Tekst som har fått en stjerne av Norah:

Viser 581 til 600 av 11269:

For første gang slo det Beck at han kanskje ville savne henne. Men han var ikke en kjærestetype, sa han til seg selv, han var tremånedersmannen, det var i hvert fall så lenge forholdene hans pleide å vare. Men nå var han ikke lenger sikker på om han ville være tremånedersmannen. Nå kunne han faktisk se for seg å bli seksmånedersmannen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nattsvarta rosor, solosang av Jean Sibelius

( til passende forveksling )

Tekstsitatet kan bekreftes autentisk, ellers har jeg latt
Margit Sandemo og hennes forhold til 'Lysets rike'
hvile i fred..
men teksten er 'dramatisk' tonesatt av Sibelius, et opus vi fant
fint presentert av vår egen Randi Stene, m. noteblad, video her >

passer for dramatisk mezzo sopran med evne til nyansering samt
solid ettertrøkk,
"Det växer och växer. Jag tror jag förgår"

som innspilt dronning-tolkning har vi gjerne holdt på
Anne Sofie von Otter utgaven fra cd BIS-457

og nå oppdaget vi Johanna E Martell, tyvärr bare i et lydteknisk
lite egnet kirkeopptak > , som jeg kunne gjort bedre selv...
men lurer det ikke en bra stemme bak?
( youtube kat.)

Det klassiske BIS-opptaket, med Svarta rosor BIS-457 CD
skal visst kunne kjøpes online som lydfil(er).

-Illu1-

Stemmeprøve på fru Vnotter er funnet her:
Skogsrået (the Wood Nymph) , JS 171 >
også et Sibelius-opus, ikke fullt så høytrykk dramatisk.

Omtalte opus kan ha forekommet under UFOrmell intern-titel
" ty Sorgen har nattsvarta trosor "

ekstranummer: av Ture Rangström

Wood Nymph, av Sibelius for orkester

et skogsråd..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg forsøker å fremkalle bilder fra det jeg vil kalle dypt erfaringsmateriale som er felles for oss alle. Jeg mener musikken kan nå ned til det plan hvor en møter mennesket helt alene. Graver en seg forbi alle lag av nytte, materialisme etc., begynner det å bli et felleskap i ensomheten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Frå det store vindauget inst i rommet var det fri sikt over til Botanisk hage, der alskens tre var i gang med å røyte bladverka sine.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Säg, hvarför är du så ledsen i dag,
du, som som alltid är så lustig och glad?
Och inte är jag mera ledsen i dag
än när jag tyckes dig lustig och glad;
ty sorgen har nattsvarta rosor.

I mitt hjärta der växer ett rosenträd,
som aldrig nånsin vill lämna mig fred.
Och på sjelkarne sitter det tagg vid tagg,
och det våller mig ständig sveda och agg;
ty sorgen har nattsvarta rosor.

Men af rosor blir det en hel klenod,
än vita som döden, än öda som blod.
Det växer och växer. Jag tror jag förgår,
i hjärtträdets rötter det rycker och slår;
ty sorgen har nattsvarta rosor.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (5) Varsle Svar

De neste årene [etter 1949] skulle Mao erstatte folket med partiet, partiet med sentralkomiteen, sentralkomiteen med politbyrået og politbyrået med seg selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alle bør gjøre minst én rampestrek i livet, som de føler seg litte grann stolt av.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så vakre bøker er, tenkte Lemá med seg selv. Den hun hadde fått av Store mor var lærinnbundet, illustrert på hver side og duftet deilig av papir.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Life only scrolls in one direction, which is the direction of time, and no matter how far we might manage to go, that invisible wall will always be just behind us, cutting us off from the past, compelling us on into the unknown.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og én ting til: Han svettet aldri, selv ikke i august, og det kan være et tegn det kan være verdt å tenke nærmere over.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De beste er ikke kontinuerlig suverene, men de er suverene på kontinuitet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Menn. Hvorfor er det så om å gjøre for dere å risse navnene deres inn i verdenshistorien? Å etterlate dere et slags spor etter at dere er borte?"
"Tror du det er det jeg driver med?"
"Er det ikke det? Du har forsøkt deg med poesi, du har forsøkt deg i politikken ... nå gjør du et nytt forsøk med teosofien og er villig til å begå mened for å lykkes. Hvorfor kan dere ikke bare leve livet deres og la det bli med det? Du kommer til å dø og bli glemt, akkurat som oss andre," sier hun og trekker på den ene skulderen mens hun betrakter ham gjennom senkede øyevipper. Robin blunker og ser oppriktig overrasket ut over ordene hennes.
"Jeg har ikke lyst til å bli glemt. Jeg ..." Han løfter hendene, vet ikke hva han skal si. "Er det altså forskjellen mellom menn og kvinner? Er det derfor menn hevder seg, mens kvinner ganske enkelt eksisterer? Er det derfor det er mennenes navn som lever evig i historiebøkene?"
"Ingenting varer evig. Har du ikke lest Ozymandias?"
"Keats?" spør han, og Cats rister på hodet.
"Shelley. Men det er dere som trekker det korteste strå. Dere menn. Kvinner lever evig. Vi kan etterlate spor av oss selv i våre barn, og i våre barns barn; mens mennene er travelt opptatt med å være førstemann til å bestige et fjell".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg prøver hardt å få tak i sinnet, men raseriet fordamper, blir en dråpe i fortvilelsens hav.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For atmosfæren i en skikkelig kafé preges av følgende: samhørighet, magens tilfredsstillelse, samt en viss munterhet og elskverdighet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Odd Rimmen betraktet det umake paret, hun lys og lett med sol i blikket, han mørk og tung som et lavtrykk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Møtet som aldri fant sted, står hikstende igjen på hjørnet.
Akhmatova

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg kjøpte en bok av en bruktbokselger, og det var plass i postpakka til en bok til, og da valgte jeg romanen til Nevil Shute fordi navnet En by som Alice var kjent. Det angrer jeg ikke på. Selv om romanen bærer preg at den ble utgitt i 1950, likte jeg romanen. Til kun å være på 275 sider er romanen handlingsmettet og jeg ble revet med. Handlingen starter i London etter 2. verdenskrig, tilbakeblikk på brutale opplevelser under krigen i Malaysia og deretter til Australia etter krigen, et kontinent jeg vet veldig lite om. Jeg er derfor ikke like skeptisk til romanen som vedkommende som presenterer den her:

Tiden er løpt fra den tidligere bestselgerforfatter Nevil Shute. Norske forlag jakter på glemte perler à la John Williams Stoner. Nevil Shutes nesten 70 år gamle roman har kun historisk interesse.

Nettopp fordi romanen har historisk interesse synes jeg det er verdt å lese den. Særlig fordi handlingen tar utgangspunkt i en sann og dramatisk del av historien som det er viktig å kjenne til. Krig er bare elendighet uansett når og hvor den foregår. Det trenger vi å bli påminnet om gang på gang.

Romanen er filmatisert i 1956 og det ble laget en TV serie av romanen i 1981. Filmen fra 1956 finner man her på You Tube. Skulle gjerne ha sett TV serien som bilder over er hentet fra.

Eksemplarer jeg har lest var månedens bok i den norske Bokklubben juli 1972, og oversetteren er Anders Hagerup, ektefellen til Inger Hagerup. Romanen presenteres slik:

«I En by Som Alice tar Nevil Shute for første og eneste gang sitt utgangspunkt i en dramatisk historie som virkelig har skjedd. Forfatteren sier selv at han ikke kunne motstå appellen i hendelsen, og at han på dette vis ønsket å hylle den tapreste kvinne han har møtt.
Etter erobringen av Malakka i 1941 innvaderte japanerne Sumatra. En gruppe på 80 hollandske kvinner og barn ble tatt til fange. I to år vandret de på landeveien fordi ingen visste hva som skulle gjøres med dem. På slutten levde bare tredve.
I gruppens sentrum sto den engelske kvinnen Jean Paget. Nevil Shute lar henne møte en australsk krigsfange, Joe Harman, og en nattlig samtale mellom disse to er et av bokens høydepunkter. Kvegoppdretteren fra Australias ødemark forteller om byen Alice — et samfunn hvor alt ser ut til å lykkes, Alice er drømmen, paradiset . . .
Krigen slutter. Jean Paget blir fri, reiser tilbake til England og lever et alminnelig liv. Men hun vender tilbake — hun drar på en pilegrimsreise til Malakka og til Australia for å lete etter Joe. Egentlig skjedde denne historien i Sumatra, men Nevil Shute har lagt handlingen til Malakka, fordi han kjente forholdene der bedre.»

Godt sagt! (9) Varsle Svar

"At 50, everyone has the face he deserves" var det siste den tuberkuløse George Orwell skrev i sin notisbok på sykehuset.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Teknokratiet bygge om naturen, og så frelse oss alle?

Uavhengig skeptiker - fullt lovlig å tvile på annonsert Lykksalighet.
Er noe faktisk naturbevarende i all den ensrettede politikken?

"The technocrats idea of controlling nature is becoming a
totalitarian nightmare."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Terje MathisenBjørn SturødBård StøreIreneleserEivind  VaksvikKaramasov11JoakimMorten BolstadKjell F Tislevollingar hPiippokattaHeidi LBjørg L.Egil StangelandLinda NyrudAnneWangJulie StensethLilleviAstrid Terese Bjorland SkjeggerudDemeterOdd HebækAnn-ElinHelena EAnniken RøilAvaChristofferBenedikteTralteMorten MüllerKirsten LundEvaMonica CarlsenmarvikkisMorten JensenDaffy EnglundToveMads Leonard HolvikBertyAlexandra Maria Gressum-KemppiTanteMamie