Thinking that if people were rain, I was drizzle and she was a hurricane.
When a person is lucky enough to live inside a story, to live inside an imaginary world, the pains of this world disappear. For as long as the story goes on, reality no longer exists.
Man hører ofte at "man får de politikerne vi fortjener", - kanskje kan dette omskrives litt: "vi får de bøkene vi fortjener"? En gjenspeiling av dagens samfunn?
Merker en større "Se & Hør"-mentalitet hos folk; vi liker å kikke, grafse, sladre i andre folk sitt liv. Dette gjenspeiles i utallige reality-serier, ukeblader, - og også, dessverre; i landets største avis: VG. Så kan man diskutere høna/egget-problematikken i det.
Samtidig synes jeg det er mange gode bøker der ute som har mer å meddele oss lesere enn bare ren underholdning, også av norske forfattere.
Vi trenger samfunnsengasjerte forfattere og bøker som kan få oss til å tenke litt som en motevekt til all denne "selvbeskuende" litteraturen og trenden som er i samfunnet.
En bok for alle barn (og de eldre!) som liker å lese. Roald Dahl skriver som vanlig en humoristisk, levende, spennende og en anelse ironisk fortelling som fanger leseren. Basert på egne barndomsminner er dette noe foreldre absolutt burde lese for barna sine på sengekanten! :)
"Les ikke gode bøker. Det har du ikke tid til. Les bare de beste"
Husker ikke hvem som sa dette. Men jeg liker ideen din, Beate!
Når forfatteren må ty til ufoer og menn fra verdensrommet for å få gåta til å gå opp, da syns jeg det går for vidt. Denne har fått ufortjent bra kritikker.
Jeg synes at hary potter bøkene er mye bedre en filmene! Liker ikke at de har kortet ned så mye!
[...] jeg vet at det er mange kvinner her i landet som går i selvmordstanker, og de ser ikke nødvendigvis så verst ut heller, tvert imot, deprimerte kvinner er tiltrekkende på sitt eget sørgmodige vis ...
Er det mulig at menneskene kan glemme noe av det de har visst i tusener av år?
Jeg vil til enhver tid vite hvor mange sider det er igjen av kapittelet.
Av og til blir jeg akutt lei av å lese, og klarer ikke å lese en eneste setning til. Da legger jeg boka bort i noen minutter, men så blir jeg nysgjerrig på hva som skjer videre og får leselysten tilbake.
Fikler ofte med enten håret eller smykket mitt mens jeg leser.
Om jeg leser en beskrivelse av en karakters ansiktsuttrykk, så må jeg også lage det ansiktsuttrykket. Dette tiltrekker seg ofte rare blikk i steder som på busstasjonen og i studiehallen og kantina på skolen.
Of course this is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments and places, that take our breath away.
Jeg trenger mat når jeg leser... kaffe når jeg leser på tbanen, fire brødskiver til kveldsboka, noe i kantina når jeg leser fag på jobben... spise spise, lese lese :-)
Uvitenhet er drivhuset der de forferdeligste blomster gror.
Leste denne som en gammel mann med stor glede. Den er jo mye mer enn en barnebok.
Fra Doppler av Erlend Loe
Min far er død.
Og i går tok jeg en elg av dage.
Hva kan jeg si.
Episk.
For et bra innlegg : ))
Jeg har som deg og sikkert mange andre tenkt den tanken, om ikke for hver bok man leser, men en gang innimellom hehe
Gutten som hadde svar på alt, var en sånn bok. Jeg hadde ofte drømt meg vekk i det senarioet at man var deltaker i et spørreprogram og fikk de mest vanskeligste spørsmål som skulle besvares. Selvfølgelig kunne man svare på alt for man hadde tilfeldigvis lest noe, hørt noe, sett eller opplevd noe. Alt dette tenkte jeg på når jeg leste boka.
Når jeg leser Gert Nygårdshaug tenker jeg, pokker at jeg ikke har skrive denne boka. Dette er vel fordi mange av mine tanker er formulert og beskrive i bøkene til Nygårdshaug.
Nevner en til, det er Kildens Utspring av Ayn Rand. Den boka traff meg med et smell. Her følte jeg at Rand hadde beskrive noe som jeg hadde tenkt og gjort meg opp en mening om. Jeg tenkte igjen, pokker, hvorfor klarer jeg ikke å komme på noe sånt før jeg leser det. Svaret er vel åpenlyst, jeg er ikke forfatter hehe
Det er nok mange her inne som skriver og drømmer om å gi ut bok, eller som kanskje har gitt ut noe og tanken om den gode historien som kunne vært vår kjenner vel flere seg igjen i.
En fantastisk bok som gir grobunn for håp for traumatiserte barnesjeler! Jeg ble trist og imponert og rørt og glad og inspirert og ydmyk og myk som gele og og og og og . . . . .
Jeg mener at et nettsted som dette, som jeg synes er gøy å operere i, har avslørt store mangler i norske bokdatabaser. Kanskje er det bare meg, men jeg irriterer meg ganske stort når jeg til stadighet ikke kan finne omslag til bøkene jeg søker fram, og i en del tilfeller ikke kan finne bøkene, heller. Som i dag da jeg ville legge inn Kielland-bøker på siden min og faktisk verken kunne finne boken "St. Hans fest" eller noe omslag. Dette går igjen over hele linjen når det gjelder gamle bøker. Nå sitter jo vi bokelskere og gjør bokbransjen en tjeneste ved å laste opp omslag selv, men burde ikke noen tipse de norske forlagene, eller hvem det nå egentlig er som er ansvarlige, om at det mangler en masse gamle omslag - og siden det er arbeidsledighet i landet, så kan man jo ansette en eller annen til å fixe dette?