Suverenen

roman

av (forfatter) og Knut Ofstad (oversetter).

Oktober 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.50 (2 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Høsten 2004 reiser to danske menn over Atlanterhavet, på vegne av Europa. Oppgaven er klar: I ukene frem mot presidentvalget skal de få det amerikanske folket i tale. De skal finne virkeligheten bak mytene. Men USA blir en utfordring for Rasmussen og Nielsen, som stadig mister sitt prosjekt av syne. Dette er den andre boka i en trilogi. Den første boken er Selvmordsaksjonen (2007) og den tredje boka er Store satans fald (2012).

Omtale fra forlaget

På vegne av Europa reiser to danske menn høsten 2004 over Atlanterhavet. Oppgaven er klar: I ukene frem mot presidentvalget skal de få det amerikanske folket i tale. Bak mytene skal de finne virkeligheten. Endelig skal de kunne fortelle verden den sanne historien om landet som i vår tid forvalter de høyeste idealer og sprer dem til resten av menneskeheten. Men Rasmussen og Nielsen støter på store problemer i USA. De møter mistenksomhet, overses og stanses. Samtidig er det som om de mister prosjektet sitt av syne. Snart handler det mest av alt om inntak av mat og drikke, der Nielsen sulter og den stadig mer suverene Rasmussen tar alt.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788249506262

EAN 9788249506262

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 310

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Akkurat idet han hadde innsett at det var slutt på å leke kunstner, at kunsten i Danmark og den vestlige verden ikke var stort annet enn et medium for selviscenesettelse og identitetsproduksjon, at kunsten utenfor det lille, velfødde, ja, selvgode og selvfortærende kulturlivet var fullstendig maktesløs og uten betydning, at ideen om en form for “politisk kunst” ikke var annet enn nettopp en ide i hodet på en flokk bortskjemt velferdsyngel, at han, Thomas Skade-Rasmussen Strøbech, med andre ord måtte slutte å leke “Rasmussen”, kaste digitalkameraet og de fjollete pressemeldingene og slipset og kassen med “The Democracy” med dens innhold av dårlig skjult selvopptatt kulturporno i dass og begynne på ny frisk som eksemplarisk verdensborger, akkurat da innså det danske utenriksdepartementet at deres amerikanske drøm om å innføre Frihet og Demokrati over hele verden i en fei, en kort militæraksjon fulgt av en hær av diplomater og multinasjonale selskaper, bombefly fulle av dollar og en kjekk liten midlertidig irakisk marionettregjering bestående av maktbegjærlige menn som i årevis hadde levd gode dager langt fra Irak, at denne drømmen i praksis hadde spilt fallitt og at den eneste mulige farbare veien for å redde Amerikas og dermed den vestlige sivilisasjonens og Demokratiets ære, og against all odds likevel spre Demokratiet og Friheten til resten av verden, det var Kunsten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

10 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Selvmordsaksjonen - beretningen om forsøket på å innføre demokratiet i Irak året 2004" av Claus Beck-Nielsen
  • "New Frontier Hotel - roman" av Line Blikstad
  • "Darling River - doloresvariasjoner" av Sara Stridsberg
  • "Sjakknovelle" av Stefan Zweig
  • "Yarden - en fortelling" av Kristian Lundberg
  • "Muligheten av en øy" av Michel Houellebecq
  • "Jern" av Torgrim Eggen
  • "Plutselig høre noen åpne en dør - roman" av Trude Marstein
  • "Vekten av snøkrystaller - roman" av Thorvald Steen
  • "Familien på Gilje" av Jonas Lie
  • "Baby Jane" av Sofi Oksanen
  • "No logo" av Naomi Klein
Alle bokanbefalinger for dette verket