Lord Henry sender ei bok til Dorian som bidrar til at Dorian sitt utsvevande liv eskalerer. Om denne boka, på side 172 (kapittel 10)

"Det var den merkeligste boken han noen gang hadde lest. Det var som om verdens synder passerte i stum revy foran øynene på ham.
...
Det var en roman uten handling, og med bare én person, i virkeligheten en psykologisk studie av en viss ung parisier som i det 19. århundre brukte livet i et forsøk på å forstå alle lidenskapene og tenkemåtene som hørte hvert århundre til, bare ikke sitt eget, ...
"

Er denne boka eit produkt av Wilde sin fantasi, eller viser han til ei bok som verkeleg har kome ut? I tilfelle det siste så må ein jo anta at boka har vært kontroversiell og fått ein del merksemd i samtida, og vidare at det derfor er ein god sjanse for at nokon av bokelskarane kjenner til den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Både Dorian Gray og Against Nature, er blant mine favorittbøker.
Her har du en omtale av Against Nature fra en engelskspråklig blogg, om det skulle være av interesse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er stor enighet blant forskere, at boken Dorian Gray får av Lord Henry, er A Rebours, norsk tittel: Mot strømmen, engelsk tittel: Against Nature. Skrevet av den franske forfatteren Joris-Karl Huysman.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du er ei eik, gretemor, i skogen ein ropar i etter svar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

VibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete Rambølbrek