Rettferdighet er bare et ord

22. juli og rettssaken mot Anders Behring Breivik

av (forfatter).

Cappelen Damm 2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Aftenpostens prisbelønte journalist og forfatteren bak den Bragepris-vinnende dokumentaren Politi & røver, Kjetil Østli, fulgte rettssaken mot terroristen Anders Behring Breivik nærmest fra første rad. Hver lørdag de ti ukene saken pågikk, trykte Aftenposten Østlis tanker rundt dramaet i Oslo tingrett. Sammen med et nyskrevet forord samles her alle Østlis artikler fra sal 250.


Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9788202411268

EAN 9788202411268

Omtalt sted Oslo Utøya

Omtalt person Anders Behring Breivik

Språk Bokmål

Sider 155

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 2 0 0 0

Bokomtaler

Bærer preg av bakgrunnen som tidsbilder fra dagspressen. Synes ikke den holder som bok. Mistet interessen, tross alvorlig tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Poetisk, treffende, viktig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"22. juli er vårt sår. Såret banker, klør, gror, men åpnes. Tiltalte har kastet en forbannelse over Norge, gitt oss uendelige muligheter til å såre. Debatter om innvandring, kritikken av politiet, av AUF-ledelsen og psykiatrien røper et såret folk. Blodet banker mot såret. Det åpnes, verk kommer ut.
Et håp. La oss vente noen sekunder før vi smeller til, før vi håner en motstander eller tungpustet går inn i nettdebatten. Vente, puste ut og tenke: Hva skriver jeg nå? Kritiserer jeg redelig? Eller sårer jeg? Sårer jeg fordi jeg selv er såret? Pust, tenk. Ondskap skal ikke forstås, den skal unngås. Pust, tenk."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har et konkret forhold til det å skrive. Journalistikk er et håndverk, og i verktøykassen har vi tre essensielle “verktøy”. Kan jeg se for meg noe? Føler jeg noe? Forstår jeg noe? Se, føle og forstå. Kort sagt: En person handler (vi ser for oss noe), reagerer på noe dramatisk (skaper følelser, tanker) og hva dette sier noe om (forståelse/overbygning).
Jeg vil snakke mest om følelser. Følelser verker under 22. juli-saken. Men hvorfor være så opptatt av følelser? Følelser er føleri, veikt, ullent, privat, ukeblad, feminint. Mens hard news, tall og fakta? Rasjonalitet er hardt, smart, tydelig, maskulint. Slik har mange tenkt. Men det er jo bare vås fra folk som later som de har peiling. Selv noe så potensielt intellektuelt som et “eureka”, en erkjennelse av kunnskap, skaper en følelse. En rusfylt aha-opplevelse.
Følelsene er menneskets grunnmur. De er det fellesmenneskelige. Gjennom følelser tar vi verden inn og handler i den. Gjennom følelser forstår vi andre. Det er noe av årsaken til at jeg leter etter følelser. I meg selv og i andre. Jeg leter etter glede. Sorg. Frykt. Håp. Redsel. Samhold. Ensomhet. Savn. Jeg leter etter bilder som uttrykker følelsene. Det er ikke med intellektet vi forstår at angrepene på Utøya eller regjeringskvartalet var grusomt. Fornuften vet at det var forferdelig, men griper oss ikke. Men følelsene forteller det til kroppen og gjør deg kald eller stum eller rasende eller får deg til å grine. Følelsene skaper et 1:1-forhold mellom journalisten og leseren. Føler jeg noe i retten, noterer jeg det (F.eks: blir kvalm. HERREGUD FOR EN IDIOT! Vil bare grine. ENDELIG HÅP! klarer ikke mer. Er utmattet.) Når jeg etterpå leser notatene, prøver jeg å frembringe den følelsen. Ser, føler eller forstår jeg noe, vil leseren kunne se, føle og forstå det samme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er fagbøker jeg hadde glede av i 2013. Noen av titlene har omtaler.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lesverdige som kan anbefales


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Med livet som innsats - historien om en redningsaksjon på Utøya 22. juli 2011" av Bjørn Juvet
 • "Sinte hvite menn - de ensomme ulvenes terror" av Audhild Skoglund
 • "Fjordman - portrett av en antiislamist" av Simen Sætre
 • "Lever - Utøya 22.7" av Emma Martinovic
 • "Mitt lille land - minnebok etter 22. juli 2011"
 • "Hjertet mot steinen - en overlevendes beretning fra Utøya" av Adrian Pracon
 • "Virginia Woolf" av Hilde Hagerup
 • "Jeg er Prableen" av Prableen Kaur
 • "Rettsnotater - 22. juli-rettssaken, Oslo tinghus 2012" av Kristopher Schau
 • "De bortgjemte, og hvordan ME ble vår tids mest omstridte sykdom" av Jørgen Jelstad
 • "Fordi jeg fortjener det? - en bok om mobbing, håp og ansvar" av Kristin Oudmayer
 • "Livet etter skuddene - historien om da pappa drepte mamma" av Liselotte Haugsnes
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver