Søtt og farlig

den bitre sannheten om sukker

av (forfatter) og Helle Veiersted (oversetter).

Lille måne 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (6 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Frigjør deg fra sukkersuget - en gang for alle. Sukker kommer i mange former og varianter. Hvorfor ikke skaffe deg kunnskapen og styrken til å leve et liv med mindre sukker som gir deg en bedre helse? Robert Lustig, professor og forsker, skriver oppsiktsvekkende og overbevisende i denne boken "Søtt og farlig - den bitre sannheten om sukker".

Lustig avslører hvordan sukker-, brus- og matvareindustrien bærer en stor del av ansvaret for dagens fedme- og diabetesproblematikk. Denne boken er proppfull av gode argumenter, dokumentasjon og oppsiktsvekkende avsløringer. I tillegg er den drivende godt skrevet.

"Ingen forsker har gjort mer de siste femti årene for å alarmere oss om de potensielle skadevirkningene ved sukkeret i kostholdet enn nettopp Robert Lustig." GARY TAUBES, forskningsjournalist i The New York Times Magazine og forfatter av Good Calories, Bad Calories og Hjelp! Vi bli tjukkere - hvorfor og hva kan vi gjøre med det?

Bokdetaljer

Forlag Lille måne

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788283110005

EAN 9788283110005

Språk Bokmål

Sider 340

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Toll på sukker og kompiskapitalisme
Tollen på sukker er blant de eldste politiske motiverte avgiftene i USA, og daterer seg tilbake til 1789. Den første kongressen besluttet å legge toll på import av sukker for å øke inntektene til den unge nasjonen. Siden den gang har man økt Tollen på sukker ytterligere for å ta opp konkurransen med andre land der produksjon av sukker subsidieres.Hensikten har vært å beskytte amerikanske arbeidsplasser og sikre sukkerbaronenes megainntekter, penger som kanaliseres tilbake til politikerne. Sukker produseres i 18 delstater, det genererer 146 000 arbeidsplasser og bidrar med 60 milliarder kroner til den amerikanske statskassen hvert år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fritt sitert: USA har 640 000 forskjellige matvarer, 80% inneholder tilsatt sukker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Pulskuren - stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lenger" av Torkil Færø
  • "Hvorfor vi sover - om å utnytte søvnens og drømmenes kraft" av Matthew Walker
  • "Sannheten på bordet - det du ikke får vite om maten din" av Niels Christian Geelmuyden
  • "Maskiner som tenker - algoritmenes hemmeligheter og veien til kunstig intelligens" av Inga Strümke
  • "En uvanlig leser" av Alan Bennett
  • "Hjernen er stjernen - ditt eneste uerstattelige organ" av Kaja Nordengen
  • "Sjarmen med tarmen - om et av kroppens mest undervurderte organer" av Giulia Enders
  • "Sapiens - en innføring i menneskehetens historie" av Yuval Noah Harari
  • "Den hemmelighetsfulle øya" av Jules Verne
  • "Uro - en reise i det moderne selvet" av Finn Skårderud
  • "Den hemmelige historien" av Donna Tartt
  • "Idioten" av Fjodor M. Dostojevskij
Alle bokanbefalinger for dette verket