En eldre mann blir knivdrept i en heis og en av mannskapet på en italiensk fiskebåt blir skutt av noen på en tunisisk patruljebåt utenfor Sicilia. Bare inspektør Montalbano mistenker at det er en sammenheng mellom de to hendelsene. Etterforskningen fører han til den vakre Karima. Sønnen hennes stjeler matpakkene til de andre skolebarna. Når Karima forsvinner, er både sønnens og Montalbanos liv i fare. Dette er den tredje romanen om inspektør Montalbano.
Forlag Picador
Utgivelsesår 2005
Serie Montalbano (3)
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt sted Italia
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket16 bokelskere følger dette verket.