Marie Darrieussecq: "Livet i skogen"

Utgitt på fransk 2017, på norsk 2018.

omslag
Slik innleder Asker bibliotek sin omtale av boken:"Boken setter spørsmål ved den teknologiske utviklingen – fører den oss nødvendigvis til en bedre framtid?

Vi er i et framtidssamfunn, hvor forurensningen er så stor at menneskekroppen stadig trenger utskiftning. Mange har en boks med de mest vitale kroppsdelene, mens noen privilegerte har en klone som ligger i dyp søvn, slik at alle deler av kroppen kan byttes ut ved behov."

Velkommen til å bli med i dystopisk lesesirkels 14. felleslesning!

Foreslår leseperiode 1.-31. mars.

Diskusjonen foregår i denne tråden. Kom gjerne med innspill, assosiasjoner, tanker og annet :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Har laget ny tråd for bok nr. 15 her:
https://bokelskere.no/tekst/341358/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesetiden er satt ut i morgen! Jeg tror ikke jeg gidder å presse meg gjennom den. Selv om d var mitt forslag. Forsiden var jo så fin, den lurte meg hehe. Er det flere som har gitt opp? To som er ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, den er lest. Ferdig for en måneds tid siden og jeg ga den en femmer. Synd du gir den opp for sammenhengen ser man ikke før på slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk begynt å lese denne i går og har kommet halvveis! Boka er bare 150 sider lang og min utgave er trykt med font Calibri 16 eller noe sånt for å få boka litt tykkere. Kjøpte den engelske utgaven jeg da, til en billig penge.

Jeg har altså kommet halvveis og her er inntrykket så langt (spoilervarsel!):
Vi ser ut til å befinne oss på minst 3000-tallet (et tusenårsskifte var nevnt), og verden er et relativt grimt sted der roboter betjener de fleste jobber og en av de viktigste gjenværende store jobbene for mennesker ser ut til å være å registrere menneskelige følelsesmønstre som i sin tur skal kodes inn i robotene og bidra til at robotene blir enda bedre. Blomstene og insektene er nesten utryddet og de store pattedyrene er kun på zoo. Menneskearten er en skjør blomst, i hvert fall de priviligerte av dem som kalles Generasjonen. De er svakelige og kroppsdelene trenger stadig å byttes ut. Da er det jo bra at foreldrene deres en gang i tiden fikk en surrogatmor til å føde en perfekt klon av barnet. Genetisk perfekte kloner. [Så sniker den tveeggede tanken seg inn: hadde det ikke vært like greit å føde bare genetisk perfekte barn i stedet for å holde seg med kloner som man etterhvert tar ut organer fra...].
Men akkurat nå befinner Viviane/Marie seg egentlig midt i en skog sammen med andre flyktninger. Klonene sine har de også med seg. De har våpen, i form av noen roboter. Hva har skjedd? Hvem eller hva flykter de fra?
Darrieusseco ruller historien langsomt og foruroligende ut. Jeg håper vi får svar på alle spørsmålene etter hvert!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forsiden er veldig fin, ja! Jeg kom ikke i gang med denne boka heller. Litt laber leseform, men holder på med romanen "Et lite liv" og lytter til "Drapene i Baneheia". Fikk ikke somlet meg til å åpne "Livet i skogen", dessverre. I påsken, derimot, da får jeg mer tid til å lese! Jeg er glad for at denne lesesirkelen eksisterer, selv om jeg ikke har bidratt de siste gangene. Hilsen Tove

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror vi er litt på samme linje. Lesingen går ikke av seg selv. Jeg må tvinge meg til å ta den frem, og da kommer jeg ikke så langt. Så jeg har egentlig mye igjen ennå

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra bok. Klarte ikke å vente, så jeg ble ferdig med den i forrige uke. Fikk vibber til både filmen The Island og boka Min søsters vokter, som behandler noen av de samme temaene om enn med litt annen vinkling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi, så spennende at du måtte sluke den! =) Nå ble jeg spent på å lese den. Jeg har ikke lest noen av de du viser til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudMonica CarlsenAnjaLibraritas vVibekeBoktimmyLilleviSolveigIngvild STherese Lierkjell kBertyGVTorill Elisabeth RevheimGrete AmundsenTone HCatrine Olsen ArnesenMarit HåverstadHeleneErlendKaren RamsvikHildeJulie StensethKjartanRandiApolarfrontkntschjrldThomas KlakeggLesevimsaMarianne  SkageKrishTove Obrestad WøienIdaFrøken HildreQuijoteEllen E. MartolLars MæhlumLinda HoltOdd HebækSunniva83