Enig. Jeg liker ikke ideen med å betale for en bok jeg låner. Det jeg selvsagt er redd for er at vi skal bli så vant til å betale for en slik tjeneste at de sterke stemmene forsvinner når det kommer et forslag om at en skal betale for å bruke biblioteket også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg er enig i at det ikke er så tiltalende å betale for lån av ebøker. Samtidig opplever jeg at det ikke er så om å gjøre å ha filen liggende på lesebrettet mitt etter at jeg har lest den. Så hvis forfatterne er villige til å leie meg en ebok til en vesentlig lavere pris enn salgsprisen, så tror jeg at jeg synes det er greit.

Gratis er selvsagt best. Men dette er ikke uproblematisk når det gjelder ebøker. De som skriver og utgir bøker må ha noe å leve av. Hvis alle nye bøker kommer som ebøker på biblioteket, og kan lånes ut til alle som vil samtidig, så vil boksalget falle dramatisk. Og hvis det ikke er mulig å få tjene penger på å skrive bøker, så vil det bli skrevet langt færre bøker. Og vi får ikke noe nytt å låne...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det må da være mulig å finne løsninger som det går an å tjene penger på - man må bare være villig til å tenke nytt i forhold til en ny virkelighet. I Sverige betaler bibliotekene 20, kr. for hvert utlån, og det har blitt kjempepopulært, så det må da forlagene tjene penger på! Det jeg ser som et problem med den løsningen er at det blir en veldig uforutsigbar budsjetthåndtering for bibliotekene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandi