"Det usynlige fjellet” er en fantastisk nydelig bok, som best kan beskrives som ”Øya” møter ”Tusen strålende soler”.

Jeg sitter igjen med en følelse av intens leselykke og av å ha funnet virkelig gull etter å ha lest denne boken. Schibsted forlag, som har utgitt "Øya" og "Drageløperen" tidligere, har nok en gang funnet en sjelden perle. "Det usynlige fjellet" var en stor og magisk leseopplevelse som jeg vil bære med meg lenge. Rett og slett en av de beste bøkene jeg har lest i år. Hvis du kun skal lese en bok i høst, er dette romanen du bør velge. Du må lese denne boken.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Viser 40 svar.

Godt tips! Denne var velskrevet, usentimental og lærerik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var en stor leseopplevelse, derom er jeg helt enig. Men jeg syns det er så trist å blande Øya inn i denne. Øya var for meg ingen stor bok, språket var relativt dårlig og flatt, driven i boka ikke god. Tusen strålende soler, hard, trist, svært god bok, men vanskelig å bruke som sammenligningsgrunnlag for Det usynlige fjellet. Til det var de for ulike. Språket i Det usynlige fjellet var annerledes og spennende, lange, sugende setninger som inviterte til refleksjon, oppramsinger som provoserte tankene mine. Jeg tror denne boka står trygt på egne ben, for meg vanskelig å sammenligne med noe annet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Enig! denne boka var mye bedre!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og Perla er også veldig bra.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om mulig var Perla etter min mening enda bedre. Den tok meg mer. Det var en bok jeg bare klarte å lese litt av gangen, samtidig som jeg måtte lese hele tiden. Jeg ble til tider sliten av å lese den, tankene ble for mange og for påtrengende. Fantastisk bok. Skal bli spennende å følge denne forfatteren. Klarer hun å skrive opp til de to første bøkene sine?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så har eg òg lese Det usynlige fjellet. På engelsk. Eg er einig med det dei fleste i denne tråden har skrive. Carolina de Robertis har skrive ein utruleg god debutroman.Vi får historiane til dei tre kvinnene Pajarita - urteekspert, dottera Eva - poet og Salome, dotter hennar att - revolusjonær. Dette er sjølvstendige, individuelle kvinner. Alle tidleg vaksne. Historiene deira spenner over mesteparten av det 20. århundret. Mennene i boka er ikkje særleg framtredande, få er sympatiske. Samstundes med kvinnene sine historier får vi også Uruguay si historie - frå demokrati til diktatur, til revolusjon og så til demokrati att. Det er sterk lesing som set spor. Særleg er historia om fengselsopphaldet til Salome gripande.
Historiene til dei tre kvinnene er ganske avgrensa. Eg kunne tenkt meg å fått vite litt meir om familien sitt liv innimellom. F eks korleis reaksjonane var då Salome forsvann.
Forfattaren er sjølv frå Uruguay. Evakuert med familien til Europa og seinare til California, der ho nå bur.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For en følelse, kjenner jeg er i ferd med å bli sugd inn i bokas handling! Ser jo at jeg har vært litt treg til å komme igang med denne boka, det er jo så mange bøker en skal lese at noen bare blir utsatt en stund.... De sier jo at det er bedre sent enn aldri, og i dette tilfellet ser det jammen ut til å holde stikk; ))) Gleder meg til ungene har lagt seg, for da skal jeg lese videre; )))

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Da har jeg fått lest denne, og jeg er redd jeg ikke er like begeistret som øvrige deltakere i denne tråden. Jeg hadde kanskje for høye forventninger etter det jeg hadde lest her inne. Boken er på ingen måter dårlig - og til tider riktig god - men litt skuffet ble jeg nok.

Vi følger tre generasjoner kvinner, og deri ligger litt av problemet for meg. Tiden går rett og slett for fort unna, årene flyr, og verken Pajarita eller Eva blir troverdige og virkelige personer for meg. Det blir litt for mye handling på overflaten og for lite dybde rundt avgjørende hendelser i deres liv.

Jeg synes det begynner på samme måten når det er Salomé som blir forgrunnsfiguren. Men for meg skjer det en veldig positiv endring i boka fra hun blir satt i fengsel - en endring som holder seg også i tiden etter at hun har kommet ut i samfunnet igjen. Jeg synes prosaen blir bedre, og Salomés følelser, tanker og handlinger blir skildret på en slik måte at det virkelig tar tak i meg, det blir troverdig og gripende, og hun kommer inn under huden min på en helt annen måte.

Alt i alt en ganske bra bok, men ikke en som gjør varig inntrykk på meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er forsåvidt enig med deg når det gjelder dybden i skildringen av de to første generasjonene, men terningen landet på en femmer likevel. Delvis fordi jeg er imponert over en god debut, og delvis på grunn av den historiske beretningen fra et land jeg bare hadde vage forestillinger om fra før. Men der ligger kanskje svakheten også: Jeg tror forfatteren har hatt altfor mye på hjertet.

Å levendegjøre kvinneliv, trekke forbindelser til gamle indianermyter så vel som Montevideos demokratiske og kosmopolitiske fortid - pluss den blodige historien fra nær fortid, også i nabolandene. Det blir litt av et løft, - som hun ikke makter helt. Trass i alle innvendinger ble jeg altså likevel trollbundet. Og slutten var jo genial!

Er det forresten andre som har grublet over tittelen? Selv om "fjellet" i Montevideo ble forklart greit nok, er det uklart for meg hvilken forbindelse det hadde med selve historien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk denne boka i posten idag og ble først litt sur fordi jeg er sikker på at jeg har avbestilt den. MEN etter å ha lest omtalene her inne kan jeg jo ikke annet enn å glede meg over å ha fått denne boken i hus:-) Håper den er så bra som det høres ut her, har imidlertid blitt skuffet over flere bøker som hauses veldig opp. Blant annet Øya og Samartin.... men nå som den har kommet skal jeg gi den en fair sjanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har du en stor leseopplevelse foran deg :) Det er mange som også har sammenlignet Robertis med Allende og Marquez!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da begynner jeg nå! Gleder meg:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du store min - i denne tråden var lovordene mange kommentarene veldig enstemmige. Jeg kan ikke huske å ha hørt om boken før, men må sannelig se til å skaffe meg den. Gleder meg allerede :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har all grunn til å glede deg! Alltid herlig med nye oppdagelser:) Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette var virkelig en lereropplevelse verdt å ta med seg! Her blir en revet med fra første stund. Nydelige språk og skildringer. Anbefales, anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg i at dette var en utrolig og magisk leseropplevelse. Jeg synes at hun er på høyde med Isabell Allende og slutter meg også til sammenlikningen med Marquez. Hun skriver bedre enn Samartin, bedre språk, herlige bilder og skildringer. En av mine favoritter dette året :).

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Fantastisk flott bok! Klarte ikke legge den fra meg før den var lest fra perm til perm :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde ikke hørt om den før jeg leste denne lenken. Men nå er den bestilt på biblioteket. Jeg er nr. 94 i køen, men rykker nok stadig framover....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nydelig historie. Det er en del fakta i slike bøker. Jeg søkte på Dan Mitrione, og det er ganske skremmende når ansiktet og historien om ham og bla Tupamaros dukker opp.... Da blir historien levende...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Deler din leselykke her. Er omtrent midtveis og storkoser meg med denne boken. Må av og til lese noen setninger om igjen for å kunne nyte det vakre og poetiske språket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hjææælp.. Er det noen som kan komme og gjøre husarbeid hos meg? ? Jeg er helt forgapt i boka, leser seint og tidlig! Jeg leser en god del ellers også, men dette slår nesten alt.. Du verden for et språk og for noen personskildringer.. Jeg kunne ha kommet med en masse nydelige sitater også. Ja, De Robertis blir sammenlignet med Samartin. Gled dere!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en perle av en bok! Jeg har endelig fått lest den etter at nysgjerrigheten ble vekket av all rosen på denne siden. Den hadde liksom alt en god bok skal ha - en god historie, nydelig poetisk språk og fargerike skildringer av folk, mat, omgivelser - herlig og mye bedre en Samartin etter min mening!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig! jeg har lest mange bøker i det siste, men denne er den beste!!! Fantastiske skildringer av tanker og stemninger. Oversetteren må vel også få litt av æren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg er enig med deg! Nu må det snart bli tid til Perla...
Det var ganske spesielt å gå på nettet og finne bilde og opplysninger om mannen fra USA som drev med tortur/mishandling... Det er nok endel dokumentar i boka...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha lest denne tråden skjønner jeg at dette er en bok jeg bare MÅ lese, men hvis forfatteren sammenlignes med Samartin så vet jeg ikke....Jeg likte ikke "Senor Pellegrino" :-(....Håper denne er bedre eller...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anmelderne har sammelignet henne med Marquez og også sagt at dette er den nye Isabel Allende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker sammenligningen med Marquez betydelig bedre enn sammenligningen med Samartin. Allende har jeg enda til gode å lese, men jeg innbiller meg at hun er mer på nivå med førstnevnte enn sistnevnte.

Jeg har som mål å kun lese kvinnelige forfattere denne måneden (sist måned ble det kun mannlige), så dette er nok riktig måned å begynne med denne boken =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, du MÅÅÅÅÅ (hvis jeg får bestemme, ha ha...) Jeg synes denne er mye mere fengende enn "Senor Peregrini". Jeg synes ikke "Senor ..." var den beste av Samartin. Jeg har lest de andre, og likte nok de bedre. Kanskje mere "feel-good" bøker, men likevel med alvor og kunnskapsformidling. Jeg ambefaler gjerne disse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er helt uenig i den sammenligningen. Dette er en "større" bok på flere måter. Har kun kommet midtveis men dette bygger seg opp til å bli en av de bedre romaner jeg har lest. Etter å ha lest 3 bøker av Samartin, har jeg lagt den forfatteren på hylla.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Innlegget ditt får meg til å glede meg til å begynne på denne :). Den ligger klar, må bare avslutte Innsirkling 1 først.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

en fantastisk leseopplevelse, så godt skreven. det er så mye fortalt i hver settning.man nyter lesingen,ordene,føler at man virkelig er til stede i disse kvinners liv i søramerika. poesi, herlig, kos.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et nydelig språk i boka man flyter fra side til side,vanskelig å legge i fra seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for lesetipset, boka er lagt til i ønskelista nå! Jeg likte både Øya og Tusen strålende soler, så da kan nok denne passe meg bra også... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du likte de to, er jeg sikker på at du vil like denne. Jeg har lett etter en bok som kunne gi meg den samme følelsen jeg fikk da jeg leste "Tusen strålende soler", men ikke opplevd det før jeg leste denne.

Språkmessig er den også mye mer velskrevet enn "Øya". Hun har til tider et litt poetisk språk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ble ferdig med den for noen dager siden. Strålende bok! Koste meg hver eneste bokside underveis :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den er ubeskrivelig fin :o) Må snart lese den igjen, kjenner jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jøsses, fikk lyst å lese denne etter å ha fulgt denne tråden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Grete AmundsenKay NilsenTanteMamieReadninggirl20LilleviGroKirsten LundHarald KAnne-Stine Ruud HusevågSaraVigdis VoldLailaMorten BolstadMangosaft45Åsmund ÅdnøyInger-LiseIngeborg GCamillaEvaEileen BørresenJane Foss HaugenKristine LouiseMari Nordø LommelunHåkon PedersenBjørg L.RufsetufsaDolly DuckTerje MathisenEivind  VaksvikHilde H  HelsethLisbeth Kingsrud KvistenDressmyshelfBård StøreTone SundlandVannflaskeJulie StensethmoiraBeathe SolbergTorEngelinVoidkeeper