Intet menneske er en øy, hel og ubeskåren i seg selv. Hvert menneske er et stykke av fastlandet, en del av det hele.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Sitatet har noe gestaltpsykologi over seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk også assosiasjoner til gestaltpsykologi da jeg skrev sitstet. Hvis jeg ikke husker feil, så la denne retningen vekt på at mennesket er noe mer enn summen av sine enkeltdeler. De mente at helheten har betydning for hvordan et menneske oppfatter omgivelsene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper du skriver noe om denne boken. Hva synes du om den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer til å omtale den når jeg er ferdig med lesingen. Men allerede nå kan jeg si at den ligger an til å få god kommentar fra meg. Den dokumenterer på en overbevisende måte at land med høy grad av økonomisk likhet mellom innbyggerne har betydelig lavere forekomst av de fleste typer sosiale problemer, sammenliknet med land som har høy grad av økonomisk ulikhet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott! Fikk ikke helt tak på beskrivelsen som var gitt av forlaget. Mye ligger nok mellom linjene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtHarald KLinda NyrudTone SundlandIngunn SJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine SundalHildeToveHeidiTine VictoriaHelen SkogAndreas BokleserTerje N Abusland