Hva bruker du som bokmerke? Bretter du sidene om du ikke har et? Er det å ødelegge boka?

Hvor gjør du av bokmerket mens du leser? Bakerst? Fremst? Eller liker du å holde det i hånda?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 63 svar.

Akkurat nå er bokmerket prislappen fra jeansen til jentungen. Jeg holder som regel bokmerket i handen mens jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kjøpte meg et nydelig bokmerke på Ark jeg, med et motiv fra 1800-tallet :) Nå er jeg blitt avhengig av det, som det eneste "ordentlige" bokmerket jeg eier..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå bruker jeg et rødt, utklippet papphjerte jeg fikk i morsdagsgave fra et av barna. "Du er den beste mor i værden" står det der. Nå har jeg det med meg hver dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eit tjukt skinnmerke- med gullskrift, kjøpt i St. Martin in the Fields, London. Ei kjær gåve! Av mine mange flotte bokmerke, er dette favoritten!

Brettar sjeldan eseløyrer, - om eg manglar eit bokmerke der og då, kan eg bruke kva som helst: eit sjokoladepapir, eit hjørne frå ei avis....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker et som er veldig fint. Barnebarnet mitt har laget det til meg. Bokmerket legger jeg på bordet, mens jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker noe så genialt som et magnetisk bokmerke - det faller ikke ut av boka! Men har jeg det ikke for hånden går alt som er av papir an. Eselører har jeg heller ikke noe i mot. Enig med andre bokelskere i tråden her at det gir boka sjarm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har skinnbokmerke(r) kjøpt på Sherlock Holmes-museet i Baker Street. Synes det er litt over middels kult.

Mens jeg leser nyter jeg gjerne kaffe fra kopp kjøpt samme sted. Har dessverre så langt ikke ført til at jeg er blitt noe bedre til å løse sakene i bøkene jeg leser.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Prøvde du hatten og pipa hans som ligger på et av bordene på museet? Skal innrømme at de effektene ikke gjorde meg så mye smartere, men nå er jeg helt urealistisk smart i utgangspunktet ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk faktisk tatt bilde av meg selv foran inngangsdøren med hatt og pipe. Kanskje jeg får bruke det som profilbilde her etter hvert.

Gratulerer med (u)naturlig høy IQ.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg bruker sjelden bokmerke, som oftest legger jeg boka åpen med permen opp på nærmeste bord eller hylle Hvis jeg er på "tur" bruker jeg å huske hvilket sidetall jeg er på. Er litt overrasket over at jeg husker riktig side :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker ark fra journalistblokker, og på de skriver jeg tittel, forfatter, pris, dato for kjøp og dato for lest ferdig, terningkast, de sidene jeg har merket av sitater osv. For meg som liker å skrive sitater er det veldig praktisk. Jeg trenger bare passe på at jeg har en blyant i nærheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kindle klarer seg uten bokmerker, men når jeg leser papibøker brukes alt, fra fine gamle bokmerker i sølv, - til bokmerker av tørket elefantbæsj.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Originalt ;-)
Hvor får man tak i elefantbæsj-bokmerker?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mine elefantbæsj-bokmerker er kjøpt i Kenya.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Går ut fra at den er lakkert?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, de er fine, flate, pressede, behandlet og tørket, - og muligens i besittelse av færre uhumskheter enn tastaturet til en middels aktiv bokelsker. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Døtrene til en venninne la høstløv på kartong og 'pakket' dette inn i kontaktpapir og hang en fin ulltråd på øverst. Jeg har to slike bokmerker og jeg elsker de :-) Legger gjerne bokmerke fra meg når jeg leser til stor frustrasjon når jeg skal legge i fra meg boka. Ikke lett å finne de oppi pledd og dyner. Men finner de alltid til slutt ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På barneskolen fikk vi alltid en liten gave av læreren når vi fylte år. I tredjeklasse lagde hun bokmerker til alle sammen. Mitt er grønt, og jeg bruker det fremdeles.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kaffefilter funker utmerket som bokmerke :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg bruker alltid bokmerke.
Når jeg besøker kunstmuseer o.l. bruker jeg alltid å kjøpe med meg bokmerker derifra, med bilder av kjente kunstverk.
Jeg har bl.a. bokmerker av Miro, Picasso, Gustav Klimt, Chagall, Matisse og fra Keat Shelley house i Roma.
Det er litt artig å få med seg bokmerker til en billig penge samtidig som de er pene å se på.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kjøpte meg et nydelig Picasso-bokmerke i Madrid i høst, et sånn med magnet så det ikke faller ut. Hvor er det nå? Snufs, snufs.

Jeg har sjekket på biblioteket - de har en svær samling med de mest fantasifulle bokmerker, t.o.m. nydelige, gamle broderier, barnetegninger og fotografier. Bibliotekaren fortalte at det går knapt én dag uten at de får inn bøker med bokmerker i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg eselører for den store gullmedaljen vanligvis. Jeg synes ikke det er en dødssynd (med mindre det er en praktbok). Eselører er tegn på en godt lest og godt likt bok, og gir den sjarm, personlighet og historie. Bøker er til for å leses, og det skal synes. Jeg ser på dem som forbruksgjenstander, og at det ser ut som de er hardhendt brukt, må jo bety at boka engasjerer.

Enkelte av mine favorittbøker har jeg uansett flere utgaver av; praktutgavene som står på utstilling, og som aldri blas i andre ganger enn når jeg vil se maleriene/bildene i boka, og så er det diverse leseutgaver, som kan slites istykker.

Når det er sagt; jeg begynte å lese Ringenes Herre i går kveld for n'te gang, men for første gang på sikkert fem år. I boka fant jeg et gammelt julekort, som jeg helt sikkert har kjøpt i mening for å sende til noen på den tida jeg leste boka forrige gang, og så endte den tydeligvis opp som bokmerke i boka mi i stedet, og blir nok det denne gangen også. Ringenes Herre-utgaven min er uansett såpass offer for sjarmerende leserslitasje at eselører ikke er nødvendig uansett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forbløffende at så mange bokelskere synes det er greit å brette sidene i boka! Selv har jeg mange bokmerker, men ofte bruker jeg bare en kvittering fra butikken, en avrevet strimmel av en avisside eller noe lignende jeg har for hånden. Hvis jeg ikke har noe bokmerke, finner jeg jo igjen hvor langt jeg hadde lest uansett - uten merke eller bretting.

Jeg kjøper mest pocket (billig, lett og nett å bære på), men gjør ikke forskjell på dem og hardbackbøkene mine. Hos meg er det ikke noe bok-apartheid hvor de dyre, store hardbackene får stå i hylla og bli pent bevart, mens de billige små pocketbøkene går for lut og kaldt vann! Nei, her er det likhet for alle! Eneste skillet er eventuelt på kvalitet - og da snakker jeg innhold, ikke omslag...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bretter ikke sidene, hvis det ikke er pocket da. Ja synes det er å ødelegge en innbunden bok. Hvor jeg gjør av bokmerket er avhengig av om jeg leser inne eller ute. Inne blir det på bordet, ute på det under en kopp, asjett eller sitter på det. Må ha bokmerke og har en greie med at jeg kjøper bokmerker fra steder jeg er på ferie. På mitt lokale bibliotek setter de frem laminerte bokmerker med sitater,dikt osv. som er gratis:-).Disse benytter jeg meg av. Jeg bytter litt bokmerker jeg da, en greie jeg har fått for meg:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Favoritt bokmerket mitt er faktisk en liten brikke av sølv med et vevd bånd, en gave jeg fikk da jeg fratredde et lederverv for mange år siden. Ellers har jeg mange fine bokmerker, suvernirer kjøpt rundt i verden. Det siste kjøpt i Vatikanet. Å brette eselører er FY...FY :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Merker meg at mange her inne er helt imot eselører, men jeg lurer litt på hvorfor? Jeg kan selvfølgelig forstå det når det gjelder flotte praktutgaver, men i andre tilfeller (og særlig pocketbøker som blir slitt uansett), er ikke eselører bare tegn på at boka er lest og elsket?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mulig det er fordi jeg er såpass gammel....opplært til å ta være på ting. Da jeg gikk på barneskolen skulle det ikke være elselører verken på kladdebøker eller lærebøker, da ble det kjeft å få!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, dette er ikke aldersbetinget. Folk som er ti år yngre en meg synes eselører er fyfy. Jeg bare forstår ikke problemet, det er ikke slik at man river bøkene istykker/fjerner sider etc. Det er bare et lite brettemerke øverst på en side.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor får man kjøpt forskjellige typer bokmerker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Bokhandelen? Om du er ute etter noe mer spesielt er det masse håndlagede bokmerker på epla.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har en haug forskjellige samlekort jeg bruker, har mange G Hildebrandt, har spesial bokmerke for Star Trek, Lord of the Rings og Harry Potter. Ellers bruker jeg ofte et av visitt kortene fra butikken, eller andre visitt kort jeg har fått med kjøp på eBay.

Boka med sidene ned er kun en nødløsning hvis jeg må legge boka fra meg et øyeblikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bruker en bibloteklapp som er i stivpapir. Har hatt den i årevis nå :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokmerker er en av de nyttigste og billigste souvenirene man kan kjøpe seg når man er ute og reiser! For øyeblikket bruker jeg et med utsyn over Oxford, og ved siden av å være nyttig som bokmerke minner det meg om om årets sommertur! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De bøkene jeg leser er ofte beskyttet av et omslag som jeg bruker som bokmerke. Leser jeg mykpermutgaver bretter jeg eselører. Ellers bruker jeg det første og beste jeg finner. Skikkelige bokmerker har en tendens til å forsvinne..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bretter aldri en side i en bok da, fyyy!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

noen er dumme

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nærmeste papirlapp blir bokmerke, det er sjelden jeg ikke har mulighet til å finne en slik. Men, jeg må innrømme at jeg bretter i bøkene mine også (og det med glede), men da er det for å marke sider med linjer jeg gjerne vil vende tilbake til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg bruker alt mulig som bokmerker(av ting jeg finner når jeg er ferdig med å lese). linjaler, kvitteringer, ark. og smussomslaget. liker best bøker med sånn liten tråd i midten du kan legge inn. så kan man se hvor langt du har kommet, og hvor mye som er igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gjør akkurat det samme:-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kald kveld på hytten laget vi noen bokmerker som ble laminert og tredd silkebånd i. Disse bruker jeg for tiden. Ellers så er jo lånelappen fra biblioteket flittig brukt. Bretter aldri eselører, bortsett fra pocket som er med på ferie men ikke med hjem igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg bruker det jeg finner. Har ingenting i mot eselører, men favoritten er slike taustumper som henger fast i permen. Jeg lar bokmerket ligge der det lå, jeg må alltid se hvor mye jeg har lest gang til gang...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokmerke! Har ikke så mange fancy bokmerker men bruker det jeg har for hånden, akkurat for øyeblikket bruker jeg byttelappen som kom i lag med boken (siden det var en busrdagsgave) Den er liten og nett og allerede lå inni boken ble den brukt videre. I den andre boken jeg leser for tiden ligger et lite kort.

Det meste kan brukes bare det ikke er for tykkt. Bokmerkene legger jeg fra meg på bordet eller i sofaen ved siden av der jeg sitter.

Jeg bruker også smussomslaget iblant, dersom boka ikke er for tykk

Har sluttet helt å brette i bøkene (noe jeg gjorde før)... huff....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker smussomslaget hvis jeg er så heldig å ha boka i hardback, men oftest blir det jo pocketbøker. Eselører er derfor det jeg bruker mest. Har ingen problemer med det - bøker er jo til for å bli lest, og jeg synes det er fint å se at de er litt "brukt".

Husker jeg prøvde å bruke bokmerker da jeg var yngre, men jeg ga opp etterhvert - de datt ut, eller så syns jeg det bare var i veien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som Henrik så legger jeg som oftest boka fra meg oppslått med permen opp. Hvis boka skal fraktes og må lukkes så bruker jeg omslaget som bokmerke. Bretter aldri sidene i boka (det er isåfall nødløsning) :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eselører er fy-fy! De ødelegger bøkene. Bokmerker kan være nesten hva som helst... papirlapper, kviteringer, tørkepapir, merkelapper, hyssing osv... Nå i det siste har jeg brukt gjennomsiktige klistrebokmerker. Når jeg da har lest teller jeg hvor mange sider jeg har lest før jeg flytter merket...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har funnet ut at det beste bokmerket faktisk er post-its. Jeg klistrer de akkurat på den linjen jeg er kommet til, og finner raskt tilbake neste gang jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg også, men jeg bruker de små i forskjellige farger som vel faktisk egentlig er til å merke steder i tekster med, tror jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Har diverse bokmerker jeg bruker, det sist nyanskaffa er i metall og glitrer litt:-). Smussomslaget blir også brukt som bokmerke, men aldri bretter i boka; HUFf!! (Pocketbøker er unntak.)

Bokmerket legger jeg på bordet mens jeg leser; ved siden av tekoppen/rødvinsglasset e l :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker alltid bokmerke, synes ikke det blir noe fint med bretta sider i bøkene, det ødelegger jo boka. Det har hendt en sjelden gang at jeg har bretta, men da er det pga. jeg ikke har hatt noe annet bokmerke tilgjengelig, men alt i alt foretrekker jeg bokmerke, og bruker det såfremt jeg har det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har flere fiine bokmerker, men det fineste er det med Nasse Nøff som sitter på en stabel bøker og leser. Det blir jeg så glad av! Alle burde bruke bokmerker! Eselører er stusselig!

Når jeg leser, så legger jeg det fra meg. Enten på et bord, eller i veska om jeg er ute.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror jeg har akkurat samme bokmerke som deg... Det er såå søtt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å brette hjørnene er en nødløsning som er med på å redusere bokas verdi. Det finnes alltid en papirlapp eller noe man kan legge inn i stedet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eselører - alle andre bokmerker forsvinner og da finner jeg ikke ut hvor jeg var. Så alle mine bøker, det være seg harde permer eller pocketbøker, har bretter i øverste hjørne. Hvis jeg bruker en penn eller en linjal, så faller den alltid ut. Det kan også hende at jeg bruker smussomslaget hvis boken har noe sånt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker et standard bokmerke.

Jeg må innrømme at jeg bretter sidene om jeg ikke har noe annen mulighet, men bruker alle slags ting som bokmerke egentlig. Mobil, linjal osv.

Personlig liker jeg å holde det i høyre hånd mens jeg leser. Om jeg har hastverk så stapper jeg det bakerst.

Verste jeg vet er å åpne ei bok å ikke huske hvor langt jeg har lest..

Skulle ønske alle bøker hadde en taustump som man kan bruke :) du vet, sånn som sitter fast i permen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Før så brettet jeg sidene, men nå er det DØDSSYND!

Jeg har en fin liten samling bokmerker nå, slik at jeg alltid skal ha et tilgjengelig. Når jeg leser pleier jeg å legge bokmerket et sted hvor det ikke forsvinner. Har flere ganger mistet bokmerker ned i sofasprekker o.l. så er veldig forsiktig med det nå. Om jeg leser på f.eks bussen eller toget har jeg det bakerst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eselører har for min del, alltid vært en dødsens synd. Bruker alt mulig annet. Taustumper med 8-tallsknop er egentlig favoritten,hvis jeg ikke har et bokmerke for hånden. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandHarald KEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmor