Tekst som har fått en stjerne av Norah:

Viser 1 til 20 av 11073:

Ett er nødvendig

Ett er nødvendig - her
i denne vår vanskelige verden
av husville og heimløse:

Å ta bolig i seg selv

Gå inn i mørket
og pusse sotet av lammpen.

Slik at mennesker på veiene
kan skimte lys
i dine bebodde øyne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å kunne se seg selv slik du faktisk er, kanskje gjennom å se på dine umodne sider som en slags uferdighet, er det beste utgangspunktet for personlig utvikling. Vi mennesker blir aldri ferdige, og vi er uperfekte. Det er ingenting å skamme seg over!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Livet er ei reise du gjer heilt aleine. Ingen kan gå i dine fotspor.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er ikkje alt du kan røma frå. Ein gong må du ta ansvar for det du har gjort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boken burde vært pensum i enhver utdannelse som fordrer kontakt med mennesker.
Eller bare leses av alle :)
For folk flest er det ikke vanskelig å forstå at konsekvensene av et konkret traume, som vold, krig eller ulykke kan skape problemer for den utsatte.
Noe annet er det med usynlige traumer, de er der, men er vanskelig å sette fingeren på og gjør det dobbelt vanskelig fordi det i tillegg mangler både kunnskap og forståelse for diagnosen (kompleks PTSD) ifølge forfatteren.
Hun skriver lettfattelig om egen erfaring og behandling, og knytter alt forståelig opp mot nyere forskning og faglitteratur. Jeg liker hvordan hun gjennom hele boken gir gode eksempler og sammenligninger.
Blant annet hvordan Ronja Røverdatter håndterer farens råd om å passe seg for fossen. Hun velger å oppsøke den og bruke tid ved den, fordi hun ikke finner det logisk å lære og passe seg for den ved å sitte dypt inne i skogen. Det er på denne måten forfatteren mener bedring kan skje i egne liv, eller som hjelp til andre, altså ved å oppsøke det vanskelige litt etter litt, og etterhvert opparbeide trygghet.
Viktige begrep som går igjen gjennom hele boken er trygghet, gode relasjoner, toleransevindu, følelsesregulering og mentalisering, noe som burde være tilstede i ethvert barns liv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ord kan ta sekunder å si, men de kan gjøre et hav av forskjell. Ikke spar på de gode ordene. Ros maten og klærne og sola på himmelen eller regnet som gjør at det vokser og gror. Si takk for en fin stund og en god prat og en ekstra innsats. Takk den som rydder eller kjører bilen trygt frem. Det er lite som sprer mer glede enn å lete etter det gode du kan finne, og uttrykke at du setter pris på det. Jo flere gode ord du bruker, jo flere blir det. Strø dem som melis over menneskene du møter. Si noe hyggelig til alle rundt deg hver dag, også til dem du syns det er vanskelig å si noe godt å si til. Det er nesten alltid noe godt å si, om du tenker deg litt om.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Moralisering er tidens forbannelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Barn blir besatt av sin egen vekst og egne ambisjoner, og de glemmer at foreldrene deres også en gang var barn som vokste opp og bygde seg et liv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi trenger sannsynligvis kortere, men bedre utdannelser. Vi må få folk ut i arbeid raskere, slik at studentene kan bli teknologigründere mens de tør, vil og kan. Vi trenger selvsagt også at noen velger å studere lenge, men vi trenger kanskje ikke så mange som i dag.
Det finnes også et stort uunyttet potensial blant ungdom som dropper ut av skolen og som i dag får sine inntekter fra NAV. Mange av de store gründerne var og er nettopp slike dropouts, mennesker som ikke følte de passet inn noe sted og som derfor skapte sin egen vei og fremtid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er lett å være moralist med et fullgodt liv bak seg. Jeg tror folk tilgir mye lettere det å stjele, enn det å følge sine drifter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Samfunnet er en domstol hvor alle er dommere og anklagere, og få er forsvarere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har vært alene hele livet. Når jeg har vært sammen med noen, har jeg følt meg enda mer alene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skrev engang en novelle om et slikt samfunn som vårt. Et samfunn hvor alle går rundt med håndholdte små maskiner som kalles «lillebrødre», og som hele tiden forteller folk hva de skal gjøre og mene. Jeg trodde aldri det ville bli slik. I hvert fall ikke i min egen levetid. Men så feil kan man ta. «Kodemus» skrev jeg i 1968, som et varsko mot ensretting og manipulasjon.
I dag fyller novellen 50 år. Og små «lillebrødre» styrer livet til nesten alle omkring meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Philip hadde oppdaget litteraturen ved trettenårsalderen, og det var tvilsomt hvordan han ville klart seg gjennom puberteten uten den. Han kunne fremdeles lure på hva folk som ikke leste, gjorde for å takle tilværelsen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg vil leva, drukne vil eg ikkje!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man var tross alt et menneske. Man kledde seg i rene nattkjoler. Man elsket barnet sitt. Man drakk varm sjokolade ved peisen - eller gasskomfyren - når kvelden kom, om vinteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

We are blind to the future. We can barely hold on to our strange versions of the past. We see only a little of what is directly before us. We know almost nothing. The only way we can stand it, is not to care. I care and I can't stand it.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På jobben er det jo bare røykere som tar pauser. Og får frisk luft.
Så jeg tror det går opp i opp

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noe annet som går igjen,er en tendens til å tro at man er spesielt følsom. Det er ingen som er spesielt følsomme. Vi er følsomme,alle sammen. Vi dirrer og skjelver av følelser døgnet rundt , forskjellen ligger i evnen til å skjule å fortrenge,det er det hele.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi kan bare tro og håpe. Vi kan bare elske og ta livet som det er. Det vil si uutholdelig utrolig. Det vil si utrolig uutholdelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30KristofferIngeborgSigrid NygaardKirsten LundNils PharosomniferumAnette SBerit RAnniken LritaolineAud- HelenVigdisHanne Kvernmo RyeDemeterHarald KKjell F TislevollHilde Merete GjessingGodemineEvaBjørn SturødHilde H HelsethPirelliLars Johann MiljeelmeRaymonLars MæhlumBeathe SolbergEivind  VaksvikKarin BergStig TIvar SandMettekntschjrldLinda NyrudTonje SivertsenBenedicteJan Arne NygaardGrete AastorpGladleser