Tekst som har fått en stjerne av Jakob Sæthre:

Viser 1 til 20 av 98:

Det ligg eit hav imellom oss

Det ligg eit hav imellom oss,
mellom deg og meg.

Det ligg eit hav mellom
bringa di og mine bryst.

Men augo set kvarandre stemne på polstjerna
og hjarto kan møtast over byljene.

Og vinn du over havet
så er eg løna di

og varme hender
kan leite over mjuk hud.

Men møtet mellom hjarto
over havet er det heilage.

Marie Takvam (1926-) Norge

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var underholdende lesning, og for en som var idrettsnerd på 60, 70, 80-tallet var boka midt i blinken. Personen Oddvar Brå blir nøye presentert fra barndom til pensjonist, og interessante historier blir dratt fram i en historisk linje.

Kjøpte forøvrig boka på skikveld med Oddvar Brå og Thor Gotaas på Skaret ved Molde. En hyggelig kveld med middag og god drikke, og mye trivelig prat med likesinnede langrennsvenner i Molderegionen. Hovedpersonene underholdt først forsamlingen i over to timer, med skjemt og alvor fra livet til Oddvar Brå, og selvfølgelig var stavbrekket nevnt.. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk dere mange fine bøker i julegave? Selv fikk jeg ingen (snufs!) Helt fra jeg var liten har jeg ønsket meg bøker til jul, men omgivelsene mine har aldri skjønt det, eller de har ment at jeg allerede har for mange.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Være her
ikke der
i sykdommen
som tar her
fra meg

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En mann sitter
ved siden av meg
og hulker
legger fra meg avisa
tenker jeg må si noe
ettersom jeg er dannet
gjort noe spennende i det siste?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

snøen
er slett ikke snø
når det snør
midt i juni

snøen har
slett ikke falt ned
fra himmelen
i juni

snøen har
selv steget opp
og blomstret
i juni

som epler
aprikoser
kastanjer
i juni

forville seg
i den ekte snøen
som er snøen i juni
med blomster og frø

når man aldri skal dø

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Geissler til Sivert:
Ta dere Sellanråfolk: dere ser hver dag på nogen blå fjæld, det er ikke opfundne tingester, det er gamle fjæld, de står dypt nedsunkne i fortid; men dere har dem til kamerater. Dere går dere sammen med himlen og jorden og er ett med dem, er ett med dette vide og rotfæstede. Dere behøver ikke sverd i hånden, dere går livet barhændt og barhodet midt i en stor venlighed. Se, der ligger naturen, den er din og dines! Mennesket og naturen bombarderer ikke hverandre, de gir hverandre ret, de konkurrerer ikke, kapløper ikke efter noget, de følges ad. Midt i dette går dere Sellanråfolk og er til. Fjældene, skogen, myrene, engene, himlen og stjærnerne - å det er ikke fattig og tilmålt, det er uten måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Meningen med livet skapes i sjelen, bare den indre rikdom formår å gi mennesket den rette lykken. Bare den løfter mennesket over angsten, gir det lyst til å leve og mot til å dø.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jan Mehlum holder koken han med sin Foyn serie. Faktisk kansje den hittil beste. Synes boka var spennende og godt skrevet. Gikk litt utenfor de vanlige rammene, at endel av handlingen foregår utenfor Norge piffer opp lit ekstra. Kan absolut annbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var i Cuba påsken 2014. Jeg forstår nå hvorfor Fidel Castro kastet ut Amerikanerne etter revolusjonen.

En bra bok som viser urfolket og de fattiges rolle i misbruket av naturen til fordel for kortsiktig kapitalisme fra Amerikanerne og korrupte regjeringer i Latin Amerika.

Bra bok! Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En av de beste Mehlum bøkene jeg har lest. Eller jeg vil i bund og grunn si det er den beste. Tommel opp og 6 til Jan. Takk for en god lese opplevelse. Å du, jeg skal ikke røpe noe. Bare løpe å kjøpe:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har kjedet meg gjennom 300 sider. Nå gir jeg opp

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nokon spør: - Sei meg, kvifor, liksom bølgene
mot ein og same kyst, bårar orda dine
inn og ut mot kroppen hennar?
Er berre ho den forma som du elskar?
Og eg svarar: hendene mine blir aldri mette
av henne, kyssa mine kviler ikkje,
kvifor skulle eg trekkja tilbake orda
som gjentar sporet av hennar elska nærleik,
som lukkar seg og vaktar
fåfengt som vatnet i garnet
overflaten og temperaturen
til den reinaste bølga i livet?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nei, for all del: Vi tåler en svenske, særlig når han tegner så godt og riktig, rent prøysensk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken gjorde meg hektet på krim. Alle bøkene om Falcon anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig spennende om kjærlighet og legemiddelindustri. Anbefales de som liker en god krim, men som vanligvis ikke leser Le Carre pga " all spionasjen".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle menn rangler og er kamerater som aldri lar hverandre i stikken. En kamerat kan si forferdelige ting men neste dag er alt glemt. En kamerat tilgir ikke, han bare glemmer og en kvinne tilgir alt men glemmer aldri. Sånn er det. Derfor bør ikke kvinner rangle. Det er meget ubehagelig å bli tilgitt.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

'Sometimes', said Julia, 'I feel the past and the future pressing so hard on either side that there's no room for the present at all.'

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å kritisere er kjempe enkelt. Å halde fram ei bok og seie at denne må du lese, er mykje verre.

I Einar O Risa har eg endeleg funne ein norsk forfattar som skriv gode historiske romanar som fengar og er interessant lesing. Ok, det er andre og som er interessante å lese, men få om ingen ville eg seie kan seiast å skrive like bra som Risa.

Greit nok har han ikkje høyrt om verken punktum eller avsnitt (kan han ha forlest seg litt på Poust?). Sidene er fyllte med tekst og gjer det tungt å lese. I om lag fem minutt.

Det er litt som å lese på eit anna språk - det tek fem minutt og so er du inne i det og du tenkjer ikkje meir over det. I staden byrjar du faktisk å nyte denne litt uvante skrivestilen. Det er utruleg kor mykje han får sagt med få ord.

Når heile boka består av lange setnignar som aldri tek slutt (eg sjekka aldri kor lange setninger det kunne ver, men eg fryktar at hadde eg gjort det ville det blitt over ei side), skulle ein tru at det stod mykje som ikkje trengte å ver med. Men slik er det absolutt ikkje. Stilen er rein og skoren til beinet. Det er ikkje meir med enn det som må av beskrivelsar, men det tregns ikkje heller. Vi vert kjend med personane gjennom kva dei gjer og seier, og dette gir eit fargerikt bilete av dei sjølve, miljet og tida dei lev i.

Ting vert nemt, kasnkje berre i ei bisetning, men vi skjønar gjennom alt det andre, det som skjer rundt viktigheita avd et heile. Eg som lesar fekk plutseleg innsikt i korleis det var å vere ung på seksti og syttitalet, sjølv om dette langt i frå er ein esensiell del av romanen

For det er ikkje berre familien Kanne vi vert kjende med, men kva som hende i ein middels norsk småby gjennom historia. Korleis den veks og utviklar seg, og korleis historiske begivenheiter påverkar. Alt sett gjennom eit kamera.

Familien Kanne har sitt utspring i unge M.Kanne som kjem til Stavanger og gjerne vil verte fortograf. Og det vert han. Og vi får fylje med korleis han, familien og fotograferinga utviklar seg tiår for tiår.

Opprinneleg var dette fire bøker som kvar tek for seg ei tidsperiode. Eg las alle på rappen, men ei og ei borsett frå den siste som eg måtte på biblioteket for å finne, og då berre i stort format (dvs alle fire i ei). Men bøkene er absolutt mest sjarmerande i småformata!

Eg vil seie at dette er ein av dei beste historiske romanane som fangar tidsanda frå forrige århundre. Og ein kjapp historieleksjon både i faktiske hendingar, men enda viktigare (og meir interessant) i korleis folk tenkte og oppførte seg.

Denne boka skal definitift inn i mi bokhylle, og gjerne få selskap av fleire av same forfattar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anniken RøilTine SundalTurid KjendlieJan-Olav SelforsElinBeHegeLars MæhlumLesevimsaTrygve JakobsenAnniken LSolveigTrude JensenBookiacMarianne  SkageTom-Erik FallaMarit HåverstadRufsetufsaGro-Anita RoenIngvild SVannflaskeHarald KLeseberta_23Kristine Oseth GustavsenEvamgeKarin BerggretemorBjørg L.Kirsten LundDolly DuckHeidi LYvonne SandbergLisbeth Kingsrud KvistenHilde H HelsethTorill Elisabeth RevheimHeidi HoltanJakob SæthreBeathe SolbergJulie StensethElisabeth Svee