Transitt

av (forfatter) og Jorunn Carlsen (gjendikter).

Gyldendal 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (9 terningkast.)

40 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

To menn og en kvinne reiser tilbake i tid til Frankrike i 1357, ved hjelp av høyteknologibedriften ITCs nye oppfinnelse, tidsmaskinen. De er på arkeologisk feltarbeid da sjefen plutselig forsvinner. Han har dratt bakover i tid, men kommer ikke tilbake som avtalt, og noen som kjenner middelalderen godt må redde ham. Godsherrer, riddere, ukjente fiender og andre hindringer står i veien for redningsaksjonen. Lettere blir det heller ikke da ITCs kontrollrom eksploderer, og en ukjent person lytter til samtalene de tre fører via sine trådløse mikrofoner.

Omtale fra forlaget

I 1357 raser den blodige hundreårskrigen i Frankrike. Hat, mistro og grådighet driver soldatene til grusomheter. Det er denne virkeligheten som møter tre arkeologistudenter fra vår egen tid da de reiser tilbake til middelalderen ved hjelp av databedriften ITCs nye oppfinnelse, tidsmaskinen. Læreren deres, professor Edward Johnston, har nemlig dratt bakover i tiden. Men han har ikke returnert som avtalt. Noen må hjelpe ham. Fortrinnsvis noen som kjenner middelalderen godt. Dermed er Michael Crichtons ridderroman i gang. Strenge godsherrer, onde riddere, ukjente fiender og en rekke særdeles farlige hindringer står i veien for de tre. Blant annet får de oppleve hvor vanskelig det er for en ridder i rustning å balansere på en galopperende hest. Spesielt når man har et skjold i den ene hånden og en tung lanse i den andre. Situasjonen blir ikke lettere da ITCs kontrollrom eksploderer. Studentene oppdager dessuten at en ukjent person lytter til de samtalene de fører via sine trådløse mikrofoner. Karakteristisk for Michael Crichton er at han tar utgangspunkt i et aktuelt tema .; som genmanipulering, internasjonal handelspolitikk, sexpress .; og skaper «fortettede, godt fortalte historier» (Dagens Næringsliv), der leseren suges med i handlingsforløpet. Denne gangen dreier det seg om kvantefysikk og muligheten for å bevege seg i tiden.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788205275157

EAN 9788205275157

Genre Thriller

Omtalt tid Middelalderen 2000-tallet

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 486

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 0 1 1 1

Bokomtaler

Prøvde å lese, men måtte gi opp etter ca 70 sider. Synes den var kjedelig , ikke mye spenning der. Kanskje den blir spennende senere..? Noen som har lest den.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (47) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den døde fru Stratton" av Anthony Berkeley
 • "Åpen himmel" av Thomas H. Block
 • "Korset" av Lars Molin
 • "Sphere" av Michael Crichton
 • "Jernkorset - Kapitlet som ble vekk" av Jon Michelet
 • "Den store boka om Morgan Kane" av Atle Nielsen
 • "Dypkontakt" av Michael Chrichton
 • "Blodrød sol" av Michael Crichton
 • "Skjønnheten og udyret" av Ed McBain
 • "Prey" av Michael Crichton
 • "Med overlegg" av Francis Iles
 • "Nedtelling" av Thomas H. Block
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver