På meg ble det Ildvitnet og Nådens omkrets av Brekke, så vi har beveget oss i samme gate! I tillegg den tredje av 1q84 som jeg er halvveis i. Liker denne, men føler vel at det er i overkant mye venting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er selvsagt ikke frakt på e-bøker hos Libris. I påsken har imidlertid noen få papirbøker feilaktig blitt merket som e-bøker. Våre teknikere er på saken, og løser det i løpet av morgenen. Beklager den underlige opplevelsen du har hatt. Hilsen Caroline hos Libris

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endelig fikk jeg lest Nådens omkrets - den har stått på lista lenge. Meget bra krimplott - og veldig artig bruk av historiske elementer. Det å legge handlingen til et bibliotek og bøkenes verden gir en ramme der forfatteren kan boltre seg i litteraturhistorie og historiske kuriositeter som beriker fortellingen. Tidlig i boka syntes jeg språket var kronglete og tidvis klisjefylt, men det ble langt bedre etterhvert. Noen svakheter har handlingen (dødsfall "hengt" virker fullstendig ulogisk og malplassert - var det noe jeg ikke fikk med meg her?), men totalt sett synes jeg dette var en absolutt lesverdig og fargerik krim - god påskelektyre! De aller fleste personene i boka har noen svin på skogen, og opptrer tidvis ytterst uprofesjonelt. Dette gjør ikke alle like troverdige, kanskje heller litt karikerte, men det syntes jeg var ganske vellykket, og bidrar til å gjøre boka "saftig". Enjoy!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ildvitnet ble en av påskebøkene i år - og det har jeg ikke angret på. Riktignok har boka svakheter, men først og fremst er det en fantastisk handlingsmettet og spennende kriminalroman. Spenningsnivået holdes høyt fra første til siste side - og du får ikke puste rolig før du klapper igjen permene. Jeg likte også Hypnotisøren godt (Paganinikontrakten har jeg ikke lest). Lars Keppler anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler turneringen - Wordfeud league of honour. Det er flere tusen som deltar. Nettsiden er wordfeud.aasmul.net. Det starter ny runde annenhver fredag - neste gang etter påske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!

Jeg har skrevet et langt innlegg lenger ned. Kort oppsummert: Skal du først og fremst lese norske e-bøker, kan det være en fordel med et lesebrett som markedsføres av norske bokhandler, fordi du kan laste bøkene rett på brettet. Norli og Libris har en modell, se feks. www.libris.no - det finnes flere.

I Norge er det forlagene som bestemmmer om e-bøkene er kopibeskyttet eller ikke. Kjøper du norske e-bøker, vil noen ha kopibeskyttelse og noen ikke. Det er merket på bøkene som du kjøper hva slags kopibeskyttelse de har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sovos er et veldig greit brett. Dette er et brett med fargeskjerm - og kan dermed leses på senga uten leselampe. Su kan faktisk både se bilder og film på det også, og høre lydbøker. Jeg har selv et Sovos-brett som keg bruker av og til. Ikke minst når jeg har problemer med å sovne - da stiller jeg inn brettet slik at det blar automatisk hvert 15. Sekund, og leser til jeg sovner. Litt utfordrende å finne tilbake til hvor jeg var da jeg sovnet, men....Send meg e-posten din på egen melding, så sender jeg deg forklaring på hvordan du overfører til Sovos :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Når du spør, får du svar selvsagt :-) Det har vært en del snakk om lesebrett i tråder tidligere - kikk gjerne på dem.

Jeg er en stor lesebrettentusiast og jobber med ebøker til daglig hos Norli og Libris. Synes lesebrett er fantastisk å lese på - ikke minst fordi alle bøkene veier 200 gram - uansett hvor mange sider de er. Veldig greit å ha med seg på bussen, lese ute, eller når jeg ligger på ryggen og leser i sofaen. Vekt er en stor fordel i forhold til iPad, som egner seg dårlig for mitt lesemønster. Det eneste jeg savner på lesebrettene jeg har brukt, er bakgrunnsopplysning på skjermen. I stedet får jeg en skjerm som er svært behagelig å lese på - kan lese i timevis uten å bli sliten i øynene.

Kindle er markedsleder på ebøker, og har flere gode brett. Det hotteste er Kindle Fire, som er et brett med fargeskjerm. når det gjelder Sony, har jeg brukt Sony-brett tidligere, og var svært fornøyd da. De nyeste har jeg ikke testet. Selv bruker jeg Norli og Libris (vårt eget) sitt brett Kibano. Dette har den store fordelen at man får lastet norske e-bøker rett ned på brettet. Dette er det første lesebrettet jeg har med touch skjerm - liker den funksjonen, også på e-blekk.

Det har vært en del kritikk av det norske utvalget av ebøker. En undersøkelse blant forlagene viser at de regner med å ha publisert 6000 titler på ebok innen utgangen av året, og nye titler utgis nå i hovedsak likt på papir og ebok. Utvalg kommer ikke til å være noe stort aber fremover tror jeg.

E-bok-butikken på brettet som markedsføres av Norli og Libris har totalt 200.000 titler, inkludert e-bøker på engelsk, dansk og svensk, og flere språk er på vei. Kindle har et veldig mye større utvalg, også mange gratis, men mangler bøker på norsk.

Digitalbok kommer med et nytt norsk lesebrett.. Brettet virker bra - Ikke minst har skjermen meget god lesbarhet. På dette brettet kan man også laste norske bøker rett ned. En svakhet er at det ikke har touch, men her varierer smak og behag.

De norske brettene har wifi internettilkobling. Kindle har noen brett med 3G (mobilt sim-kort inni). Fordelen med 3G er at brettet kobler seg til Internett uten at du må gjøre noe. Med wifi (teskje-metoden her!) må du noen ganger legge inn en kode (feks koden til ditt trådløse nett hjemme) første gang du kobler deg til nett. Neste gang du skal på nett, huskes tilkoblingen.

Kibanobrettet til Norli og Libris  har en ekstra funksjon - nemlig mulighet til å spille av digikort som selges i bokhandelen. Digikortene kommer med enten e-bøker eller lydbøker. Digikortene ble latterliggjort på enkelte nettforum da brettet ble lansert, riktignok uten at noen av meningsytrerne hadde sett eller testet løsningen. Det har derfor vært litt spennende å teste interessen i markedet. Tilbakemeldingene går stort sett på at man vil ha større utvalg av ebøker på digikort - og at kundene ikke forstår grunnlaget for kritikken. Digikortene ses på som en nyttig tilleggsfunksjon, som gir flere valgmuligheter. Først og fremst oppleves digikort som enkelt.  Noen foretrekker digikort fordi de har dårlig wifi-tilgang, og noen fordi digikort er greie å låne bort til andre som har samme brett.

Hvis du vurderer lesebrett, kan det være greit å tenke på om du vil være interessert å låne e-bøker på norske bibliotek. Biblioteksordning er under utvikling. Det er en del som tyder på at utlån vil være basert på en form for kopibeskyttelse som heter Adobe. Hvis dette er tilfelle, vil du fint kunne låne e-bøker over nett og lese dem på et Sony-brett, Kobo, i tillegg til de norske. Kindle har ikke støtte for denne standarden, og det er en risiko for at du ikke får lest norske biblioteksbøker på Kindle. Til gjengjeld har du tilgang til mange tusen gratis engelske ebøker der.

Dette ble et langt innlegg! Vanskelig å begrense seg på favoritt-tema!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette blir påskelektyre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man kan ha omslag på lesebrettene som beskytter mot fall. Men jeg håper ikke lesebrett og bøker blir et spørsmål om enten eller - snarere både og. Det ekte og vakre som du beskriver rundt bøker må ikke fortrenges!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesebrett er utbredt, blant annet i USA, hvor Nook og Kindle er de mest kjente merkene. 15% av bokmarkedet i USA er e-bøker, og det meste leses på Lesebrett (tror jeg). Mange (inkl jeg) liker bedre å lese bøker på svart-hvitt-skjerm enn dataskjerm/ipad. Lesebrettskjermen har mer til felles (nesten!) med en bokside enn en dataskjerm. Lesebrett veier gjerne 200 gram, og er lettere å ha i veska og dra opp på bussen en iPad. De nyere variantene kommer med bokhandel på brettet. De amerikanske merkene er lengst fremme teknologisk. Fordelen med brettene som tilbys av norske bokhandler er at du får lastet ned norske bøker rett på brettet. Se feks her http://www.libris.no/nb-NO/Artikler/SUPERENKELT-LESEBRETT/ (min arbeidsgiver)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner problemet. Jeg fikk 1060 kroner i bot for ikke-innleverte biblioteksbøker for litt siden! Trodde ikke det var mulig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er flere av de jeg ville anbefale - så jeg legger inn en ekstra stemme på lista til Hege Marie :-) Ikke minst Salanandergåten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et lite salgstips: på Libris.no finner du egne sider med alle e-bøkene som lett kan overføres til Kindle. Gå på e-boksiden og se på e-bøker for Kindle øverst :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et lite salgstips: på Libris.no finner du egne sider med alle e-bøkene som lett kan overføres til Kindle. Gå på e-boksiden og se på e-bøker for Kindle øverst :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utvalget i Bokskya et 2060 :-) i dag. I tillegg kommer noen hundre utgitt andre steder.. Ved utgangen av året forventes det at det vil være 6.000 e- bøker. Og 10.000 året etter. Kanskje går det fortere - plutselig skjer det noe som gjør at forlagene får opp farten. Det kommer , men det tar litt tid!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig i at det ikke er så tiltalende å betale for lån av ebøker. Samtidig opplever jeg at det ikke er så om å gjøre å ha filen liggende på lesebrettet mitt etter at jeg har lest den. Så hvis forfatterne er villige til å leie meg en ebok til en vesentlig lavere pris enn salgsprisen, så tror jeg at jeg synes det er greit.

Gratis er selvsagt best. Men dette er ikke uproblematisk når det gjelder ebøker. De som skriver og utgir bøker må ha noe å leve av. Hvis alle nye bøker kommer som ebøker på biblioteket, og kan lånes ut til alle som vil samtidig, så vil boksalget falle dramatisk. Og hvis det ikke er mulig å få tjene penger på å skrive bøker, så vil det bli skrevet langt færre bøker. Og vi får ikke noe nytt å låne...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kalte det låne mot abonnementspris fordi det virker så fremmed å snakke om å leie bøker. Men det er vel det det er snakk om.

Poenget med den såkalte streamingen er at man skal få lest e-bøker på en billigere måte enn ved å kjøpe dem. Forlag og forfattere er villige til å " leie" ut ebøker til en lavere pris enn kjøpsprisen.

Det står på forfatterforeningene side at det også vil være mulig å lage leieordninger, der du faktisk betaler for å låne en bok i noen uker, da snakker vi ikke om noe abonnement.

Det blir jo ebøker til utlån på bibliotekene - men det ser ikke ut til at bibliotekene vil kunne låne ut den samme boka til mange av gangen. Du kan derfor bli ventede i en "ebok-kø" - det høres litt surrealistisk ut må jeg innrømme. Men det kan kanskje være greit å ha et alternativ - en mulighet til å lese bøkene nå, til en lavere pris enn kjøpspris. Her kommer streamingen inn i bildet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange som kritiserer bokbransjen for ikke å ville samarbeide med amazon. En av årsakene er at amazon tilbyr forferdelig dårlige betingelser. Amazon krever 65% provisjon, mens forlag og forfatter kan dele 35%. Til sammenligning krever Apple 30 %, mens forlag og forfatter sitter igjen med 70%. Jeg kan forstå forfattere/forlag som ikke ønsker å gå inn på en så lite fair avtale som det Amazon tilbyr. (synes det er ryddig å påpeke at jeg jobber i bokbransjen her)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hehe! Jeg leser nesten bare på Lesebrett, men har alltid med en papirbok eller to som backup. Må ta høyde for potensielle teknologiske kriser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikte