Matpakketyven

av (forfatter) og Jon Rognlien (oversetter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (7 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En eldre mann blir knivdrept i en heis og en av mannskapet på en italiensk fiskebåt blir skutt av noen på en tunisisk patruljebåt utenfor Sicilia. Bare inspektør Montalbano mistenker at det er en sammenheng mellom de to hendelsene. Etterforskningen fører han til den vakre Karima. Sønnen hennes stjeler matpakkene til de andre skolebarna. Når Karima forsvinner, er både sønnens og Montalbanos liv i fare. Dette er den tredje romanen om inspektør Montalbano.

Omtale fra forlaget

Heftig blanding av siciliansk natur, kultur og kriminalitet. Den tredje boka om inspektør Montalbano I denne tredje boka i Camilleris Montalbano-serie avdekker den årvåkne sicilianske inspektøren et rottereir av statlig korrupsjon og internasjonale intriger. Det viser seg å være en link mellom drapet på en mann i en heis og nedskytingen av en annen på en italiensk fisketråler. Det fins en tunisisk patruljebåt i området. Og snart er det tale om både menneskesmugling, fiskerisvindel, prostitusjon og hemmelige tjenester.Etterforskningen fører ham til den underskjønne Karima, lutfattig vaskehjelp og periodeprostituert. Hun har en forbindelse til den døde mannen i heisen. Men det er sønnen hennes, som stjeler andre skolebarns matpakker, som bringer Montalbano det avgjørende skrittet videre og gir ham linken mellom de to drapene. Så forsvinner Karima, og både matpakketyvens og Montalbanos liv er i fare. Men han setter bitene sammen, og underveis tar han seg tid til en behagelig lunsj, godt drikke og et vakkert kvinneansikt. Det som gjør disse bøkene annerledes, er Camilleris originale evne til å blande hardkokt terror med dagliglivets komiske frustrasjoner. Og i dette landskapet blomstrer den italienske kriminalromanen.OM BØKENE"Forfatteren Camilleri og hans hovedperson har to fellestrekk: de er like oppfinnsomme og sjarmerende i hver sin rolle." The Washington Post"Nydelig, sardonisk og molto simpatico: Montalbano er en latinsk gjenfødelse av Philip Marlowe." Kirkus Reviews OM FORFATTERENAndrea Camilleri, (f.1925 på Sicilia), forfatter og filmmann. Har skrevet en rekke bøker fra en fiktiv siciliansk by, Vigàta, flere av dem med inspektør Montalbano som hovedperson. En salgssuksess og fjernsynssuksess på over tjue språk. Gyldendal har utgitt to bøker i serien: Slik vann tar form (2003) og Terrakottahunden (2005).

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205380189

EAN 9788205380189

Serie Montalbano (3)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 267

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 3 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Terrakottahunden - en siciliansk kriminalroman" av Andrea Camilleri
  • "Slik vann tar form - en siciliansk kriminalroman" av Andrea Camilleri
  • "En by i brann" av Garth Risk Hallberg
  • "Forrådte testamenter" av Milan Kundera
  • "Du er ondskap" av Roberto Costantini
  • "Ifølge Pereira - et vitnesbyrd" av Antonio Tabucchi
  • "Zulu" av Caryl Férey
  • "Nådeløs vår" av Louise Penny
  • "Jeg bekjenner" av Jaume Cabré
  • "Den rasende horden" av Fred Vargas
  • "Bonita Avenue" av Peter Buwalda
  • "Effekten av måneskinn på nyfallen snø" av Tove Braathen
Alle bokanbefalinger for dette verket