Tekst som har fått en stjerne av Kirsti Vettran Nederhoel:

Viser 1 til 5 av 5:

Bøker jeg har lest og likt i årenes løp


Godt sagt! (2) Varsle Svar

For et bokår dette har vært! Selv om vi kun er halvveis uti, er det flere bøker som utmerker seg og gjør noe med meg. Det gir energi og påfyll i en hektisk (og til tider ganske grå) hverdag, gir rom for å gruble, og utfordre fordommer. Dette året har jeg så langt fordypet meg i psykologiske bøker. Jeg elsker å finne ut av hva som driver mennesker til å gjøre som de gjør, hva som former holdningene og verdiene våre, og hva som ligger til grunn for de livene vi lever. Det er alltid en grunn til at folk er som de er!! Majoriteten av disse bøkene er interessante og hjertevarme. Bøker må må gi påfyll til sjel, hjerte og tanke og helst ha rot i virkeligheten!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er de bøkene jeg har lest i 2017. Boktitler blir lagt inn etterhvert som de er lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva kan jeg si. Mest sannsynlig den beste kriminalboken jeg noensinne har lest!

Aldri har et hardbarket kriminalmysterium med koblinger til både organisert kriminaltiet og massedrap vært så intens koblet til følelser og rørende hendelser. Det var flere ganger hvor jeg satt med tårer i øynene mens jeg leste.

Denne boka, i likhet med de andre bøkene til John Hart, har også flere uventede vendinger. Vendinger som kobler de løse småhistoriene sammen. Historier som hver for seg er en levende skildring, men som man ikke helt ser koblingene mellom. Men jevnt og trutt vever Hart disse historiene sammen til et følelsesmessig eksplosivt klimax.

Igjen ligger handlingen til det sørøstre Amerika og South Carolina. For de som har vært i områdene, så kjenner man seg veldig igjen. Både i menneskene, kulturen og naturen. Alt skildres på en så levende måte at det ble umulig å legge boka fra seg.

Boka har så mange uventede vendinger og småhistorier, at det kan vanskelig gjøres å si for mye om innhold uten å ødelegge boka for fremtidige lesere. Men historien om de to guttene fra et beintøft barnehjem er verdt å få med seg. Forskjellene på de to guttene da de var små og hvordan de utviklet seg som mennesker i to forskjellige miljøer er et massivt studie i barns og ikke minst voksnes psyke. Hva er arv, og hva er miljø, er spørsmål forfatteren stiller leseren. Får vi noe entydig svar? Det får være opp til hver enkelt leser.

Brødrene fra Iron House har ingen feil i annet enn at den fremstår som uforskammet perfekt. Hovedpersonenens indre og ytre liv skildres på en så vanvittig god måte, at du skulle ønske de var virkelige slik at man kunne oppsøke dem og fortelle dem hvor mye empati du følte da du leste deres tragiske livshistorie. Et must for alle som liker spenning!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Sist sett

HaakonSiljeMangosaft45Tonje SivertsenMarianne MHauk1Oda Marie HmoiraTorill RevheimEllen E. MartolPiippokattaBjørg RistvedtMorten GranheimHarald KToveKaren Ramsvikingar hAlice NordliTove Obrestad WøienHelge-Mikal HartvedtIna Elisabeth Bøgh VigreTurid KjendlieCathrine PedersensiljehusmorChristofer GabrielsenEivind  VaksvikIngeborgRuneAjiniakraBeathe SolbergRobinHilde Merete GjessingReneteReadninggirl30Marit HøvdeKarin  JensenBerit RHilde H HelsethVibekeEgil Stangeland