Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 21 bokomtaler

En vill oppvekstroman fra sørstatene på tidlig 70-tall. Fire barn finner en død kvinne og i søken på svar graver de opp flere hemmeligheter enn det de hadde turt å satse på.

Vi følger gutten John som sammen med søsteren sin Jenny og sine to bestevenner Gloria og Rudy som blir enige om at de må finne ut hvem som har drept jenta. Samtidig er de alle preget av strevet med å vokse opp i vanskelige hjem. Rike Gloria med foreldre som ikke er tilstede, rebellen Rudy som blir stemplet som et råttent egg på grunn av farens herjinger i byen, og John og Jenny som bor med moren som bryr seg mest om alkoholen.

Lewis inkluderer mange vanskelige temaer og det er ikke noe problem å bli glad i kvartetten. Hver gang en av barna ble utsatt for noe vondt kjente jeg det dypt i hjertet, men jeg er også svært takknemlig for forfatterens ærlighet - ingen sugar coating her i gården!

Liker du mysterium/krim/spenning som også byr på god karakterutvikling og en dypere handlig passer denne godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en sånn bok som man ikke klarer å legge fra seg samtidig som man har en klump i halsen og magepine gjennom hver eneste side. Veldig vond, men godt skrevet og svært viktig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjarmerende uten at den drukner i klisjéer. Jeg har svært lite erfaring med denne sjangeren, men vil si at det er en solid kjærlighetsroman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En strålende oppfølger til "The Gentleman's Guide to Vice and Virtue"! Personlig sytnes jeg denne er enda bedre enn den første! Felicity er en deilig hovedkarakter å følge, og boken byr på mange viktige temaer som feminisme, etikk og brudd med samfunnets forventninger (på 1700-tallet).
Nydelig skrevet, anbefales! Både denne og den første er perfekte gaver til ungdom som liker å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En perfekt "selvoppfyllende profeti"-historie. Obioma skriver karakterer som er levende og lette å bli glad i! Halvveis i boken begynte jeg å høre lydboka (fordi det var praktisk) og leseren, Chuckwudi Iwuji, var helt fantastisk! Han flotte nigerianske aksent ga en helt ny dimensjon til karakterene som jeg aldri hadde fått til selv - så denne anbefaler jeg å lytte til :) Slutten ble strukket litt lengre enn nødvendig, men totalt sett en veldig god bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er den første og eneste boken jeg har lest av John Green, og jeg er glad for at jeg gjorde det. Historien handler først og fremst om et mysterium som hovedkarakteren Aza prøver å løse, men den handler nok enda mer om mange av de tingene en tenåring kan oppleve som vanskelig; kjærlighet, vennskap, mental helse, skole osv. Green har en utrolig evne til å sette seg inn i hodet til en som sliter med angst, og jeg kan fortelle at historien fikk en voksen mann til gråte fordi han virkelig relaterte seg til denne tenåringsjenta.

Jeg anbefaler denne til både unge og voksne lesere, og tror mange vil ha godt av å lese om Aza uansett om du sliter med noen av disse problemene selv eller kjenner noen som gjør det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Visuelt vakker og interessant innhold! Denne boka har jeg bladd i mange ganger, både som underhodning og som en inspirasjonskilde til egne kreative verk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne historien er dypt forstyrrende. Vi følger jenta "Alice" som er offer for barnekidnapping og seksuelt misbruk. "Alice" forteller sin historie og jeg setter pris på at vi som lesere ikke får mer informasjon enn det "Alice" vet selv, noe som gjør også historien mer realistisk. Scott skriver akkurat grafisk nok til at vi skjønner hva som skjer uten at det blir for direkte, og den balansen er viktig. Hun sørger også for å gjøre hovedkarakteren menneskelig og uperfekt selv om hun er offeret.

Denne boka har jeg litt vanskelig for å sette terningkast på, men så lenge man tåler å bli utfordret er dette en god bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etterhvert som jeg blir eldre syntes jeg det er vanskeligere å omtale ungdomsbøker, men denne var veldig fin. Passe lang og med temaer som unge kanskje syntes det er vanskelig å snakke om som; ensomhet, kjærlighet, homofili, og selvmord. Den har fått plass på ungdomshylla i bokhandlene, men jeg tror denne passer mye yngre lesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg var denne boken en vinner! Jeg satt med blikket låst i boka helt til jeg var igjennom og ville vite mer om hver eneste karakter!
Hele boka strekker seg kun over én dag, og sett bort ifra noen hendelser så er det en ganske alminnelig dag. Edward St Aubyn skildrer hver karakter så uhyre godt og ærlig og jeg satt igjen med både hat og sympati for omtrent alle personene vi møter.
En kort men veldig god bok som jeg sterkt anbefaler!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne likte jeg skikkelig godt, selv om historieutviklingen var ganske forutsigbar. Det er ikke så lett å skrive om pirater uten at det blir litt - i mangel av et bedre ord - teit, men Christo får det til. Med bokens målgruppe i tankene tror dette kan bli en kjempehit!
- Og skryt for gode actionscener som varte akkurat lenge nok til at jeg ikke ble lei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, denne får en solid femmer for å oppfylle kravene jeg har til en Young Adult-bok. Historien er fengende og original nok til at jeg ønsker å lese neste bok. Hvis du ser bort ifra Bardugos forsøk på å knytte det til ekte russisk mytologi så er det interessant at hun bruker noe kjent i en verden hun har bygget selv. Jeg skulle like vel ønske at verdenen hun har skapt hadde litt mer kjøtt på beinet, og at karakterene ikke hadde fult så forutsigbare karakterutviklinger. Jeg gir også tommel opp for en god spenningskurve!

Litt klein tenåringsromanse ✓
Litt "off" på de russiske referansene ✓
En usikker "utvalgt" som ikke har troa på seg selv men som like vel skal redde verden ✓
En skurk som er sjarmerende og dristig ✓

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg setter virkelig pris på at Henry ikke holder tilbake på det groteske og perverse. Jeg har savnet en bok som er skikkelig grafisk og ekkel, og det fikk jeg absolutt her! Hun har latt fantasien springe løs og skapte skurker som var virkelig fæle, og som kunne eksistert i vår verden (sett bort ifra magien).

MEN
alt kommer bare for lett for karakterene. Jeg kan tilgi at de små hindrene de traff på underveis ikke bød på en alt for stor risk, men selv avslutningen var et stort antiklimaks. Veldig synd, for jeg klarte ikke å sympatisere med hovedkarakterene nok til å bry meg om hva som skjedde, spesielt siden jeg aldri fikk følelsen av at noe faktisk stod på spill.

Og dessuten føltes magien i boken veldig malplassert ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var flere sider i denne boken som fikk meg til å le høyt! Den er utrolig morsom, men er alikevel innom mange følsomme tema slik som homofili, sykdom, kvinnediskriminering og rasediskriminering (og takler disse veldig godt!). Historien er endeløst sjarmerende og en umiddelbar favoritt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Yes! En skikkelig god historiebok! Med utgangspunkt i livet til General Alexander Dumas får vi lese masse om den franske revolusjon, slavehandelen i Frankrike, utviklingen av svartes rettigheter og Napoleonskrigene. Reiss har en fortellerstemme det er lett å følge med på og holder seg konkret og strukturert. Han bruker utdrag av tekster skrevet av bl.a. Dumas sønn til å virkelig levendegjøre historien, og fra begynnelse til slutt var jeg totalt oppslukt i boka. Historien om Dumas er helt enestående og nesten uvirkelig. En historie om å klatre opp i hvit verden, om forræderi, kjærliget og krig. Det ryktes også at sønnen hans - den kjente forfatteren Alexander Dumas - brukte farens liv som inspirasjon til flere av sine bøker, bl.a. Greven Av Monte Cristo.

Veldig artig, veldig god, veldig levende. Denne får alle tomler opp!
Dette er en av de få bøkene hvor jeg anbefaler leseren å lese prologen også

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Altså, wow! Dette er en utrolig rystende historie om jentene som ble tvunget inn i sexslaveri under den japanske koloniseringen av Korea. Historien er grusomt vakker og følger to søstres ulike skjebner. Boka har en utrolig følelsesmessig dybde som bare forsterkes når du lar det synke inn at den også er historisk korrekt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka provoserer noe enormt. En ting man må være veldig klar over når man leser denne boken er at Spitzer er svært selektiv i sitt kildevalg. Spitzer dokumenterer godt for sine påstander, men velger å se fullstendig bort ifra all vitenskapen som taler digitale mediers sak. Han virker mer opptatt av å kaste skygge over bruken av digitale hjelpemidler og svartmaler bruk av alt ifra telefoner til dataspill.
Spesielt provoserende er det at han undergraver hvor viktig det er å kunne bruke nettopp disse hjelpemidlene og lukker øyne og ører for vitenskap som han ikke er enig i. Kjære foreldre, vær kritiske når dere leser denne.

Like vel får han terningkast 3 pga veldokumenterte argumenter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En helt ok krim, men det mangler spenning. Jeg trodde jeg skulle få et skikkelig spenningsklimaks i ett av kapitlene, men det var over før det startet. Plottet i seg selv har potensiale, men det ble ikke godt nok utnyttet. For min smak blir dette alt for lett og enkelt, men kanskje en god bok til litt sløv ferielesing?

Men ærlig talt, hvem kjenner så mange personer som identifiserer seg selv som treklemmere...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Phillips skriver godt om hvordan hovedpersonen - et tilfeldig offer - opplever å være fanget i en dyrehage på flukt sammen med sin sønn. Selve historien varer i knappe tre timer, men dette gir rom for gode tanke- og detaljeskildringer. Fortellingen holder seg realistisk, noe som oppnår en spenning som føles ekte og ikke framtvunget. Det er også øyeblikk hvor man blir litt sjokkert over valgene som karakterene i boken gjør, og jeg syntes det gir et godt bilde av hva man er villig til å ofre i desperate situasjoner.

Alt i alt en veldig god bok selv om jeg skulle ønske meg et enda større spenningsklimaks.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skikkelig fæl og skikkelig fin. Korte kapitler med få ord var et effektivt virkemiddel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bjørn SturødReidun SvensliAnne Lise JohannessenMonica CarlsenHarald KTine SundalHeidiHeidiSverreLibraritas vJakob SæthreHelene FagerhusBerit RAkima MontgomerybrekHeidi BÅsmund ÅdnøyOdd HebækJan-Olav SelforsJulie StensethKristin AamodtKjersti SThomas Røst StenerudLene Regine KjølaasAstrid Terese Bjorland SkjeggerudØyvind BjørnerudSivGro Anita MyrvangMetteSyntaksfeilPia Lise SelnesMarit HøvdeBertyMartine GulbrandsenToneLinda SolheimRisRosOgKlagingJon RyeAnn Helen ETorill Elisabeth Revheim