Jeg ble observant på denne artikkelen da jeg var innom en lukket side Tonsåsen på Facebook. For noen år siden var jeg der i fire uker og lærte mye hver dag. Dels fordi vi hadde foredrag hver dag og fordi vi spiste som vi ble formidlet og diskusjoner oss imellom. Siden den gang har jeg vært inneforstått med at hvete og gluten ikke er av det beste. Vi ble også informert hvorfor våre hjemme bakende brød ikke var så høye som bakerens - det var at baker fikk gratis gluten på kjøpet av hvete (et tillegg, som ble tilsatt bakevarer).

Av den grunn vil jeg bare dele med dere som er interessert i egen helse linken til Kostholdsklinikken.

Beklager - feilplassering av melding. (Trodde jeg var på rett plass)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det er en interessant artikkel, har selv påvist glutenintoleranse så dette er noe som engasjerer. En teori jeg har lest andre steder er at det ikke er kornet det er noe galt med, men hvordan vi behandler det. I gamle dager brukte de kornet på en måte som gjorde at de skadelige enzymene ble ufarligjort gjennom prosessen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet du hvilken prosess det var?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må innrømme at jeg ikke har satt meg ordentlig inn i det ennå, men det har noe med bløtlegging å gjøre. På samme måte som nøtter og frø bør bløtlegges for optimalt opptak av næringsstoffer, bør vi behandle kornet før vi spiser det.

Det står mer om det på bloggen Fra jord til bord

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av og til oppdager jeg gode opplysninger når jeg følger Masterchef Australia. (Bønner/linser og forskjellige bløtningstid). Bønner/linser skal ikke kokes med salt før helt på slutten for å bli gjennomkokte. Ifølge Fedon Lindberg som svarte meg på Facebook-Tonsåsen (lukket tråd):

  • Til Kirsten: Tilsett salt på slutten av kokingen, ellers tar det lengre tid, andre krydder kan godt tilsettes fra starten. Hilsen Fedon
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Masterchef har jeg sett mye på, mange gode tips å få der. Er alltid ute etter nye og bedre måter å tilberede maten på :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundPiippokattaReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmaja