Tekst som har fått en stjerne av Bente:

Viser 1 til 20 av 37:

Hva handler boken om?

Verden blir snudd på hodet for Kate og søsteren Georgia når foreldrene deres dør i en tragisk ulykke. Jentene har ingen andre slektninger en besteforeldrene som bor i Frankrike, flyttelasset går derfor fra en Brooklyn,USA, til Paris.

Kate murer seg inne på soverommet sitt og tilbringer hver eneste dag der med kun sorgen og en bok til selskap. Med tiden forstår Kate at det ikke nytter å gjemme seg for verden på den måten og hun bestemmer seg for å ta med seg boken sin ut. På en café i en av Paris idylliske gater ser Kate for førstegang Vincent Delacroix, en mørk og mystisk franskmann. Møtet skal vise seg å bli ett som forandrer Kates liv for all fremtid, både på godt og vondt.

Mine tanker om boken:

Obs.Boken utgis på norsk rundt 23. september, jeg har lest boken på engelsk.Våk over meg(eller Die for me som den heter på originalspråket) av Amy Plum var som et friskt pust blant ungdomsbøker som er overfylte av vampyrer, varulver og engler. Det overnaturlige elementet i denne boken var for meg helt nytt og unikt, selv om kanskje ikke selve romansen var helt original..

Stedet hvor handlingen er satt til er som nevnt tidligere i Paris og det er så man virkelig tror man rusler rundt der selv. Det er ikke vanskelig å forstå at forfatteren er godt kjent med byen hun har lagt handlingen til, det er kanskje noe av det jeg liker aller best med denne boken.

Hovedpersonen, Kate, likte jeg godt. Hun hadde litt mellom ørene, det må jeg si at jeg setter pris på, jeg er ikke så glad i hjelpeløse heltinner som stadig lager unødvendig drama og tar de gale(og dumdriste) valgene. Dessverre var ikke Vincent helt min type, men han var tydeligvis Kates, men de fleste andre som har anmeldt boken har falt pladask for ham. Jeg derimot falt for en annen rollefigur, nemlig en av Vincents venner ved navn Jules. Han var akkurat passe småfrekk og vittig for min smak, ja jeg har alltid vært svak for gutter som erter litt(altså ikke erting som i mobbing, make no mistake).

Jeg var stadig vekk sikker på hvordan det skulle gå men forfatter Amy Plum lurte meg ved flere anledninger. Jeg gleder meg veldig til neste bok, Until I Die, kommer.

Omslaget:

NYDELIG! Endelig et originalt og flott norsk bokomslag på en oversatt ungdomsroman. Omslaget er laget av Elisabeth Bjone.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis det er en ny bok må jeg holde litt i den, nesten for å gjøre meg kjent med boka på en måte. Må finne ut hvor mange sider, og hvor mange kapitler det er. Kan ikke låne bøker av biblioteket da jeg ikke liker lukta av de (aner ikke hvorfor), men elsker lukta av helt nye bøker. Må lese ferdig kapitlet, okke som dårlig tid eller ei. Hater å bli forstyrra når jeg leser, da kan jeg fort bli gretten. Har også mange bokmerker, men bruker kviteringer og andre lapper som bokmerker. Jeg leser på do, og må derfor ha 2 bøker. En do bok og en hverdags. Det var vel mine sære vaner, tror ikke jeg har glemt noen.. hehe. =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker egentlig denne boken bedre enn Sofies verden. Den tar også opp en del filosofiske temaer, men på en litt annen måte. Også her har Jostein Gaarder benyttet seg av et snedig fortellergrep, en historie inne i flere historier, der alt henger sammen. Synes også forfatteren kommer med mange kreative ideer, følte meg veldig inspirert første gangen jeg leste den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leste og denne kolossen av ei bok på nærare 800 sider for nokre år sidan. Denne samlinga av Narnia-bøkene er sett saman i den rekkefølgja C.S.Lewis har satt opp, og den er ypperleg og historien får meir meining og dybde. Berre å gje seg over til barnets sinn & verden...! <3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg begynte på denne boka da jeg fikk den i 2005, da leste jeg bare den første boken. Siste boken leste jeg ferdig i 2009. La den til side pga størrelsen. Tror jeg hadde slukt bøkene hvis de hadde vært en og en. Aner ikke hvorfor det skal være forskjell, men sånn er det.

Jeg likte boka veldig godt! Historiene er nydelige og spennende. Synes filmene er fine, men ser man bare filmene går man glipp av mye. Synes slutten var merkelig i begynnelsen, men når jeg fikk tenkt meg litt om er det jo egentlig en grei og riktig slutt :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes egentlig denne var veldig spennende, full av action og midt i blinken for målgruppen som digger fantasy. Har lest nr. 2 og 3 også, og syntes forfatteren nogenlunde klarte å holde på spenningen til tross for at det ble en smule langdrygt og repeterende innimellom. Nå har jeg imidlertid hørt at forfatteren planlegger totalt 11 bøker i serien, og dermed hopper jeg av. Det blir altfor langdrygt. Irriterende etter en så lovende start.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror at jeg begynner å bli litt gammel for denne serien, men det var momenter i boka som trigget meg til å fullføre den. Ekstremt bra slutt! Noe som også får meg til å lese nummer 3... -.- Og det vitner jo om noe bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar som ga meg lyst til å lese boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjøp flere bøker enn du rekker å lese. Ellers vil du fremstå som et menneske uten ambisjoner.

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Can't have the bow in the air or the stern higher than the mast. Looks silly, then you sink and die.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat passe intrikat i handling, "riktig" i verdivalg og hjerte-smerte i sin apell denne. Historien er jo besnærende; tenåringen som vaker stille i samme rom som sin døende komatøse kropp..alle venner og familimedlemmer som kan observeres, er det et eget valg hun har? Å holde seg blant de levende? Jeg fant språket enkelt men godt, blir nok ingen hyllevarmer på mitt bibliotek dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste boken i ett stykke, klarte ikke å legge dn fra meg, var litt trøtt daen etter da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest "the tribe" men Gone er bra :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken er knallbra! Perfekt kombinasjon med fantasi og virkelighet:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte denne boka veldig godt. Var stor "The Tribe" fan da jeg var mindre, og digger konseptet. Innimellom kan det bli litt mange å holde styr på, men det er ikke noe problem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg trudde aldri eg skulle seie dette om ei bok i ein serie som er så inretta på eit kvinneleg publikum i starten av tenårene, men denne boka var faktisk ikkje så hakkande gale. Eg korigerer meg sjølv: "boka var bra!"

Eg synes dei to første bøkene i serien var svært svake, og dei greide ikkje å fengje meg på nokon måte, men "Eclipse" hentar seg inn og løfter serien opp fleire hakk (etter mi beskjedne meining).

Det eg spessielt likte med boka er at vi får eit djupare innblikk i dei ulike karatkerane si fortid. Eg synes også at spenningsnivået var langt høgare enn i dei tidlegare bøkene, det var bra!

To ting som likevel irriterer meg med "Eclipse" er, for det første, korleis Meyer drar det tragiske trekantforholdet ut i det lengste, det vert jo klart alt frå første bok at hovudpersonen, Bella, kjem til å velje vampyren. Det andre som ergrer meg er nettopp dette valget, kvifor må ho velje nettopp han. Eg synes nemleg at vampyren bør fjernast, eit forhold med ein varulv høyres mykje sunnare ut, for ei ung jente!

Eg må innrømme at eg ikkje er reint lite flau over å sitte å kommentere ei slik bok, med så mykje flas, mas, forboden frukt og evig kjærleik, men Eclipse gjorde faktisk eit såpass intrykk på meg at den var verdt litt ros.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vil så gjerne tenke en tanke som var så vanskelig at jeg ikke klarte å tenke den, men jeg får det ikke til!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Denne boka starter litt treigt. Den ble ikke spennende for midt i boka og dette gjorde slik at jeg la den vfra meg, men når jeg kom så langt at det begynte å bli ordentlig spennende, klarte jeg nesten ikke å legge fra meg boka. Ble fort ferdig med slutten for å si det sånn..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Livet er et svært lotteri der bare vinnerloddene er synlige.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Å brette hjørnene er en nødløsning som er med på å redusere bokas verdi. Det finnes alltid en papirlapp eller noe man kan legge inn i stedet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LeseaaseAvaMarthe LandsemsiljehusmoredgeofawordHanne Kvernmo RyeVibekeMarianne  SkageAgnete M. HafskjoldGeir SundetAlice NordliEvaTorill RevheimAnette Christin MjøsRisRosOgKlagingMarit HåverstadHilde Merete GjessingChristofer GabrielsenNora FjelliIngunnJAnneWangRolf IngemundsenPiippokattagretemorVidar KruminsKarina HillestadIngrid HilmerKathleen Rani HagenThereseAnniken RøilAnne-Stine Ruud HusevågHilde H HelsethBjørg RistvedtHarald KTralteKirsten LundBård StøreTone Hingar hLars Johann Milje