Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 67 bokomtaler

Jeg ble svært begeistret for Agnes Ravatn som forfatter etter å ha lest "Fugletribunalet", så jeg var ikke i tvil om at jeg måtte ha boken da jeg så at hun kom med ny bok "Dei sju dørene".
Jeg ble også svært begeistret for denne boken, som på noen måter er krim, men ikke tradisjonel krim. Agnes Ravatn har virkelig noe å tilføye. Hun har et flott språk og en humoristisk snert. Den er smart, morsom og her er god stemning. Anbefales!

Lytt ti Norsk Litteraturfestival sin podcast hvor forfatteren leser fra boka

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter første novelle skjønner jeg at novellesamlingen "Ting vi mistet i brannen" av Mariana Enriques er brutale fortellinger fra hverdagen til mange mennesker i Argentina og Latin Amerika. Her møter vi alle slags mennesker, de som klarer seg, gatebarna, horer og narkomane. I Argentina er Mariana Enriques en viktig samtidsforfatter, en forfatter det er verdt å legge merke til.

Boken består av tolv noveller med handlingen lagt til Buenos Aires, gjerne sentrert omkring noe vilt, voldsomt, uforklarlig og med åpen slutt.

Stavanger Aftenblad omtaler novellene som gotiske grøss, men nevner også mørk magisk realisme i tradisjonen fra Jorge Luis Borges og Julio Cortázar. Et sitat fra Aftenbladet:
"Målet er åpenbart både å sjokkere leseren gjennom avdekkingen av individuelle vanskjebner styrt av irrasjonelle impulser eller hallusinasjoner og å sette handlingen inn i en historisk, politisk, sosial ramme. Sentralt står skyggen fra et diktatur som skapte korrupte, voldelige politifolk og soldater, som aksepterte klasseskillene, ignorerte kvinneundertrykkingen og lot fattigdom, narkokultur, kriminalitet, ekstrem brutalitet og barnemishandling bre seg" (25.06.17)

Lytt ti Norsk Litteraturfestival sin podcast hvor forfatteren leser fra boka

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Carl Lange lever et rolig liv for seg selv, helt til han en dag møter politibetjent Osmundsen som beskylder ham for å ha voldtatt en mindreårig jente. Her i Kjell Askildsens interessante novelle utforskes styrkeforholdet mellom borger og autoriteter, og hvordan etterforskerens maktmisbruk ødelegger både Carls selvrespekt, selvbilde og selvbeherskelse.

I følge Wikipedia gir novellen assosiasjoner til Dostojevskijs "Forbrytelse og straff" og Kafkas "Prosessen".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne romanen som kom på norsk nå i januar 2020, er oversatt fra engelsk.
"Sing, Unburied, Sing" er en roman fra 2017 av Jesmyn Ward - en forfatter som gjerne blir omtalt som den nye Toni Morrison.

Romanen fikk overveldende positive anmeldelser da den kom, og The New York Times listet den opp som en av de 10 beste bøkene i 2017. Boken tar opp tema som lengsel, sorg, rusmisbruk, omsorgssvikt, rasisme og vold som står i sterk kontrakt til opplevelsen av sterk og varm søskenkjærlighet.
Syng, gravløse, syng er en svært spesiell roman og en sterk leseopplevelse. Vi møter både kjærlighet og sterke konflikter i denne familien på landsbygda i Mississippi. De levende og de døde omgås i denne romanen om fedrenes misgjerninger.

Les gjerne Wikipedia-artikkelen om hvordan virkelighetens Parchman ble drevet som tortur- og tvangsarbeidsleir for svarte menn til godt ut på 1970-tallet.

Sitat fra The Guardian:
This award-winning portrait of a Mississippi family blighted by drugs and prison is a fierce critique of US history

"En prestasjon: Jesmyn Wards tredje roman er en vond fortelling verdt å lese"
Klassekampen 11.1.2020

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En klassiker i verdenslitteraturen - ja.
Her er store muligheter for innsikt og refleksjon over Europas skjebne - det som var og der vi endte opp, og boka er fremdeles aktuell. Hva har framtiden for oss med de strømninger som er i tiden nå?
"I år er det 70 år siden «Verden av i går» kom ut, men innholdet er ubehagelig aktuelt", skriver Aftenposten i 2011. "Verden av i går" - Zweigs inderlige fortvilelse over Europas skjebne kommer som en reaksjon på Hitler-Tysklands innmarsj i Polen september 1939. "Verden av i går" som har undertittelen «En europeers erindringer» er skrevet i Brasil i 1940-41, mens nazistene og nasjonalismen rev i stykker Zweigs siste håp om et grenseløst europeisk, demokratisk fellesskap.
Zweig var født inn i en velstående jødisk familie i 1881 vokste han opp i Wien, en by han kom til å elske og hvor det «ingen steder var lettere å være europeer».
Zweig forstår at han ikke kan forbli i Østerrike. Han må i eksil fordi han er jøde og avskyr det totalitæres vesen. Fra utlendighet ser han sitt kjære Europa gå opp i flammer og etter å ha fullført Verden av i går , tar han sitt liv i Brasil i 1942.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
  • Shortlisted for the Man Booker Prize 2013 * US National Book Award 5 Under 35 * Winner of the Etisalat Prize 2014 * Winner of the Hemingway Foundation/PEN Award 2014 * Winner of a Betty Trask Award 2014* `

To play the country-game, we have to choose a country. Everybody wants to be the USA and Britain and Canada and Australia and Switzerland and them. Nobody wants to be rags of countries like Congo, like Somalia, like Iraq, like Sudan, like Haiti and not even this one we live in - who wants to be a terrible place of hunger and things falling apart?' Darling and her friends live in a shanty called Paradise, which of course is no such thing. It isn't all bad, though. There's mischief and adventure, games of Find bin Laden, stealing guavas, singing Lady Gaga at the tops of their voices. They dream of the paradises of America, Dubai, Europe, where Madonna and Barack Obama and David Beckham live. For Darling, that dream will come true. But, like the thousands of people all over the world trying to forge new lives far from home, Darling finds this new paradise brings its own set of challenges - for her and also for those she's left behind.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tankevekkende dystropi om bruk av kloner som reservedeler. Men tror jeg hadde mere lyst til å like denne boken boken pga den spennende tematikken enn at jeg egentlig likte den. Vet ikke om det skyldes at jeg leste den litt stykkevis og delt (på bussen), men boken var nok litt kjedelig også. Kan jo være at boken hadde vært bedre på fransk, men det kan jeg dessverre ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The story of a lonely boy, a mysterious girl, and a tormented sheep man plotting their escape from a nightmarish library, the book is like nothing else Murakami has written.
I think Murakami wants to tell us something:

I think the setting in short novel represents loneliness, fear, loss, pain..
I think the beautiful voiceless girl represents love and strength.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Konseptet med å finne bilder fra gamle dager og å dikte en historie rundt disse, appellerte til meg. Jeg valgte å lese denne pga en leseutfordring og fordi jeg som lærer liker å ha bøker å anbefale ungdommene mine. Jeg leste den på engelsk samtidig som jeg hørte den på lydbok - det synes jeg fungerer veldig bra - får engelsk inn på to måter. Jeg synes historien var veldig spennende. Dette er en ungdomsroman jeg kan anbefale til andre - tror ungdommene vil like den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke en lett bok å omtale. Denne essayistiske, kollasjaktige romanen omtales som et mesterverk.
Romanen er svært modernistisk i sin form - man kan vel kalle det et intellektuelt prosjekt. Her er ikke en historie å følge. Det får meg til å føle meg svært detl etter å ha lest denne boken. Boken er svært interessant, men litt vel fragmentisk etter min smak, og krevende å lese. Tekstene varierer i lengde, form og innhold, og er dermed så godt som umulig å sammenfatte. Tokarczuk skriver godt, og som sagt er mange av tekstene svært interessant og givende.

Løperne forteller om et liv i bevegelse i form av reiseskildringer fra vår moderne verden, men tar også historiske tilbakesteg til tidligere århundre.

Jeg kan forresten anbefale Tokarczuk sin roman "Før plogen din over de dødes knokler" - en fantastisk roman - viss du foretrekker sammenhengende historier framfor kollasj.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En fascinerende roman etter mitt hjerte.
"Før plogen din over de dødes knokler" er en mørk feministisk komedie, en eksistensiell fabel, en hyllest til poeten William Blake og et mordmysterium.
Anbefales

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Oppfølgeren til Bjørnstad. Etter de fryktelige hendelsene som rystet Bjørnstad i den første boken, forteller Vi mot dere om månedene etterpå. Bestevenninnene Maya og Ana tilbringer sommeren på en bortgjemt øy og forsøker å glemme verden rundt seg. Men ingenting blir sånn som de håper. Rivaliseringen mellom Bjørnstad og Hed vokser til en kamp om penger, makt og overlevelse som eksploderer når de to hockeylagene møtes. Samtidig avsløres en ung spillers innerste hemmelighet, og et helt samfunn tvinges til å vise hva det egentlig står for. En fortelling om lojalitet, vennskap og kjærligheten som utfordrer alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig spennende krim, men på slutten ble det litt for ekkelt.
Hadde jeg visst at jeg skulle følge tankene til en pedofil mot slutten av boken, vet jeg ikke om jeg hadde orket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

**

Overklassedrama fra 1920-tallets USA


Denne var fin.
The Great Gatsby
F. Scott Fitzgerald (f. 1896 d. 1940) blir omtalt som et amerikansk storverk og Fitzgerald regnes som en av de største amerikanske forfatterne i det 20. århundre. Jeg valgte å lese The Great Gatsby etter å ha leste Norwegian Wood av Haruki Murakami som har et spesielt forhold til denne boka.

I would pull it off the shelf when the mood hit me and read a section at random. It never once disappointed me. There wasn’t a boring page in the whole book. I wanted to tell people what a wonderful novel it was, but no one around me had read The Great Gatsby or was likely to. (Norwegian Wood, H. Murakami).

Boka er ypperlig skrevet, og plottet er overraskende. Jeg leste eboka på engelsk, og nøt hver side. I tillegg har boka det historiske bildet som tegnes fra denne tiden (1920-årene) som er svært interessant. Jeg gir boka en sterk 5 er - helt på grensen til en seks´er.
Skal ikke se bort i fra at jeg vil lese boka igjen senere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En spennende mørk krim. Under psynonymet Robert Galbraith har J.K.Rowling igjen skapt intens spenning. Jeg liker måten Rowling skriver på. Jeg liker denne Cormoran-Strike-serien.
Ondskapens kall har flere ekle scener i seg enn de to tidligere bøkene, men det gikk bra for en litt sart sjel som meg, som helst ikke vil ha for mange detaljer om drap og vold i krimbøkene.
En krimbok som absolutt anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

It is a beautiful, beautiful book.

Immigration, race, family dynamics are all mixed in with a love story that questions fate and nihilism along the way.

Enjoy!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

A light, quick read by the Queen of suspense, Mary Higgins Clark.
Probably not her best, but overall, I enjoy the light, clean mysteries these stories provide.
For those of you who participate in Popsugar Reading Challenge. This crime story fits well to the prompt: A book written by two women. Could also fit a beach read :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En ungdomsbok jeg vil anbefale å ha i bokhylla der ungdom ferdes. Dette er ikke bare en bok om en ung jente, men også en bok om hvordan det er å leve i et område kontrollert av mafia. Boka forteller at livet er sårbart. Boka handler om en virkelig hendelse, 14 år gamle Annalisa fra Napoli, som tilfeldigvis kommer i skuddlinjen når rivaliserende mafiamedlemmer utløser skudd mot hverandre. Boka er en grafisk roman som veksler mellom fortelling og dagbok. Dagbøkene representerer det autentiske, det virkelige, gjengitt med tillatelse fra jentens foreldre. Forfatteren, Cacace, fått bruke deler av Annalisas dagbok for å fortelle norske ungdommer om en ung jentes tanker om hvordan det er å leve i Forcella, om hennes framtidsdrømmer, forelskelse og venner, men også om uro og utrygghet for vold og kriminalitet. Under rettsaken i forbindelse med drapet, var det ingen som turte å vitne mot mafiaen. Den lokale presten støttet Annalisas familie. Cacaces bok er derfor også et modig opprør mot mafiaens ”lov om taushet” (omertà).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka inneholder noen av Poe's fantastiske noveller som "Sladrehjertet" (Tell-Tale-heart) og Huset Ushers fall m.flere som regnes for å være noe av det ypperste verdenslitteraturen kan by på. Boka inneholder også tekster som for meg var mindre interessante, men som nok har betydning for de ønsker et dypere bekjentskap med angstens forfatter, eller skrekkens mester som noen kaller ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her pupils murdered her daughter. Now she will have her revenge.
After calling off her engagement in the wake of a tragic revelation, Yuko Moriguchi had nothing to live for except her only child, four-year-old child, Manami. Now, following an accident on the grounds of the middle school where she teaches, Yuko has given up and tendered her resignation. But first she has one last lecture to deliver. She tells a story that upends everything her students ever thought they knew about two of their peers, and sets in motion a diabolical plot for revenge. Narrated in alternating voices, with twists you'll never see coming, Confessions probes the limits of punishment, despair, and tragic love, culminating in a harrowing confrontation between teacher and student that will place the occupants of an entire school in danger. You'll never look at a classroom the same way again.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Jorund KorbiTine SundalSigrid NygaardSynnøve H HoelEirin EftevandThereseingar hGro Anita MyrvangMarianneMaren Hjelle AuneIngunn ØvrebøSiljeMona HagenLilleviKaroline in WonderAndreas BurøEllen Lindheim SlettevoldTorill Elisabeth RevheimTove Obrestad WøienAnjaKarin BergAnneWangJulie StensethMariarLibraritas vHeidiCarl Christian LaugenHelge-Mikal HartvedtLesevimsaHeidi BGroEli HagelundReadninggirl20Lisbeth Kingsrud KvistenSverreBård StøreJan Erik  OlsenSilje ReistadSigrid Blytt TøsdalLise Munthe