Ah, denne har jeg utrolig lyst til å lese! Også skremmende aktuell mtp. framveksten av høyreekstremisme og fremmedfiendtlighet i Europa.
Har laget ny tråd for bok nr. 15 her:
https://bokelskere.no/tekst/341358/
Hvem blir med på Lailas flotte forslag om å lese De kommer til å drukne i sine mødres tårer av Johannes Anyuru?
Her kan du lese om boken:
https://www.haugenbok.no/Skjoennlitteratur/Romaner-heftet/De-kommer-til-å-drukne-i-sine-mødres-tårer/I9788232802111#
Leseperiode f.eks. 20.mai-20. juni? :-)
Utrolig hva du oppdager av detaljer!
Mitt forslag:
Tre kamerater av Erich Maria Remarque.
For noen dager siden hørte jeg et radioprogram der lytterne skulle ringe inn og fortelle om sin yndlingsroman. En mann ringte og fortalte om Tre kamerater som han hadde lest 3-4 ganger opp gjennom årene. Svært positiv omtale, og jeg måtte se om jeg hadde den i bokhylla.
Og det har jeg (Bokklubb-utgave), så nå skal jeg lese den med det første.
Kanskje vi skal lese den sammen. Håper det.
Den leste jeg for noen måneder siden.
Lærerik og tankevekkende.
Mitt forslag er Verden av i går av Stefan Zweig.
Boken har fått svært gode omtaler. Jeg har så smått begynt (i anledning en planlagt reise til Wien) og kan skrive under på at dette er en interessant og velskrevet bok. Den er såpass «mettet» (men ikke tung) at det vil være fint å lese den i fellesskap – å kunne utveksle tanker, spørsmål og kunnskap.
Mitt forslag er:
Den gamle mannen og havet / The old man and the sea
av Ernest Hemingway
Jeg kommer nok til å lese den på engelsk:
Boka er kort og lettlest. Dette er en roman av den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway, utgitt i 1952. Romanen ble skrevet på Cuba året før og ble en stor suksess med en gang den kom ut. Romanen var det litterære verket som avgjorde at Hemingway fikk Nobelprisen i litteratur i 1954, og boka er oppført i "Verdensbiblioteket". Romanen var det siste store verket han ga ut i sin levetid.
Kategori:
Eldre verdenslitteratur (unntatt nordisk, utgitt før 1976)
Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.
Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge (ny tråd etter forslagsfristens utløp) bok, men alle kan delta i diskusjonen under felleslesingen.
Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.
Forslagsfrist for Ev9:
Søndag 19. mai, kl. 18.00
Eg studerte dei vel ikkje så nøye :)
Eg lit vel mest på bileta eg lagar i mit eige hovud, eg og :)
No lurer eg på...Har du fått boka, Jostein? Eller ventar du framleis? :-)
Takk for tipset om Skrotnisse!
Jeg bestilte ei av bøkene derfra og fikk den litt etter påske. Etter å ha vært opptatt med andre ting (inkl. andre bøker) er jeg nå endelig, litt forsinka, i gang med lesinga.
Jeg holder på med en e-bok på svensk, men det kommer til å gå seint, både pga formatet og sikkert også språket.
Mandag 6. mai 2019
Nå har jeg lest hele Multelandet.
Lidman skriver godt, men stilen hennes er ganske spesiell og uvant for meg. Jeg la merke til at det brukes en god del ellipser (ukvedede viser), bl.a. i replikker. Finnes nok i mange andre (alle?) romaner, uten at jeg kan nevne noen her og nå.
Mange fine og originale person- og miljøskildringer. Årstider med vær og vind kommer og går, mennesker fødes, tenker, strir, elsker, krangler, slåss og dør, og naturen er både venn og fiende. Sånn er det bare.
Et omfattende persongalleri (gikk litt i surr for meg av og til) gjør at boken kan karakteriseres som en polyfon roman. Mange spennende og originale karakterer, skildret av en allvitende forteller
Når jeg leser oversetterens (Peter Magnus) etterord i min bokklubb-utgave, ser jeg at det kanskje vil være en fordel å lese Multelandet på originalspråket for å få med seg hvordan personene snakker:
"Västerbotten-personene i hennes bøker taler et ganske spesielt sprog med en rikdom av ord som ikke forekommer i rikssvensk (og som man heller ikke finner i vanlige ordbøker)."
Noen som har lest en svensk utgave?
Ja, jeg blir med :)
Jeg er med.
Javisst!
Jeg er med! Dertil er eldre verdenslitteratur en kategori jeg liker godt.
Blir gjerne med, eg! :-)
Jeg leser gjerne én til.