Har en meget syk på 9 år som liker å lese og bli lest for. Problemet er at vi går tom for bøker å lese.. Vet at mange av dere har stor forkjærlighet til bøker skrevet av Anne C Vestly, Astrid Lindgren og andre bøker fra vår barndom. Dette er bøker som ikke fenger min datter. Så jeg er på utkikk etter bøker som kan ligne på: LasseMajas Detektivbyrå, Lille Frøken Detektiv, bøker skrevet av Unni Lindel, Sune, Zack og andre mer "ny" bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Serien om Knoterud er fine, Clarice Bean-bøker, og selvfølgelig pingledagbøkene! Boka Rico Oscar og bakskyggene er både morsom, rar og spennende - den må være fin å lese sammen. :-) Berts dagbok-bøkene er noen år gamle, men veldig morsomme, fine å høre på lydbok.

Håper dere får noen fine lesestunder!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du klikker på "bokelskere, finn og følg" i øverste linje, og deretter på "oversikt", kan du sortere oss etter alder. Velger du "de yngste først" får du ganske snart opp bokelskere som er i samme alder som din datter. Gå inn på deres profiler og se hva de leser! Gode tips finner du da!

Lykke til og god bedring!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har du vært borti bøkene til Anna Dale? Veldig morsomme og spennende:)

  • Superagent Dawn og spionen som forsvant

"Det er aldri noen som legger merke til 11-årige Dawn Buckle, verken hjemme eller på skolen. Inntil damen i grønn sportsbil dukker opp. For nettopp det at Dawn ser så vanlig ut (og samtidig er en spesielt observant ung dame), gjør henne perfekt til jobben i den hemmelige etterretningsorganisasjonen P.S.S.T. Dawns første oppdrag blir å spore opp en forsvunnet agent. Sammen med sekretæren Trudy, gutten Felix, hunden Falkenberg og kose-eselet Klopp drar Dawn til landsbyen Cherry Bentley. Klarer hun å finne den forsvunne agenten? Og kan hun ta innersvingen på den slu forræderen Murdo Meek? Spenningen øker etter hvert som Dawn nærmer seg målet." (fra http://www.aschehoug.no/barnogungdom/barn/katalog?productId=677864)

  • Heksekamp

"Da 12 år gamle Joe reiser for å feire julen sammen med moren og stefaren, opplever han ting han aldri kunne ha forestilt seg. Før reisen er over er han innblandet i et dramatisk komplott rundt en trolldomsbok, og han har viklet seg inn i en verden av hekser, trylleformularer og listige sammensvergelser. Kan Joe og hans nye venn Twiggy, løse mysteriet før det er for sent? Dette er forfatterens første bok." (fra http://www.aschehoug.no/barnogungdom/barn/katalog?productId=690838)

Hun har skrevet to bøker til, "Spellbound" og "Magical Mischief", men jeg vet ikke om de er tilgjengelig på norsk.

God bedring til datteren din!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har dere prøvd å lese Klaus Hagerups Markus-bøker?
De har en fin og lun humor, tar opp aldersaktuelle temaer med forviklinger og galskap.

Og ikke minst, de passer som høytlesing!

God fornøyelse og god bedring :0)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Roald Dahl pleier ofte å fenge, sjølv om det er ganske "umoderne" bøker. Tonje Glimmerdal av Maria Parr er det mange som likar. God betring til jenta di!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den lille prinsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min datter er et år eldre og har tidligere slukt Pitbull-Terje-bøkene. (Endre Lund Eriksen) Ellers: Ingelin Angerborn: Hvis jeg bare ikke hadde kjøpt et marsvin. Grøntvedt, Nina Elisabeth: Hei, det er meg! Heidi Linde: Sug, og Jug. Jeff Kinneys Pinglebøker Lidbeck, Petter: Verdens verste lærer Lieb, Josh: Jeg er et ubeskrivelig ondt geni, og jeg vil bli elevrådsleder Megan McDonalds Judy Moody-bøker Jo Nesbøs bøker om Doktor Proktor Nilsson-Brännström, Moni: Tsatziki-bøkene Simon, Francesca: Bøkene om Rampete Robin

Nå har hun også slukt Twillight-sagaen og holder på med Shopoholic-serien til S. Kinsella.

Såkalte klassikere vi husker fra vår egen barndom er vel og bra, men jeg tror barn også trenger bøker fra sin egen tid. Jeg har hørt at Maria Parrs bøker skal være veldig bra. De er skrevet på nynorsk.

Med ønske om god bedring.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mine forslag er som følger: "Salamandergåten" av Jørn Lier Horst, Serien "Hotell den gylne kløne" av Garhrton, Serien til Laura Trenton med bl.a. "Hjelp!Ranere", Bjørns Sortland sine serie om Kunstdetektivene og for å få inn litt humor og latter Timo Parvela sin serie om Ella. Håper dere ikke har lest alle disse enda. Sender med god bedrings ønsker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er flere av de jeg ville anbefale - så jeg legger inn en ekstra stemme på lista til Hege Marie :-) Ikke minst Salanandergåten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

tror du skal prøve Svein og råtta-bøkene, de fenget i hvert fall barna mine. Litt moderne, med både spenning og mye situasjonskomikk.
er også laget film av som du kan låne på bibliotek

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleser