligere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Antall som følger meg er ikke oppdatert og har funnet en som følger meg uten at denne er blitt registrert i min profil eller fått mail om det. Når jeg skriver omtale om en bok hvorfor er den ikke å finnes andre plasser enn på forsiden, for den ligger ikke under bøker. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor ligger Als? Har aldri hørt om stedet og er nysgjerrig. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er verd å ha for en person som strikker en god del. Den viser skritt for skritt med tegninger hvordan man legger opp og feller av på mangfoldige måter. Ja det finnes mer enn 1 vei å legge opp og felle av, noen er veldig lette og noen litt avanserte. Men utfordringer er til for å bryne seg på noe nytt. Selv har jeg hentet opplysninger fra flere plasser, men det var en god stund før denne boken ble utgitt. F.eks. så lærte jeg å legge opp på en Australsk måte som er speilvendt måte fra vår egen oppleggmåte. Her slipper man å strikke første pinne vrangt for å starte opp fra fremsiden - Vogue knitting 2005 (Design Knitting er den europeiske utgaven som har eksistert i noen år nå.).
Da jeg begynte å strikke igjen etter flere år, trodde jeg at jeg kunne alt om strikking - men her tok jeg fullstendig feil. Det har vært et studium av interesse og har lært utrolig mange nye teknikker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du går inn på YouTube.com så har Drops flere videoer (de har også egen nettside med gratis mønstre). Eller så er der ett mange gode engelsk talende videoer også. Strikking/knitting, hekling/crochet, veving/weaving osv. Der er kommet på markedet 2 bøker som tar for seg utrolig mange forskjellige opplegg og avfelling, men de er på Engelsk - men utrolig gode. (For å nevne noen så kan både legge opp og felle av med picot, eller opplegg til sokker som er veldig elastiske - Tysk opplegg). Du kan også finne videoer på YouTube.com også. Her kan du faktisk lære å strikke mønster med flere farger frem og tilbake uten å snu strikket på vrangen, men det krever litt trening. Selv har jeg over 200 strikkebøker på norsk, dansk, tysk og engelsk (flest). Kjøper du engelske bøker kan jeg hjelpe deg dersom du står fast. (Fant fort ut at engelske strikkeoppskrifter ikke var vanskelige i det hele tatt - det tok en god del år før jeg prøvde meg for andre hadde fortalt meg at det var så utrolig vanskelig å forstå). På nettsiden Ravelry.com finner du mange strikkeglade folk fra hele verden - flere norske grupper. Alt som har med garn og tråd finner du der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk denne boken i posten og har så langt bare bladd i den. Utrolig mange og flotte design for den som liker å strikke. Boken ble utgitt først på www.hobbyklubben.no, men er nå å få tak i hos andre nettbutikker. Dette er den tredje boken i rekken av strikkebøker utgitt av Embla. De to første er Norsk Strikk og Norsk Småstrikk. Du finner den populære og omtalte Karpe Diem-genseren, Peer Spook-genseren som igjen er blitt populær. Jakker, gensere, tunika, lange strømper, lange bukser mm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe her fant jeg noe av opprinnelsen av ordet lace: The word lace is from "Middle English", from "Old French" las, noose, string, from Vulgar Latin *laceum, from Latin laqueus, noose; probably akin to lacere, to entice, ensnare

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Liker utfordringer. Hehe ser nå at jeg har bøker som omfatter forskjellige typer kniplinger. (Honiton-, Torchon-, Cluny-, Bedfordshire-, Bucks point-, Mechlin-, Valenciennes lace. (http://en.wikipedia.org/wiki/Torchon_lace - viser nederst på siden "lace type" klassifisert). Håper jeg snart får leselysten tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ikke kommet så langt til å¨bli medlem, men har hatt kontakt med ledelsen. Utstyret fikk jeg fra Sverige (måtte betal tollavg.) - like etterpå fant jeg en link i Norge (Seljord Vev og Garnsenter). Forskjellige kniplinger krever forskjellige pinner som f.eks. Honiton Lace som jeg fikk tak i til svært så rimelig pris hos Hi Drej, Danmark. Det var etter en tid leting på nettet. (Oppgir disse stedene i tilfelle noen her er interessert). (Evt. kniplingsider/lace website http://laceioli.ning.com/ , http://www.ravelry.com/account/login - begge steder krever medlemsaksept). :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe liker å ha noe å bryne meg på. Utfordringer er til for å overvinnes! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Mine tanker gikk ikke til sprang-veving, det klassifiseres inn under veving. Knipling ble utviklet 1500-1600 tallet. Oppstod i Italia og Belgia, ble deretter spredt rundt i Europa. En variant er embroidery lace (om dette var i forkant av knipling vet jeg ikke enda), evt. filet lace. Alle mine bøker om knipling er enten på Dansk, Svensk, Engelsk, Tysk, Finsk eller Hollandsk (noen av bøkene er flerspråklig). I Norge ble det ikke noe særlig utbredt. Inntil nå har jeg ikke funnet en eneste bok på Norsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av og til oppdager jeg gode opplysninger når jeg følger Masterchef Australia. (Bønner/linser og forskjellige bløtningstid). Bønner/linser skal ikke kokes med salt før helt på slutten for å bli gjennomkokte. Ifølge Fedon Lindberg som svarte meg på Facebook-Tonsåsen (lukket tråd):

  • Til Kirsten: Tilsett salt på slutten av kokingen, ellers tar det lengre tid, andre krydder kan godt tilsettes fra starten. Hilsen Fedon
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nysgjerrig og når du finner svar så vil nok jeg også. Er egentlig sakprosa person. Men som sagt så ligger den i huskelisten min og venter på at jeg får tilbake leselysten. Imens så studerer jeg knipling teknikker og forbereder meg mentalt på å starte selvkurs. Har flere bøker og flere nettsteder som er verdensomspennende så hvis jeg står fast kan jeg enten lete på nettet eller spørre erfarne kniple makkere. Både kvinner og menn driver på med dette og der finnes flere typer kniplinger. Det nærmeste vi har i Norge er Handangerbroderi. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan også være avslørende pga farger kunstneren bruker for å fremheve personen(e)s karakter. Hadde en slik opplevelse da jeg besøkte Tate Gallery i London for mange år siden, den engelske kvinnen jeg var med ble helt fælen. Mannen på bilde hadde jeg ingen kjennskap til, men det hadde hun.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet du hvilken prosess det var?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Din begeistring smitter! Har lagt den til i huskelisten. Skjønner at dette er en bok MAN bare må EIE. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk vite om denne siden via jungeltelegrafen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe en del av vår daglig væren i et nøtteskall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian Axdal