Eg trudde aldri eg skulle seie dette om ei bok i ein serie som er så inretta på eit kvinneleg publikum i starten av tenårene, men denne boka var faktisk ikkje så hakkande gale. Eg korigerer meg sjølv: "boka var bra!"

Eg synes dei to første bøkene i serien var svært svake, og dei greide ikkje å fengje meg på nokon måte, men "Eclipse" hentar seg inn og løfter serien opp fleire hakk (etter mi beskjedne meining).

Det eg spessielt likte med boka er at vi får eit djupare innblikk i dei ulike karatkerane si fortid. Eg synes også at spenningsnivået var langt høgare enn i dei tidlegare bøkene, det var bra!

To ting som likevel irriterer meg med "Eclipse" er, for det første, korleis Meyer drar det tragiske trekantforholdet ut i det lengste, det vert jo klart alt frå første bok at hovudpersonen, Bella, kjem til å velje vampyren. Det andre som ergrer meg er nettopp dette valget, kvifor må ho velje nettopp han. Eg synes nemleg at vampyren bør fjernast, eit forhold med ein varulv høyres mykje sunnare ut, for ei ung jente!

Eg må innrømme at eg ikkje er reint lite flau over å sitte å kommentere ei slik bok, med så mykje flas, mas, forboden frukt og evig kjærleik, men Eclipse gjorde faktisk eit såpass intrykk på meg at den var verdt litt ros.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 15 svar.

må si meg enig med trekant dramaet. er ikke noe særlig fan av jacob det han gjorde i bøkene. feks tvinge seg på henne"wagner" og truet henne med å ta livet sitt on hun ikke mener det(kysse han). etter å hørt de sine gode minner.

Charlie kunnet ha vært Bedre far der spør du meg og ikke la Billy blendet han totalt og tro Jacob er mye bedre. han er jo varulv og kunne få fatale konsekvenser.

også få det syket bilde inni huet hennes at det at hun er forelska i Jacob er jo et falk et som han har planta i huet hennes (tror jeg). de er jo forskjellige personer ikke noe til felles.

men eller var det ok Bok :) kommer etter Twilight i rekken her hos meg :) men det er min mening da..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det "dumme" med Jacob, er jo at han kan ende opp med å binde seg til hvem som helst annen - han er jo "bare" forelsket i Bella, ikke "det magiske hvanådetheter-varulvgreia".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt eit poeng! Personleg hadde eg litt følelsen av at han allereie hadde bunde seg til ho, men det var vel kanskje berre denne forelskinga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig enig med deg.

Twilight-bøkene var i seg selv spennende når jeg leste dem, men etter å ha lest alle er jeg en smule flau over å si at jeg likte dem. Breaking Down dro nivået på hele serien mye ned, men Eclipse var den beste, og denne dro på sin måte serien opp.

Meyer viser at hun kan skrive i denne boken, og hun klarer å dra oss mye dypere inn i historien.

Men det hadde vært teit dersom Bella ombestemte seg, og plutselig valgte Jacob til fordel for Edward. Da hadde det ikke vært noe poeng å gi ut de to første bøkene i det hele tatt. Det måtte jo bare ende sånn :P Og varulv eller vampyr er ikke sundt uansett hvordan du vender på det. Skulle det være sundt, burde Bella funnet seg et menneske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott du er enig. Har byrja så smått på "Breaking Dawn" og synes den er treig, men eg har bestemt meg for å fulføre.

Lurer også på om grunnen til at eg likar Eclipse betre enn dei 2 første er fordi eg las den på engelsk. Eg har ein misstanke om at oversettinga var litt tynn, men slik er det vel med ganske mange bøker dessverre.

Må kverulere litt på den der sunt/usunt greia (sjølv om eg er enig, og sjølv om det er lite maskulint og lite modent å diskutere tenåringsromanser).

Eg synes karakteren Edward er heilt grusom, muligens fordi eg ikkje tåler trynet på han skuespilleren som har rolla som han i filmene, men mest fordi han er irriterende. I grunnen når eg tenker over det så er det ingen av karakterene i bøkene eg liker spessielt godt, men eg står på mitt når det gjelder valget varulv foran vampyr ;) iallfall i denne bokserien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok blir ikke automatisk bra (ikke engang bedre) når man leser den på originalspråket, selv om det gjelder for mange bøker. Jeg leste den første boka på engelsk, og syntes den var patetisk. Språket er dårlig, og fjortistankene til Bella gir meg kløe. Jeg vet at Twilight er beregnet på ungdom, men det betyr ikke at forfatteren trenger å skrive som en ungdom. Å lese resten av bøkene er langt, langt lede på min prioriteringsliste i alle fall... Men jeg tror deg når du skriver at Eclipse er bedre. Det skal vel ikke så mye til. :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ser ut til at du har noe til felles med Buffy. ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=O2fdIXGgdnw

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Engelsk ja, det er svært vesentlig for leseropplevelsen. Personlig synes jeg ofte at bøker som er oversatt mister halvparten av kvaliteten. Det er noe med orginalspråket, ord og uttrykk, som gir en bok det livet den skal ha.

Jada, Edward er oppskrytt. Men du må være enig i at han passer best til Bella. Du ser kanskje ikke han som den idielle kjæreste, men så er kanskje ikke Bella den idielle jenta heller. Karakterene deres har jo personlighet som matcher hverandre. Derfor er vampyren en smule bedre enn varulven i dette tilfellet. Det hadde jo blitt ekstremt uansett :P

Jeg tror faktisk ikke jeg liker så mange av karakterene jeg heller. De er enten beskrevet veldig ekstreme, eller så er de overfladiske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja eg prøver stort sett å lese bøkene på orginalspråket, med mindre dei er oversatt frå eit språk eg ikkje er stødig i (rettelse: ikkje kan), då er det like greit å lese boka på norsk synes eg.

Etter at eg no er ferdig med siste boka er eg vel i grunnen enig i at Edward er den som passar best for Bella, men eg likar han framleis ikkje ;)

Eg synes at kjærleiken som vert skildra i Twilight serien, kanskje også er litt ironisert. Når ein er ung og full av hormoner og opplever sin "første kjærlighet", trur vel dei fleste at den vil vare evig, men dette er vel skjeldent eit faktum. Men Meyer har vel gjort eit forsøk på å gå eit steg lengre enn dette kanskje.

Enig i at skildringa av karakterane er svært ujamn. Eg meiner å hugse at eg likte Alice i den første boka, men i dei 3 siste synes eg ho var tåpleg og masete.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he, ok greit da. Du trenger ikke like ham, sålenge du er enig i at han passer best til henne :P

Og kjærligheten ja. Vi kan vel egentlig bare konkludere med at boka ikke er realistisk overhodet. Og gitt at det faktisk er ganske mye overnaturlig og fantasi i boka, så hører det kanskje med at de også har et fantastisk kjærlighetsliv der kjærligheten varer evig og overvinner alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har studert denne serien fra et faglig perspektiv! Edward sin karakter er som snytt ut av en Jane Austen bok, hvilket jeg mistenker at tiltaler forfatteren!

Ved daggry er tredelt. Og tredje og avsluttende del kan minne mye om Eclipse, så hold ut:)

Syns det faktisk er litt morsomt at forlagene har valgt å trykke The Short Second Life of Bree Tanner også. (Den unge vampyren som varulvene "glemmer" å drepe, som får nåde av Carlyle, men som Jane, er det vel, dreper allikevel...) Narrativt sett er det spennende å lese historien fra "den andre siden". Vi får jo ikke selve slosskampen i detalj, da forfatteren har blikket låst på Edward og Bella.

Meyer har også kladdet "The Midnight Sun", som da er "Twilight" sett fra Edward sine øyne. Kladden kan leses som sin helhet fra Meyers nettside. Her får man Edward sin bakgrunn mer i detalj, og man får forklaring på mye av den underlige oppførselen i bok en, samt hvorfor han velger å dra i bok to.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vart ferdig med "Breaking Down" nett no, men er endå litt usikker på kva eg synes om den, må gjerne gå nokre dagar før sanesinntrykka er på plass ;)

Enig i at Edvard er lik Mr. Darcy (endå ein ulideleg karakter :P), og eg synes at både "New Moon" og Breaking Dawn, minne ein del om Shakespeare sin dramatikk. "Eclipse" er vel den einaste av bøkene som ikkje baserer seg på ei anna bok, sjølv om den stadig reffererer til ei (huskar ikkje kva den heite).

Enig i at "The Short Second Life of Bree Tanner" var eit friskt innpust i serien, men eg synes at "slaget" burde vore skildra frå Bella-vinkelen. Tenker meg at dei gjer den vrien i filmatiseringa. Men der har ein vel ein meir refererende synsvinkling.

Eg trur ikkje eg kjem til å lese "The Midnight Sun" med det første, sjølv om karakteren Edward muligens vil fremstå som meir likandes frå hans eigen ståstad. Var dette den boka Meyer avbraut grunna lekasje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp. Jeg har kun lest Meyers offisielle utkast, som ligger på nettsidene hennes Jeg trivdes godt med denne vinkelen, men faktsik best fordi du først her ser samspillet mellom Alice og Edward. Du ser hans umiddelbare oppfatning av Alice's visjoner, og ettersom du hører tankene til alle i umiddelbar nærhet, gir den en god del andre karakterer i boken også en ny dimensjon. Tankeleser-biten fasinerer utenkelig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja! Og hun nekter å skrive den ferdig før hypen har gitt seg. Hun har lagt original-utkastet på sin egen nettside, til lesernes forlystelse...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Midnight sun" ble lekka ut på internett, men ikke den fullstendige historien. Rundt 300 sider. Den er ikke superviktig å få med seg, men morsomt å få vite hvem Edward egentlig "er" og hans følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendliesomniferum