Boka er ei håndbok for den som lider av spiseforstyrrelser, foreldre, kjærester, ektefeller og venner, behandlere og andre profesjonelle. Den formidler kunnskap om det spesielle ved spiseforstyrrelser og viser at bak det spesielle skjuler det seg allmennmenneskelige temaer som savn, sinne og skam. Har litteraturliste og stikkordregister.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788203229756
EAN 9788203229756
Serie Aschehoug psykologi
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSpiseforstyrrelser er en utagering av psykisk liv. Det er en utagering som viser en konkretisk måte å oppleve seg selv og livet på. Det konkrete og kroppen blir helt sentralt. Følelser av lykke og ulykke og suksess og nederlag knyttes til konkrete opplevelser av kropp og mat.
Et liv er uro. Uroen må sorteres. Hvis ikke, blir det uutholdelig.
Bøker som omhandler psykisk helse:
Selvmord, Psykiatri, Psykoser, Tvangstanker, Schizofreni, Angst, Selvskading, Spiseforstyrrelser, ADHD, Rus, Ungdom, Voksne, Barn, Pårørende, Dissosiativ lidelse, Alkohol, Mani, Depresjon, osv
Oppslagsverk, romaner og biografier om psykiske vanskeligheter og tanker tenkt rundt det, død og harde tider.