Tekst som har fått en stjerne av Katrine Kirkeby Arnold:

Viser 1 til 9 av 9:

Troverdig om hva som foregår i hodet til en 17-åring som har mistet alt. Han finner en løsning som ikke duger. Han må finne andre verdier, beskytte lillebror, ordne opp selv der de voksne ikke strekker til. Anbefales! Fortjener Brageprisen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen tvil om at forfatteren er sønnen til faren sin, men jammen står han støtt på egne bein også. Jeg liker spenning og grøss, men denne var så altoppslukende at jeg sov dårlig om natta. Et kvalitetstegn!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler jeg bare tråkker, å tråkker, å tråkker på samme sted. Kommer aldri videre og måtte tilslutt gi meg da jeg hadde gjespet min femte gjesp. Kom akkuratt halveeis.
Det er en fantastisk og vakker ide dette med barns kjeledyr. De første kapittlene koste jeg meg skikkelig, men deretter bare mistet jeg totalt grepet på hva jeg egentelig leste. Var nærheten av å gi 2, men ideen er så koslig at den gikk opp til 3. men den er på grenseland altså..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette begynner så bra! Nydelige stemning med kjærligheten mellom barn og dyr og et univers det er lett å leve seg inn i og et klassisk, men godt plot; finn den forsvunne gutten. Men så blir det så veldig mye greier. Det virker som forfatteren ikke stoler på at dette er spennende nok og fyller på med teknomagi og sølvkonglefrø og tre sorter troll og fyrster og brorskap og til slutt skjønte jeg ikke hva det egentlig skulle handle om. Falt helt av og stemningen som først hadde tatt tak i meg hadde falt av lasset et eller annet sted på veien. Nok innhold til fire oppfølgere i denne, og det blir for mye for meg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Veldig enig! Troverdig, superspennende og spesielt dette med det moralske trekker opp. Jeg merka jeg fikk en tendens til å holde med begge parter, for ja, vi er for frihet, men akkurat her, i akkurat denne situasjonen, kan det da ikke funke? Eller...? Godt å få utfordra egne prinsipper innimellom. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oh yes! Litt krevende å komme inn i, men sååå verdt det! Spennende, original, utrolig levende univers og den ene uventede tvisten etter den andre. I like!

Godt sagt! (16) Varsle Svar

God blanding av realisme og folketro, spennende og overraskende. Likte den godt. Litt usikker på om jeg får solgt den til gutter med det coveret, men verdt et forsøk. Trenger bøker i denne genren med guttehovedperson.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne boka handler om tre ungdommer fra tre ulike land (Norge, Tyskland og USA) som kun har det tilfelles at de fyller tretten år på samme dag. De våkner opp sammen, innestengt i et fangehull uten å vite hvordan eller hvorfor. Det viser seg at de fra fødselen har blitt valgt ut til å være åndejegere. Deres oppgave er kort fortalt å utrydde onde ånder som forviller seg inn i menneskeverdenen.

Jeg må innrømme at jeg synes dette hørtes spennende ut, men jeg ble veldig skuffet. Jeg synes det ble kjedelig og det ble liksom aldri ordentlig spennende. Dessuten stusset jeg litt på språket i boka, som jeg til tider synes var dårlig. For eksempel ungdommenes læreånd (som er mange tusen år gammel) bruker uttrykket ond smurf!? Og andre småting, som at denne samme ånden kjenner til hamburgere fra vår moderne tid, men ikke datamaskiner...? Temaet er nokså originalt, og boka er realtivt lettlest med tanke på skrift og oppsett, men det er det. Dette er første boka i en serie...

Innholdsmessig passer den for barn fra rundt 11 år (?), men det er litt for mye banning synes jeg, til at den passer til denne målgruppa. Faen og jævlig blir brukt flere ganger.

Styr unna!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Leseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineStig THilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald KRune