Tekst som har fått en stjerne av Heidi:

Viser 1 til 20 av 226:

Vi har kommet til 80-tallet. Jespers mor, Maj, er død og begravet. Nå er Jesper og søsteren, Stine, alene, men de er voksne. Stine er lege, mens Jesper kun har noen få piano-elever. Han lever på Trude, noe hun begynner å bli lei av. De snakker ikke ordentlig sammen lenger. Selv Jostein, Jespers barndomskamerat, er ikke hva han en gang var. På avstand observerer forfatteren det hele.

Nok en god bok, men synes den blir litt omstendelig innimellom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fantastisk absurd og morsom bok som fremkalte latter opptil flere ganger per fortelling :) For en fantasi !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vakkert, vond og nydelig bok. Varsomt og fint ført i pennen av Joachim Førsund. Ikke så stor bok i format, men innholdet er stort og vil følge meg lenge.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Gutter er lettlurte i den alderen. De forveksler forfengelighet med skjønnhet, de synes nesten bestandig at de forfengelige er penere enn de virkelige vakre; de forfengelige ligner på bildene i reklamene og magasinene, mens de vakre bestandig bare ligner på seg selv, de virkelig vakre er kald vind, de forfengelige er munner og kropp og varme, og unge mennesker søker bestandig mot munnene, kroppen og varmen, og ikke mot den kalde vinden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Henning Carr Ekroll skriver lettlest om en rekke - avhengig av hvordan man ser det - gruelige eller morsomme historier om stupetårn, IT-systemer, luksusturer og PR-konsulenter. Alt bygget opp med rikelig med kilder.

Flere vil se likhetstrekk med Sløseriombudsmannens skriverier. Der ombudsmannen har sløsing i kunst og kultur som sitt "spesialfelt", har Skattepengene viet mest plass til IT-prosjekter og byggeprosjekter. Selvfølgelig får en viss stortingsgarasje fyldig omtale.

Skattepengene som forsvant er en underholdende, men samtidig trasig fortelling om offentlig sløsing. Uten konsekvenser. Fin som underholdning over et par kvelder, som antakeligvis er det den er ment som. Kanskje er det noen politikere som leser denne og blir lettere pinlig berørt. Reell endring, derimot? Det får bli opp til andre å få til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En helt OK feriebok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg fant meg i deg
du fant deg
noe annet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

alle varsellamper blinker
men de lyser så jævla fint

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var tredje gong eg prøvde å kome meg igjennom boka. Måtte gje opp fyrste gong allereie i del 1 av boka når eg var medievitenskap student og skulle sjå Aki Kaurismäki sin film (Rikos ja rangaistus) under førelesningsrekka. Prøvde meg igjen i år 2011. Prøvde meg igjen for tredje gong i år og fann lydboka på Storytel med NRK's Nils Nordberg som las boka. Denne gong kom eg igjennom boka og sit att med at boka var ei veldig god bok. Boka kan med rette kallast ein klassikar :)

Eg anbefaler boka på det sterkaste :)

Ein ting slit du med ei bok, så aldri gje opp :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er alene. Jeg har aldri vært lykkeligere. I denne skjøre friheten skriver jeg til deg. Mer sto det ikke. Det var merkelig, den siste setningen lignet en åpning på noe, en dør som ble satt på gløtt, men så fikk hun likevel ikke kikke inn.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Min favorittforfatter! Jeg mister tid og sted, jeg er blank i øya da jeg leser. Jeg håper inderlig at dette ikke er hans siste verk, men hvis det er det, er det en verdig og mektig avslutning.
Hvis du skal begynne å lese bøkene til LSC, så ikke begynn med trilogien «Byens spor». Du får så mye mer ut av denne siste boka om du har lest det andre først. Spesielt «Beatles».

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg håper denne boka får mange lesere. Obligatorisk lesning for vår statsminister, statsråder og politikere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Var nok mer begeistret for de to første, men for all del - mannen kan skrive og dette er høy kvalitet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke særlig lang og ikke særlig dyp, men OK underholdning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rakel er nyskilt. Hun har flyttet fra enebolig til rekkehus. Her gjelder helt andre regler - man må holde en lav profil de første årene. Annenhver uke har hun fri til å gjøre hva hun vil. Ungene er da hos den svikefulle faren sin. Da våren kommer, kommer også den lille hageflekken fram, og de forrige eierne vant ikke akkurat prisen for beste hage. Rakel setter i gang med å grave et bed, men det hun finner, får henne til å stusse. En lem i metall, og under lemmen en trapp! Hun går ned, og det viser seg at trappen ender i helvete... I og med at Rakel er økonomisk, kjøper hun klippekort, og allerede ved første besøk møter hun Satan selv. Språket der nede er selvsagt nynorsk!

Herlig, og typisk Loesk humor. Tror det kan by på problemer å lese denne i det offentlige rom, med tanke på latterutbruddene :-D Tapte seg noe på slutten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er man egentlig lykkelig hvis alle rundt deg tror du er ulykkelig?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sofia Nordin "Alt skal brenne"
Dette er mitt første møte med Sofia Nordins forfatterskap, og denne romanen innfridde så til de grader! Boka handler om sterkt vennskap og psykisk helse, og det er ei bok jeg tror mange ungdommer vil kjenne seg godt igjen i.
I boka møter vi Agnes og Minna som er bestevenner og krigssøstre. Sammen skal de redde verden. Men mørket er for stort i Minna, og en dag står Agnes igjen alene.
Forfatteren har et bra språk, og hun går ikke rundt grøten, men er ærlig og direkte. I første del av boka blir vi kjent med Agnes og Minna, deres sterke vennskap og deres felles kamp for å redde verden. I andre halvdel kommer Minnas mørke sider sterkere frem.
Boka er veldig tidsaktuell med sitt budskap om psykisk helse og hovedpersonenes miljøengasjement. En del av handlingen finner man også mellom linjene, og jeg ble berørt på både godt og vondt.
Ungdomsbøker er ikke det jeg har lest mest av, men denne kan fint leses av voksne som ønsker å sette seg inn i hvordan ungdom kan ha det. Historien berører uansett alder, og jeg anbefaler derfor boka videre til både ungdom og voksne. Dette er en bok til ettertanke. Løp og kjøp, du vil ikke angre!
Jeg leser gjerne flere bøker som er ført i pennen av denne forfatteren, og gir «Alt skal brenne» topp-karakter. Terningkast 6.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da Jim var liten, straffet man barn ved å tvinge dem til å gå til rommet, nå for tiden tvinger man barn til å komme ut derfra. En generasjon fikk kjeft fordi de ikke kunne sitte stille, og neste får kjeft fordi de aldri beveger seg.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Jeg er den eneste igjen som ikke har fått barn. Jeg tenker ikke på det før noen nevner det, men de nevner det hele tida. Hele jævla tida.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Det føles som vi lekte Vi skal aldri ha barn-leken, men at alle andre som lekte visste at det var nettopp det: en lek, og at de snart skulle bli mammaer og pappaer, mens jeg blir stående igjen aleine som den ene som faktisk ikke får barn. Jeg trodde vi var mange. Jeg trodde vi var enige. Jeg trodde vi mente det vi sa. Jeg visste ikke at dere bare lekte. Tøffa dere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GroGro Anita MyrvangSynnøve H HoelBerit RReadninggirl20Lars MæhlumFrode Øglænd  MalminIngrid HilmerTine SundalHanne MidtsundCathrine Marie HansenLesevimsaAgnete M. HafskjoldAnne-Stine Ruud HusevågLilleviFru GranTheaAkima MontgomeryNorahBookiacBjørg L.Jarmo LarsenDemeterRisRosOgKlagingHarald KEileen BørresenLars Johann MiljeLailaTorill Elisabeth RevheimHilde H HelsethTanteMamieRolf IngemundsenRufsetufsaRandiMonica CarlsenInger-LiseMonaiStine_JMari Nordø LommelunAnneWang