Tekst som har fått en stjerne av Tonje Sivertsen:

Viser 301 til 320 av 1795:

Rosens navn av Umberto Eco. Jeg hadde først en annen bok i tankene, men klarer ikke å huske tittelen, jeg tenker på reisende i middelalderen, et veikryss og ulike versjoner av samme historie. Jeg er sikker på at noen andre bokelskere vil vite hvilken bok det er. Og så Hilary Mantel sine bøker Ulvetid og Falkejakt, om Henrik 8 og Cromwell.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Slenger meg på og foreslår Lars Myttings "Svøm med dem som drukner". Ny bok med et mysterium fra fortiden som langsomt avdekkes. Jeg holder på å lese denne nå. Har kommet knapt halvveis, og den virker lovende så langt. Den har fått gode omtaler, så du kan jo se litt på dem og vurdere om det er noe sånt du er ute etter.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For all del, det er bare morsomt at det er flere som leter, og jeg er åpen for det meste, fra nåtiden til så langt bak man vil. Til og med bøker som går over flere tidsepoker. For min del spiller det heller ikke så stor rolle om det er veldig tung, detaljert litteratur eller mer lettleste bøker for øyeblikket. Håper vi finner noe!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fått det for meg at jeg snart vil lese noen mysterier. Men samtidig er jeg ikke ute etter hardkokt krim, med detektiver, politistasjoner, og lange beskrivelser av voldsomme handlinger. Heller ikke Agatha Christie-type mysterier, men mer "noe underlig har skjedd og noen oppdager sakte historien bak", gjerne historisk, gjerne spennende også, men ikke med fokus på å fange en gjerningsperson. Nå er jeg vel litt kresen, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal lete etter dette, så jeg tar imot alle tips.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I utgangspunktet var min mening kun å trekke meg fra felleslesingen av Sin egen herre. Men med alle de heftige reaksjonene det har avstedkommet, har jeg tydeligvis stukket hull på en verkebyll. Jeg kommer ikke til å delta i noen videre diskusjon om årsakene, ut fra det nåværende diskusjonsklimaet virker det meningsløst. Jeg synes alt dette er svært trist og ubehagelig. Forstår at for mange av dere kan det hele virke underlig; ikke mulig å få med seg alt som skjer i alle disse trådene.

Nå tar jeg en lang pause og håper det skal være mulig å komme tilbake utpå høsten. Har ikke gitt opp tanken på en felleslesing av Virgina Woolfs Til fyret.

Tusen takk for alle hyggelige og fine ord!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Hovedpersonen i Eline Lund Fjærens bok Klokken og sengen forsvinner fra verden. Ikke fysisk (hun bor midt i Bergen), men fra samfunnet. Hun studerer ikke, jobber ikke, har minimal kontakt med andre mennesker og liker seg best på hybelen. ¨

Tidlig i lesningen fikk jeg assosiasjoner til Tomas Espedal, som også skriver mye om det å sitte inne. I likhet med Espedal skriver Fjæren fra Bergen, uten at byen har en dominerende plass i fortellingen. Til forskjell fra Espedal spiller heller ikke kjærlighet en stor rolle i Klokken og sengen. Hovedpersonens forhold til andre mennesker er mer preget av undring og observasjon enn av menneskelig nærhet i Fjærens bok.

Du trenger med andre ord ikke lese denne boka hvis handlingen er det viktigste for deg i en bok. Det skjer ikke så mye her, det er de bittesmå skiftene i tilværelsen som skildres. Fjærens store talent er evnen til å hvile i detaljer og stemninger, uten at det blir kjedelig å lese. (Hele omtalen ligger på Sølvbergets nettsider,)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

PS.
Jeg henstiller til deltakerne om å sende private meldinger til hverandre dersom innholdet er av personlig karakter. Dette av to grunner:
1) For å unngå at diskusjonstrådene blir for lange og uoversiktlige og brukes til diskusjoner som strengt tatt ikke hører hjemme der.
2) For å unngå at slike private/personlige ytringer forsurer miljøet i lesesirkelen.

Jeg synes det har vært svært mange flotte innlegg og diskusjoner i løpet av de 17-18 månedene vi har hatt felleslesinger. Jeg håper det kan fortsette slik, og at ikke "uvedkommende temaer" (som sikkert kan være viktige for de involverte) ødelegger lesesirkelen.

Jeg har verken lyst eller kapasitet til å involvere meg i uenigheter mellom deltakerne, men jeg lover å fortsette med lesesirkelen, selv om det tar en god del tid å administrere den. Men det er også lærerikt.
Jeg har stor glede av å være med på felleslesingene, og ta del i diskusjonene her på bokelskere.no

Og da fortsetter vi felleslesingen av og diskusjonen om Sin egen herre.
Så tar vi sommerferie fra lesesirkelen 29. juni.
Har en følelse av at det trengs.

For ikke å bli for personlig:
Her er det "øsende regn, / pøsende regn," (Sigbjørn Obstfelder)

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg er helt enig i at det er langt verre ting å kaste bort penger på enn bøker, men da jeg ikke tilhører verken de rike eller de som diskuterer nyutgivelser, så har jeg tålmodighet til å vente. Det å vente, synes jeg er undervurdert i dagens samfunn.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg leste denne romanen dels fordi eg syns omtalen høyrtes interessant og spennade ut, og dels fordi eg har hatt gode erfaringar med islandsk krim tidligare. Opptakten er mystisk og fin, med en luksusyacht utan et menneske ombord som driv inn i havna i Reykjavik. Det er to paralelle historiar i boka, der det eine forløpet tar for seg kva som har skjedd ombord og det andre omhandler etterforskninga etterpå. Eg liker den typen forteljarteknikk, men eg syns at i denne boka vart det litt for skjematisk følgd og førte til at kapitla begynte å bli noko forutsigbare etterkvart. Undervegs lei plottet same skjebne, då det blei ganske tydelig at forfattaren anstrengte seg alt for hardt i å halde lesaren sitt fokus på absolutt alt utanom den eigentlege løysinga på mysteriet. Det vart derfor enkelt å halde seg fleire steg framfor etterforskarene og løysinga var temmeleg openbar lenge før slutten av boka.

Min konklusjon er at eg syns dette var ein god ide og eit forsovidt solid plott som blir svikta av skjematisk og forutsigbar forteljarteknikk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne var bare så fantastisk, fungerte som en lykkepille for meg også i dag, har en av de dagene da jeg nesten ikke klarer å gå, og det blir fort til "deppe dager", men nå steg humøret betraktelig, tusen takk til deg som deler ut slike "lykkepiller";-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den 12. mai 1907 døde den franske forfatteren og kunstkritikeren Joris-Karl Huysmans, 59 år gammel.

Noe som minner meg på et svar fra Ava til Jostein Røyset for tre måneder siden, med en lenke til omtale av hans roman Against Nature, og at det er en bok jeg fikk lyst til å lese. Den er nå lastet ned på Kindelen min :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I dag, den 12. mai, er Den internasjonale ME-dagen så idag vil jeg anbefale å lese
De bortgjemte, og hvordan ME ble vår tids mest omstridte sykdom av Jørgen Jelstad.

(Dette er ikke direkte bokrelatert, men jeg håper jeg blir tilgitt for å bruke tråden din til å belyse en viktig dag.)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Aldri før har nordmenn brukt mindre av lønnsinntektene på mat, og aldri før har vi vore meir misnøgde med matvareprisane. Aldri før har vi vore mettare, og likevel meir sugne på sjokolade. Aldri før har vi røykt meir i smug og brukt meir antidepressive legemiddel. Aldri før har fleire ulykkelege nordmenn hoppa på trampoline.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tv'n har jeg stort sett på som bakgrunnstøy fordi det er så dårlige programmer som sendes for tiden ... Leser litt hver dag og når jeg ikke leser blir jeg sittende og stirre på bøkene som burde blitt lest og ligger på sofaen og sturer når jeg ikke orker å se på bøkene. Leser hver dag, men antall sider varierer hver dag, men skal få til å lese tre bøker i uka igjen som før.

Black metal er min greie og min form for terapi:) Dance og techno liker ikke jeg heller. Skjærer av meg ørene istede for å høre på den sjangeren gitt.

Lydbok har jeg prøvd, men liker det ikke. Enten irriterer jeg meg over stemmen eller så leser de opp altfor tregt. Men liker radioteateret da. Der er det mer stemningsfullt og atmosfære, men vanlig opplesning gidder jeg ikke. Da foretrekker jeg å lese bøkene selv heller:)

Ja får bare overleve selskapet imorgen og håpe det varer i kun få timer. Jeg får slå meg i lag med hunden der mens jeg er der på besøk for det er jo ingen hemmelighet at jeg liker dyr bedre enn mennesker. De er mye lettere å komme overens med:)

Vi får håpe formen vår holder seg såpass at vi får lest så mye så mye som vi ønsker. God helg videre:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk til deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og i høyremenyen på YouTube ligger det mange andre interessante foredrag også, ser det ut som... Takk for tipset! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I følge VG er Ingvar Ambjørnsen i gang med å skrive nye Elling-bøker!
Det må då vere godt nytt, vel?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

8/5-15
180 år siden eventyrene av H.C Andersen kom ut første gang

Naar Hjertets Kanarifugl begynder at skrike op, saa putter fornuften Fingrene i Ørene(H.C.A)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har mange bøker som er illustrert av Karl Erik Harr, bl.a. "Nordlands Trompet".
Og Hamsun-romaner: Pan, Benoni, Rosa, Markens grøde.
Gratulerer til 75-årsjubilanten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvorfor feire en billedkunstner på Bokelskere? Fordi dagens 75-åring er en meget produktiv kunstner som i en årrekke har vært benyttet som illustratør av andres bøker (bl.a. Knut Hamsun, Petter Dass, Halvdan Sivertsen, Trygve Hoff), og som også har gitt ut egne bøker med tekst og illustrasjoner, oftest fra kyststrøka i Nordland. Her er ett eksempel.

Det vakte for øvrig en viss oppsikt den gangen han ga ut sin versjon Draumkvedet, med motiver fra Vest-Telemark og med seg sjøl i rollen som Olav Åsteson.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

AnneWangJulie StensethLilleviAstrid Terese Bjorland SkjeggerudDemeterOdd HebækAnn-ElinHelena EAnniken RøilAvaChristofferBenedikteTralteMorten MüllerKirsten LundEvaMonica CarlsenmarvikkisBjørg L.PiippokattaMorten JensenDaffy EnglundToveMads Leonard HolvikBertyAlexandra Maria Gressum-KemppiTanteMamieVannflaskeTove Obrestad WøienElisabeth SveeSynnøve H HoelGodemineHeidi HoltanKari FredriksenKjell F TislevollAskBurlefotTrine Lise NormannlittymseKjersti SIngebjørg