Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren presenterer her resultatet av 30 års empirisk forskning i rike land. Han hevder blant annet at jo større forskjell det er på fattige og rike i et samfunn, jo verre er det for alle.
Omtale fra forlaget
En av de mest innflytelsesrike og omtalte bøkene som er skrevet om samfunnet vårt de siste årene. Hvorfor stoler briter mindre på hverandre enn nordmenn gjør? Hvorfor er det flere tenåringsmødre i USA enn i Frankrike? Hva er det som gjør at australerne er tykkere enn svenskene? Svaret er det samme på alle spørsmålene: økonomisk ulikhet. Ulikhetens pris bygger på over 30 års empirisk forskning i rike land. Boka viser: * At nesten alt - fra forventet levealder til mental helse, fra vold til fedme - påvirkes av et samfunns økonomiske likhetsgrad, ikke dets rikdom. * At jo større forskjell det er på fattige og rike i et samfunn, jo verre er det for alle - inkludert de rike. * Hvordan vi kan finne positive løsninger og bevege oss mot en bedre, mer rettferdig framtid. Boka er et brennaktuelt innlegg i debatten om hva som skaper et bedre samfunn. I et forord skrevet spesielt for den norske utgaven, hevder forfatter Richard Wilkinson at også Norge vil tjene på en enda likere fordeling
Forlag Res publica
Utgivelsesår 2011
Format Heftet
ISBN13 9788282260244
EAN 9788282260244
Språk Bokmål
Sider 428
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketIntet menneske er en øy, hel og ubeskåren i seg selv. Hvert menneske er et stykke av fastlandet, en del av det hele.
"Gaver gir deg venner, og venner gir deg gaver"
Marshall Sahlins
"Å slippe bedriftene løs og la profittmotivet løpe amok, er ingen oppskrift på en mer levelig verden".
Tom Scholz
"Universets moralske bue er lang, men den bøyer seg i retning av rettferdighet".
Mattin Luther King
Hadde tenkt å lage ei liste på 10, men selv om disse skilte seg ut på ulikt vis, ble det verre å plukke ut en tiende. Rekkefølgen er tilfeldig. Omtaler av de enkelte bøkene er på engelsk, siden listen opprinnelig er laget på engelsk for et annet nettsted, http://venstresida.net/?q=node/3600