Tekst som har fått en stjerne av Frøydis H. Ågedal:

Viser 1 til 20 av 53:

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg prøvde å lese denne boka da den kom ut, men jeg ble så irritert at jeg hadde mest lyst til å kaste boka i søpla. Det kunne jeg ikke, siden den tilhørte biblioteket. Jeg innså etterhvert at det ikke var boka det var noe feil med, men tidspunktet jeg først leste den på. Noen bøker krever rett timing og humør, og på andre forsøk så stemte det. Boka handler om Ester, som er besatt av kunstneren Hugo, og tanken på at de to hører sammen. Ester er en hyper-intellektuell kvinne, men når det kommer til kjærligheten er hun like idiot som alle andre. Hun setter hele livet sitt på pause mens hun venter på at Hugo skal gjengjelde hennes kjærlighet. Noe som er ganske innlysende at aldri kommer til å skje. Fantastiske formuleringer om håp og ulykkelig forelskelse.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Man skal alltid tilgi mennesker som har gjort sitt beste ut fra sine egne forutsetninger.

Godt sagt! (15) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tre sterke, vonde, fine, perfekt komponerte noveller om mennesker som prøver så godt de kan, som så veldig gjerne VIL få til bedre, men som sitter fast i livene sine sånn de har blitt. Tekstene rører ved strenger som sitter dypt inne i meg, røsker i meg, piner meg, men gir meg også håp. Karakterene er så levende, språket så perfekt, ikke ett ord for mye. Jeg elsker Ingvilds noveller, og de blir bare bedre og bedre.
Les denne boka!

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Og Ingrid kjente denne kraften som bare en fugl kan forstå der den sitter på et høydedrag med utslåtte vinger og kan la vinden gjøre resten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Oj. Ikke bare jeg som føler dette, altså. Jeg lurte på om jeg kanskje var urettferdig mot Vigdis Hjorth siden jeg vurderer å gi boken terningkast 2, men vet at jeg leser denne boken etter å ha lest en fantastisk bok av en helt annen forfatter, og da er det kanskje lett å bli for kritisk. Men nå ser jeg at jeg altså ikke er alene om å synes at denne boken er drittkjedelig å lese.

Jeg har kommet til s.67, etter å flere ganger måtte tvinge meg selv til å lese videre (i tilfelle den blir bedre), men inntrykket mitt er det samme, og jeg vurderer å bryte.

"Les ikke gode bøker. Det har du ikke tid til. Les bare de aller beste" (sitat ukjent).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var en større leseglede å lese de to foregående bøkene hans. Han hadde flere gode refleksjoner over ting karakterene opplevde i bøkene, morsommere vinklinger, sære og underfundige betraktninger enn her. Det betyr imidlertid ikke at jeg ikke vil anbefale denne, men skal du lese noe av denne forfatteren vil jeg anbefale en av de to foregående bøkene hans først.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kult konsept for boka. Dårlig språk (både oversettelse og original?). Klisjeer og rare setninger som var lite troverdige. Irriterende med mye bom på tegnsetting. Men den var spennende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utrolig oppskrytt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er kommet nesten halvveis i Perla og jeg er bare HELT bergtatt...
Det er jo en "ekstrem-historie" vi får fortalt.
For et språk!
For noen tankespill...
Men det er godt at vi får lov til å ha ulik smak.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var en stor leseopplevelse, derom er jeg helt enig. Men jeg syns det er så trist å blande Øya inn i denne. Øya var for meg ingen stor bok, språket var relativt dårlig og flatt, driven i boka ikke god. Tusen strålende soler, hard, trist, svært god bok, men vanskelig å bruke som sammenligningsgrunnlag for Det usynlige fjellet. Til det var de for ulike. Språket i Det usynlige fjellet var annerledes og spennende, lange, sugende setninger som inviterte til refleksjon, oppramsinger som provoserte tankene mine. Jeg tror denne boka står trygt på egne ben, for meg vanskelig å sammenligne med noe annet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I dag sto jeg og hang ut av vinduet på kjøkkenet i leiligheten min og tok en røyk. Vinduet er ut mot bakgården i bygården jeg bor i som bokstavelig talt ligger midt i sentrum. Da jeg sto der ser jeg en mann som kaster tonnevis med bøker med prislapper på. Etter at det ble mørkt dro jeg og noen til og så: det var en hel dumpster med splitter nye uleste bøker. Norli kaster altså alle bøkene de ikke får solgt. Ikke hadde de kastet bøkene rett heller. Jeg synes det er vondt. Gi for all del bort bøker dere ikke liker til en bruktbutikk i stedet for å kaste dem. Noen har antageligvis brukt mye tid på å skrive boka du holder i hånda.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Men eg ville heller hatt ein god kokk til å lage maten min enn ein dårleg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...for det tar en hel barndom, en hel oppvekst, kanskje til og med et helt liv å forstå at foreldrene dine ikke er ufeilbarlige, at det de har vist deg, ikke nødvendigvis er sannheten, i hvert fall ikke sannheten slik den ser ut for deg...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er ikke ofte jeg kan si at filmen er like bra som boka, men når det gjelder Kompani Orheim så må jeg berømme filmskaperne! De har klart å få fram essesen i boka, typene, følelsene, stemningene på en utrolig god måte.

Joda, jeg var litt våt i øyekroken jeg også da jeg gikk ut fra kinosalen og det var jeg ikke alene om!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, ikke sant. Jeg gikk lei midt i desember med masse styr og allting. Kanskje jeg tar den frem igjen en gang i fremtiden. Han skriver godt i hvert fall, det kan ingen ta i fra ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du vil

Har du varme
nok?
Du har.
Søvnen, tankene
er gitt deg gratis.
Men varmen i deg
må du gi
og gi igjen.

Også du
kan si et ord om glede.
Du har en hånd,
varm,
hvis du vil.

Forfatter: Rolf Jacobsen
Utgitt: Gjengitt med tillatelse for e-diktet.

Godt sagt! (23) Varsle Svar

Før du kan engasjere deg i andre, må du finne en måte å ha det bra med deg selv på. Hvordan kan du gi kjærlighet hvis du ikke elsker ditt eget liv?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nydelig bok om Karen som er autist. Det at boka er i Jeg -form gjør den spesiell og annerledes, og veldig leseverdig!

Boka viser at alle har sine verdier, uavhengig av handikap eller andre hemninger. Karen sin måte å møte andre mennesker på, har vi mye å lære av. Våre forutinntatte meninger ødelegger ofte mye i omgang med mennesker og dyr.

Absolutt en bok å anbefale, ganske lettlest er den også. En god leseropplevelse, som samtidig gir leseren litt å tenke på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marianne TtuhamreRandiAStig-Ivar StellanderaRmaNdA BaisEli HagelundRufsetufsaAlice NordliAnette  KureReidun Anette AugustinIdaHanne Kvernmo RyeelmeJulie StensethBjørg L.Stine AskebuchwurmDolly DuckLinda RastenHarald AndersenTone Maria JonassenHarald KMarianne  SkageTheaEmilie GeistLilith NagelEvaHildeLesevimsaSolveigHilde H HelsethSissel ElisabethJan Erik OlsenBeate KristinCecilie EllefsenMcHempettsiljehusmorella76ConnieTine Sundal